Jump to content

Σύνδεση bluetooth headset σε PC

stelakis88
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ψαξει σε πολλα forum γι'αυτο το θεμα και ολα αναφερονται στην συνδεση bluetooth headset με υπολογιστη μεσω usb dongle. Το θέμα ειναι πως εγω εχω hp laptop με ενσωματωμενο bluetooth και το λογισμικο bluetooth των windows vista.

Το δε λογισμικο εκτος απο φτωχο, ειναι και εντελως ηλιθιο. Συγκεκριμένα: Πραγματοποιω την προσθηκη της συσκευης (sagem h4) κανονικα και μαλιστα το προγραμμα ειναι αρκετα εξυπνο ωστε να διαπιστωσει οτι το bluetooth δεν παιρνει κωδικο και μου αφήνει ως μονη επιλογη την προσθηκη της συσκευης χωρις κωδικο προσβασης.

Μεχρι εδω ολα καλα. Οταν λοιπον πάω να συνδεσω bluetooth και PC για χρηση του πρωτου ως handsfree το λογισμικό όχι μονο ζηταει κωδικο αλλα δεν πραγματοποιει την συνδεση αν αφησω το πεδιο κενο!!

Αν εχετε αντιμετωπισει παρόμοια προβληματα ή αν εχετε καταφερει να συνδεσετε bluetooth headset σε hp laptop με windows vista ή αν εχετε καποια εναλλακτικη προταση (αλλο λογισμικο) που θα δουλέψει με το bluetooth hardware του υπολογιστη θα ηθελα να ακουσω τα σχολια σας...

Τα bluetooth handsfree (στην μεγάλη τους πλειοψηφεία) έχουν κι αυτά κωδικό και είναι το 0000. Να μην έχει καθόλου κωδικό μου φαίνεται από δύσκολο ως απίθανο.

Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν σετ ακουστικού/μικρόφωνου το bluetooth handsfree με τους drivers που έχουν τα windows, έχω την εντύπωση όμως ότι δεν γίνεται. Οι widcomm drivers απ'ότι θυμάμαι το κάνουν αυτό (όπως το κάνει και το bluetooth stack της toshiba). Υπάρχει σχετικό topic αλλά αναφέρεται κυρίως σε windows xp: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=55751