Jump to content

[Off-topic] Win Vista & Linux, Both...

k_giannis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά, ξέρω οτι δεν είναι το κατάλληλο μέρος εδώ, αλλά μιας και συζητάμε για εγκατάση λειτουργικών κλπ, και μιας και θα ξαναπεράσω τα XP με το Ubuntu, οπότε θα ξαναπέσει format,

πείτε μου σας παρακαλώ.. έχω ακούσει οτι τα format δεν κάνουν καλό στο σκληρό δίσκο.

Ισχύει αυτό ή όχι?

Ή είναι ανάλογα και από το πόσα format έχουν γίνει? (το έχω ακούσει και αυτό)

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω παλι τον δισκο μου τον εχω κανει απειρα φορματ.χθες μαλιστα τον εκανα 4!

βαλε kubuntu,μετα mandriva,μετα xp και τελος windows 2000!

εχω ακουσει οτι χαλαει ο δισκος αλλα δεν εχω δει καποιο προβλημα στον δικο μου.

Ακριβώς αυτό κάνω με τα LINUX τις τελευταίες μέρες (συν κανα-δυο φορές και τα Windows) και γι'αυτό φοβάμαι....

Είναι και καινούργιος ο υπολογιστάκος μου(!) μην βγάλω τον σκληρό δίσκο off, ακόμα δεν τον πήρα. :worry:

Γι'αυτό ρωτάω..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ας περιμενουμε απαντηση απο καποιον που γνωριζει καλυτερα.

δες στην προηγούμενη σελίδα για το τι είναι το virtual pc.

όλος ο κόσμος το δουλεύει. προσωπικά δεν ξέρω καμία εταιρία που να δίνει dual boot.

αν θέτε να λέτε τα ίδια και τα ίδια και να ρωτάτε για bootmgr και ακόμα παραπέρα είναι δικό σας θέμα.

όταν όμως δείτε ότι τελικά δεν θέλατε τα ubuntu (ή τα θέλατε λιγότερο από τα xp) θα μετανιώσετε που τους δώσατε 10-15GB χώρο και "χαλάνε" το boot σας.

αντίθετα με το virtual pc (ή ακόμα και με το vmware που έχει και διανομές έτοιμες για dl) δε σε φοβίζει τπτ. ούτε έχεις και το φόβο μήπως σβήσεις πειράξεις τπτ στο main partition γιατί απλά ΟΛΑ είναι εικονικά.

Υ.Γ. το φορμάτ έχει "καταργηθεί" από τη γλώσσα εδώ και χρόνια. δεν υπάρχει λόγος format όταν παίζεις με εικονικές μηχανές τόσο σε mac όσο και σε pc. το format μόνο κακά μπορεί να φέρει, λάθη και παραλείψεις.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Φίλε Alexkass καταρχήν ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τη συζήτηση. ;)

Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα που ρώτησα, ίσως μπερδεύτηκες λίγο, γιατί το ρώτησα σφήνα ένω λέγαμε για το Virtual pc, αλλά δεν εννοούσα τίποτα σχετικά με το virtual pc ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα.

Ήταν κατανοητά τα προηγούμενα posts για το οτι γίνεται γίνεται εικονικά πάνω στον σκληρό.

Δε ρώτησα λοιπόν αν πειράζει να βάλω και να ξαναβγάλω τα Ubuntu μέσω virtual pc κλπ κλπ,

ρώτησα απλά αν πειράζουν, αν κάνουν κακό τα format στον σκληρό δίσκο..(??)

[sIGPIC][/sIGPIC]