Hierophant Δημοσιεύτηκε September 29, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 29, 2008 Εχω 2 ασύρματα δίκτυα σε 2 διαφορετικά σπίτια. Το πρώτο ρουτερ έχει default gateway 192.168.2.1 και το αλλο 192.168.0.1 Αλλάζοντας την ip μου και την gateway μπορώ και συνδέομαι με όποιο δίκτυο θέλω. Υπάρχει τρόπος (χωρίς να αλλάξω τις ip των ρούτερ μιας και συνδέονται κ άλλοι) να μπαίνω αυτόματα και στα 2 δίκτυα χωρίς να αλλάζω ip στην ασύρματη κάρτα μου ? Υ.Γ. Σκέφτηκα να διευρύνω λίγο το subnet mask και να το κάνω 255.255.0.0 αλλα δεν έπιασε!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Αν δεν έχεις ανάγκη για σταθερές IP μπορείς να το αφήσεις να παίρνει αυτόματα με DHCP. Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις δύο batch files που θα περιέχουν τις παρακάτω εντολές. Ανάλογα το δίκτυο που θες, θα τρέχεις και το αντίστοιχο batch netsh int ip set address "local area connection" static 192.168.0.2 255.255.255.0 192.168.0.1 1 netsh int ip set dns "local area connection" static 192.168.0.1 primary Η πρώτη εντολή είναι για IP, subnet mask και default gateway και η δεύτερη για τον DNS server. Εννοείται πως βάζεις ότι τιμές θέλεις ανάλογα τις ανάγκες σου. Δεν το έχω δοκιμάσει πάντως, οπότε δεν έχω ιδέα αν δουλεύει... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts