yozi2 Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 Γειά σας παιδιά. :cool: Πρόσφατα πήρα ολοκαίνουριο μηχάνημα, Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (@ CPUs) 2048RAM Windows XP Professional (5.1, build 2600) Ελληνικά. Ήχος: Realtek HD Audio output Γραφικά: NVIDIA GeForce 8600 GTS Χθες λοιπόν, ενώ για 3-4 μέρες απο τότε που έβαλα τα windows όλα δούλευαν μια χαρά, άρχισε να μου πετάει σε "τυχαίες" στιγμές μπλε οθόνη και να κάνει restart αμέσως με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να διαβάσω την αιτία του προβλήματος. Αφού λοιπόν απενεργοποίησα το αυτόματο restart μετά απο system failure, σημείωσα το λάθος: STOP: 0x0000008E (0x00000005, 0x805519E9, 0xB6263B54, 0x00000000) Έκανα search και αλλού βλέπω για audio drivers, αλλού για ram drivers, αλλού για viruses κ.α. Δεν ξέρω όμως για τί να ψάξω και απο που ν'αρχίσω. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Καμιά ιδέα; Note: ¨Εχω NOD32 και έκανα scan, όλα οκ φαίνονται.. Ευχαριστώ προκαταβολικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Γειά σας παιδιά. :cool: Πρόσφατα πήρα ολοκαίνουριο μηχάνημα, Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (@ CPUs) 2048RAM Windows XP Professional (5.1, build 2600) Ελληνικά. Ήχος: Realtek HD Audio output Γραφικά: NVIDIA GeForce 8600 GTS Χθες λοιπόν, ενώ για 3-4 μέρες απο τότε που έβαλα τα windows όλα δούλευαν μια χαρά, άρχισε να μου πετάει σε "τυχαίες" στιγμές μπλε οθόνη και να κάνει restart αμέσως με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να διαβάσω την αιτία του προβλήματος. Αφού λοιπόν απενεργοποίησα το αυτόματο restart μετά απο system failure, σημείωσα το λάθος: STOP: 0x0000008E (0x00000005, 0x805519E9, 0xB6263B54, 0x00000000) Έκανα search και αλλού βλέπω για audio drivers, αλλού για ram drivers, αλλού για viruses κ.α. Δεν ξέρω όμως για τί να ψάξω και απο που ν'αρχίσω. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Καμιά ιδέα; Note: ¨Εχω NOD32 και έκανα scan, όλα οκ φαίνονται.. Ευχαριστώ προκαταβολικά :) ποσα dimm Μνημης εχεις?κατα 70% ειναι απο μνημη.:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 μηπως περασες καποιο προγραμμα το οποιο δεν ειναι για xp? ισως φταινε και οι drivers. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Ένα dimm.... Όχι δεν νομίζω να πέρασα κάτι που δεν είναι για xp. Τα συνηθισμένα, Office, Nero, 3Dstudios max 2009 όλα για XP. Τώρα κατεβάζω του latest audio drivers να δω μήπως φταίει η κάρτα ήχου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 δοκιμασες εκκινηση με safe mode? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Όχι. Το θέμα είναι όμως ότι μπορεί και για μία ώρα να μη βγάλει τίποτα. Δεν ξέρω τί προκαλεί το πρόβλημα και πως να το προκαλέσω. Αν πάω δηλαδή σε safe-mode, μετά τι να κάνω; να το αφήσω ανοιχτό όλη μέρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 μηπως πιανει την max θερμοκρασια και σε πεταει σε bsod? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Δεν νομίζω γιατι την έχω ανοιχτή την μονάδα και έχει 2 μεγάλα fans. Αλλά πως μπορώ να το ελέγξω; Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 speedfan. ειναι free. ψαξε στο google. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Όχι. Το θέμα είναι όμως ότι μπορεί και για μία ώρα να μη βγάλει τίποτα. Δεν ξέρω τί προκαλεί το πρόβλημα και πως να το προκαλέσω. Αν πάω δηλαδή σε safe-mode, μετά τι να κάνω; να το αφήσω ανοιχτό όλη μέρα; αν στο κανει και σε safe mode ειναι 100% hardware προβλημα και 90% απο μνημη:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 αν στο κανει και σε safe mode ειναι 100% hardware προβλημα και 90% απο μνημη:happy: Γι'αυτό είμαι κι εγώ σχεδόν σίγουρος, αφού μάλλον δεν είναι απο πρόγραμμα ούτε ιό. Πρέπει να υπάρχει κάποιο conflict σε κάποιους drivers ή ασυμβατότητα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Γι'αυτό είμαι κι εγώ σχεδόν σίγουρος, αφού μάλλον δεν είναι απο πρόγραμμα ούτε ιό. Πρέπει να υπάρχει κάποιο conflict σε κάποιους drivers ή ασυμβατότητα.... εχεις περασει τιποτα usb τελευταια πανω?απο ποντικι μεχρι λαμπα??:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 εχεις περασει τιποτα usb τελευταια πανω?απο ποντικι μεχρι λαμπα??:confused: Το ποντίκι το είχα απ'την αρχή. Εδώ και 2-3 μέρες ο πατέρας μου έχει εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα για να βλέπει τηλεόραση στο pc και συνδέεται με USB. AverMedia λέγεται νομίζω. Αλλά αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί. Τώρα λέω να εγκαταστήσω όλους τους τελευταίους drivers της motherboard μου που βρήκα στο site της ASRock. Έχω την P43R1600Twins. Τους βάζω απο πάνω απτους παλιούς ή απεγκαθιστώ πρώτα τους παλιούς και μετά; Να και ένα capture απο το speedfan (τρέχει περίπου 7 λεπτά). