metkosas Δημοσιεύτηκε September 17, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 17, 2008 Επειδή απ’ότι διαβάζω σε διάφορα forum ότι το πρόβλημα που εξαφανίζονται οι κάρτες μνήμης μετά από suspend kai resume είναι γενικό και ανεξαρτήτως εταιρείας κατασκευής pda αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να βρω λύση. Πρώτα απ'όλα όμως να αναφέρω πως ότι κάνετε το κάνετε με δική σας ευθύνη και ουδεμία ευθύνη φέρω για ότι συμβεί σε εσάς,στη συσκευή σας,στα αρχεία σας και γενικός σε όλα.!! Περιγραφή προβλήματος: Η κάρτα μνήμης εξαφανίζετε από το file explorer δεν φαίνεται καν στην διαχείριση καρτών μνήμης , ή γίνεται corrupt, χάνονται φάκελοι, φένετε αλλά είναι κενή κ.α. Που οφείλεται το πρόβλημα: Το πρόβλημα οφείλετε στο ότι τα windows φορτώνουν τους sd drivers μετά από πάρα πολλούς οδηγούς,και μερικές φορές δεν φορτώνονται καλά. Λύση: Αλλάζουμε το priority με το όποιο θα φορτώνονται οι sd drivers ανάλογο με αυτό της τηλεφωνικής λειτουργίας. Ανοίγουμε έναν registry editor και κάνουμε τις εξής αλλαγές: HKLM\Drivers\BuiltIn\SDBusdriver\ αλλάζουμε το Order και του δινουμε τιμή 2 HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\Order=3 HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\CardDetect_Thread_Priority 33 HKLM\Drivers\BuiltIn\SDBusdriver\thread priority 32 Όσοι έχουν το παρακάτω κλειδί το αλλάζουν όσοι δεν το έχουν δεν κάνουν τιποτα και πάνε παρακάτω. HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\PollingTimeout=384 Εδώ θα αλλάξουμε τον χρόνο που θα αφήσουμε το σύστημα να δει αν υπάρχει κάρτα στο slot. HKLM\System\StorageManager PNPUnloadDelay" = dword:4000 PNPWaitIODelay" = dword:4000 Και αν θέλουμε προερετικά αλλάζουμε και αυτά τα κλειδιά για την ασφάλεια των αρχείων μας στην κάρτα. HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\FATFS \DisableAutoScan=0 HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\FATFS \EnableCache=0 Μετά απ'όλα αυτά απο εκεί που έχανε το pda μου την κάρτα τουλαχιστον κάθε 4 suspend resume δέν την ξαναέχασε εδώ και μια εβδομάδα περίπου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
newlynx Δημ. September 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2008 Μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω. Μου έχει εμφανιστεί και εμένα το πρόβλημα μερικές φορές και είναι πράγματι ενοχλητικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xsiv74 Δημ. September 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2008 συγχαρητήρια!!! αν όλα αυτά πιάσουν μας γλίτωσες από πολλά format...:) Παράθεση To Know the Cause Of Things! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metkosas Δημ. September 18, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2008 συγχαρητήρια!!! αν όλα αυτά πιάσουν μας γλίτωσες από πολλά format...:) είναι δοκιμασμένα 1000%. πάντα ότι ανεβάζω στο φόρουμ έχει περάσει απο τα πειραματόζωά μου το ks20 και το yakumo alpha x gps.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OAL Δημ. September 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\Order=3 HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\CardDetect_Thread_Priority 33 Τα παραπάνω κλειδιά στην συσκευή μου δεν υπάρχουν.Γιατί? Αντί του HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\Order=3 έχω SDHC_SMDK2440 Καμιά ιδέα? Υπ'όψη φοράω την rom panot 3.85 Thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metkosas Δημ. September 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 Τα παραπάνω κλειδιά στην συσκευή μου δεν υπάρχουν.Γιατί? Αντί του HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\Order=3 έχω SDHC_SMDK2440 Καμιά ιδέα? Υπ'όψη φοράω την rom panot 3.85 Thanks έχεις εγκαταστήσει το patch για sdhc? πρέπει να το εγκαταστήσεις πρώτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bells Δημ. September 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 καλησπερα εγω εχω ενα eten x650 και οταν κανω επανακινηση μου ζηταει να διαμορφωσει την καρτα αλλιως δεν την αναγνωριζει αν κανω αυτο που λες θα λυθει το προβλημα? ευχαριστω Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metkosas Δημ. September 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2008 καλησπερα εγω εχω ενα eten x650 και οταν κανω επανακινηση μου ζηταει να διαμορφωσει την καρτα αλλιως δεν την αναγνωριζει αν κανω αυτο που λες θα λυθει το προβλημα? ευχαριστω HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\FATFS \ ψάξε σε αυτή την διαδρομή καπου θα λέει autoformat και θα εχει τιμή 1 βάλε 0. μαζί με αυτές τι τιμές και δοκίμασε HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\FATFS \DisableAutoScan=0 HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\FATFS \EnableCache=0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OAL Δημ. September 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2008 έχεις εγκαταστήσει το patch για sdhc? πρέπει να το εγκαταστήσεις πρώτα. Οχι. Πού το βρήσκω αυτό μπορείς να μου πείς αν σου είναι εύκολο. Σε ευχαριστώ πολύ Okey.Εντάξει το βρήκα Thanks Το εγκατάστησα και το pathc SDHC αλλά πάλι τα ίδια πράγματα. Δέν βλέπω τα κλειδια που σου είχα πεί παραπάνω. Thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metkosas Δημ. September 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2008 Το εγκατάστησα και το pathc SDHC αλλά πάλι τα ίδια πράγματα. Δέν βλέπω τα κλειδια που σου είχα πεί παραπάνω. Thanks κάνε export ολο το HKLM\Drivers\BuiltIn\SDHC\ και στείλτο μου με pm να δούμε μήπως το ονομάζει αλλιώς εσένα. πάντως αποκλέιετε να μην υπάρχει αυτό το key είναι κοινό για όλα τα pda ακόμα και το jornada 568 το έχει που είναι παμπάλεο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts