Jump to content

Δημιουργία διαφορετικών λογαριασμών χρηστών στα windows

georgep800
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την εξής απορία. Έχω ένα pc το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιούν 4 διαφορετικοί χρήστες. Για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα με τα αρχεία πρόκειται να δημιουργήσω 4 διαφορετικούς λογαριασμούς με κωδικό και κωδικοποίηση. Η απορία μου είναι η εξής. Επειδή θα πρέπει να εγκαταστήσω κάποια στάνταρ προγράμματα σε όλους τους λογαριασμούς, θέλω να τα κάνω εγκατάσταση μια φορά, και μετά να κάνω δημιουργία των λογαριασμών η οποία θα περιέχει όλα αυτά τα προγράμματα. Γνωρίζει κανείς πως θα το κάνω αυτό;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Θα φτιάξεις τους λογαριασμούς πρώτα και μετά θα μπεις σαν administrator και θα τα εγκαταστήσεις μια φορά. Κάντο με αυτή τη σειρά ώστε το κάθε πρόγραμμα να βάλει τα αρχεία που χρειάζεται στο προφίλ του κάθε χρήστη.

Αν τα προγράμματα δεν υποστηρίζουν multiple profiles, λογικά δε θα βλέπουν τις συντομεύσεις οι χρήστες, οπότε θα πας στο C:\Documents and Settings\All users και θα τραβήξεις συντομεύσεις των εκτελέσιμων στο desktop ή στο start menu.

Γενικά, είναι ανάλογα τα προγράμματα...

Νομίζω ότι κατά την εγκατάσταση των windows σου ζητάει υποχρεωτικά να φτιάξεις τουλάχιστον ένα λογαριασμό, σωστά; Εγώ τότε θα δημιουργήσω όσους χρειάζομαι, έτσι;

Επίσης, όταν βάλω κωδικό στους λογαριασμούς και επιλέξω κωδικοποίηση, ενδέχεται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα; Θα μπεί κωδικός με κωδικοποίηση και στο λογαριασμό του administrator.

Θα φτιάξεις έναν μόνο, τον δικό σου που θα είναι administrator και θα του βάλεις και password. Μετά θα κάνεις login κι απο εκεί θα φτιάξεις και τους υπόλοιπους, σαν απλούς χρήστες.

Νομίζω πως μπορείς να τους φτιάξεις όλους κι από το setup των XP, αλλά θα έλεγα να το κάνεις μετά για να έχεις καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας.

Δεν ξέρω βασικά τι ακριβώς κάνει η κωδικοποίηση, αλλά υποθέτω πως προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά υπάρχει περίπτωση να μη σε αφήνει να προσπελάσεις τα αρχεία των απλών χρηστών ακόμα κι αν είσαι administrator.

Οκ, ευχαριστώ για την βοήθεια!

Νομίζω πως η κωδικοποίηση θα κωδικοποιήσει τα αρχεία ώστε να μην είναι προσπελάσιμα απο τις περιοχές των άλλων χρηστών. Πιστεύω ότι δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε και ο administrator, αλλά αυτό μου είναι αδιάφορο. Το θέμα είναι, αν οι συντομεύσεις των προγραμμάτων που θα βλέπουν γενικά οι λογαριασμοί των χρηστών είναι σε κάποιο γενικό σημείο(C:\Documents and Settings\All users) ή αν δημιουργείται/αντιγράφεται μια εικόνα αυτού στον εκάστοτε λογαριασμό;; Και το ρωτάω αυτό, γιατί όταν αρχίσω να βάζω κωδικούς και να κωδικοποιώ τις περιοχές, τα δεδομένα θα αρχίσουν να "κρύβονται"...

Κάτι τέτοιο κάνει. Πάντως οι χρήστες δε μπορούν να δουν τα αρχεία των άλλων χρηστών και χωρίς κωδικοποίηση.

Η συντόμευση σαν αρχείο θα ειναι μία, στο All users. Γι' αυτό είναι φτιαγμένος ο συγκεκριμένος "χρήστης" ώστε να μπορεί να μοιράζει οτι χρειάζεται στους υπόλοιπους ανεξαρτήτως κωδικοποιήσεων κτλ.

Τώρα το αρχείο στο οποίο δείχνει η συντόμευση θα είναι πχ στο Program Files, στο οποίο έχουν δικαιώματα ανάγνωσης όλοι οι χρήστες νομίζω. Οπότε ΥΠΟΘΕΤΩ πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Οκ, ευχαριστώ για την βοήθεια!

Θα ξεκινήσω την δημιουργία των λογαριασμών με την διαδικασία που αναφέρεις και ελπίζω όταν βάλω τους κωδικούς, να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Για να δούμε...