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Το ποντίκι το είχα απ'την αρχή. Εδώ και 2-3 μέρες ο πατέρας μου έχει εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα για να βλέπει τηλεόραση στο pc και συνδέεται με USB. AverMedia λέγεται νομίζω. Αλλά αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί. Τώρα λέω να εγκαταστήσω όλους τους τελευταίους drivers της motherboard μου που βρήκα στο site της ASRock. Έχω την P43R1600Twins. Τους βάζω απο πάνω απτους παλιούς ή απεγκαθιστώ πρώτα τους παλιούς και μετά; στο υλικο σου βγαζει κανενα προβλημα??πινακας ελεγχου/συστημα/υλικο ?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 στο υλικο σου βγαζει κανενα προβλημα??πινακας ελεγχου/συστημα/υλικο ?? Όχι δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά άρχισε να κλείνει το Adobe Fireworks CS4 απο μόνο του και ο Firefox μόλις crashare, και το WMP μου πέταξε ένα error πρίν λίγο. :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Όχι δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά άρχισε να κλείνει το Adobe Fireworks CS4 απο μόνο του και ο Firefox μόλις crashare, και το WMP μου πέταξε ένα error πρίν λίγο. :wacko: φιλε μου λυπαμαι που στο λεω αλλα πας ισως για μνημες .......τα ιδια ακριβως ειχα και εγω ....ειχε καει το ενα το dim και μου εβγαζε αρλουμπες σε καθε προγραμμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Εγώ έχω μόνο ένα dimm όμως. Αν είχε πρόβλημα ξεκινούσε ο υπολογιστής; Μόλις μου έβγαλε blue screen με άλλο μήνυμα τώρα! IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x0000000A (0x00010003, mplamplampla) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Εγώ έχω μόνο ένα dimm όμως. Αν είχε πρόβλημα ξεκινούσε ο υπολογιστής; Μόλις μου έβγαλε blue screen με άλλο μήνυμα τώρα! ξεκιναει κανονικα αλλα επειδη δυσλειτουργει σου βγαζει μετα προβλημα οι ποιο πολλες μνημες εχουν Life time εγγυηση μπορεις να πας να την αλλαξεις .:shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 ξεκιναει κανονικα αλλα επειδη δυσλειτουργει σου βγαζει μετα προβλημα οι ποιο πολλες μνημες εχουν Life time εγγυηση μπορεις να πας να την αλλαξεις .:shifty: Ok φίλε μου ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Πάω για μνήμες :ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Ok φίλε μου ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Πάω για μνήμες :ninja: δοκιμασε αν θελεις το Microsoft’s “Memory Diagnostic” tool στην σελιδα http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp θα βρεις περισσοτερα :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Μόλις μου έβγαλε και 3ο μήνυμα, το ψαξα λίγο και βρήκα αυτό... 0x000000C5: DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL (Click to consult the online MSDN article.) An attempt occurred to touch invalid memory at a process IRQL that is too high. This is almost always caused by drivers that have corrupted the system pool. If you’ve recently installed any new software, check to see if it’s properly installed; and check for updated drivers on the manufacturer’s web site. μάλλον όλα οδηγούν στη RAM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Μόλις μου έβγαλε και 3ο μήνυμα, το ψαξα λίγο και βρήκα αυτό... μάλλον όλα οδηγούν στη RAM δοκιμασε να τις αφαιρεσεις και να τις ξαναβαλεις πεζει και να μην παταν καλα .....προσεξε το στατικο ηλεκτρισμο οταν τις βγαζεις......προσπαθησε με μονωση στα χερια σου....γαντια κουζινας πχ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yozi2 Δημ. November 17, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Σε λίγο θα δοκιμάσω το diagnostic tool που μου 'στειλες (περιμένω άδειο cd). Ακόμα ένα καινούριο μήνυμα, STOP: 0x000000C8E (0x00000000, mplampla) win32k.sys Address BF869607 base at BFmplamplampla Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOYFOY Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 Σε λίγο θα δοκιμάσω το diagnostic tool που μου 'στειλες (περιμένω άδειο cd). Ακόμα ένα καινούριο μήνυμα, ειναι λογικα τα μηνυματα αν δεν δουλευουν οι μνημες σου σκανε μια-μια οι εφαρμογες που τρεχεις :shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tempo Δημ. November 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2008 δεν έχεις κανένα άλλο dimm να δοκιμάσεις? δανείσου ένα απο κανέναν φίλο Παράθεση η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts