Jump to content

Προτάσεις για webcam

alfisti147
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Creative ή Logitech?

Aυτές έχει το πλαίσιο, οπότε μια από τις 2 μάρκες θα πάρω.

Ψάχνω μια κάμερα να αξίζει τα λεφτά της. Δε θέλω την πιο ακριβή που να κάνει 1002 πράγματα, αλλά μια που να παίζει αξιοπρεπώς, να δείχνει καθαρή εικόνα (κινούμενη και ακίνητη) και με επαρκές fps.

Ta 15fps είναι αρκετά για netmeeting ή είναι αναγκαία τα 30?

Υποψήφιες είναι:

1. creative webcam nx - 20.9Euro, 640x480 video, 640x480 images, 15fps, 30 μοίρες προς τα κάτω, 15 μοίρες πάνω, 360 μοίρες γύρω, CMOS.

2. creative webcam nx pro - 35.9Euro, 640x480 video, 1024x768 images, 15fps, 30 μοίρες προς τα κάτω, 15 μοίρες πάνω, 360 μοίρες γύρω, CMOS.

3. logitech quickcam express - 30.9Euro, 640x480 video, 640x480 images, ως 30fps, CMOS, manual focus.

4. logitech quickcam messanger - 37.9Euro, 640x480 video, 640x480 images, ως 30fps, high quality CMOS, built-in microphone.

5. creative webcam notebook usb - 36.9Euro, 640x480 video, 640x480 images, 15fps, 45 μοίρες προς τα κάτω, 270 μοίρες γύρω, CMOS. (επειδή θέλω να την "φοράω" και σε φορητό)

Έχει κανείς καμιά από τις 5? Εντυπώσεις? Τί προτείνετε?

Έχω την πρώτη που αναφέρεις. Για την δουλειά που την θέλω (video και ήχος μέσω MSN Messenger) είναι μια χαρά. Το να πάρεις την pro είναι πέταμα χρημάτων, γιατί η μόνη διαφορά είναι το μικρόφωνο. Έδωσα άλλα 15-20 ευρώ και πήρα headset από το Πλαίσιο (δεξί ακουστικό + μικρόφωνο, πολύ καλή ποιότητα) οπότε σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της.

Αυτόν τον συνδυασμό μάλιστα τον ψώνισα επί 2, για να μπορώ να μιλάω με την κοπέλα μου. Έχει ένα Compaq Pressario και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα.... οπότε δεν καταλαβαίνω και γιατί να πάρεις την webcam notebook.

15 fps ????? Έχεις dsl; Γιατί στο isdn μου βγάζει 1 frame κάθε 1-2 δευτερόλεπτα (μαζί με ήχο πάντα...).

Divide by cucumber error

http://dtsomp.blogspot.com

Όχι, no adsl, απλά είναι οι προδιαγραφές της κάθε κάμερας. Όσο για την notebook webcam, λογικά φοριέται πάνω στην οθόνη του φορητού με ειδικό klip.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfisti147 (22 Ιαν. 2004 , 13:37)

Όχι, no adsl, απλά είναι οι προδιαγραφές της κάθε κάμερας. Όσο για την notebook webcam, λογικά φοριέται πάνω στην οθόνη του φορητού με ειδικό klip.

Yeap, μόλις την είδα στο Πλαίσιο, πιάνει στο notebook με κλιπ. Καλή πατέντα...

Divide by cucumber error

http://dtsomp.blogspot.com

Για κάποιο λόγο στο MSN Messenger τα FPS είναι ελεινά από ότι διαβάζω και σε χρήστες με broadband σύνδεση

Το Netmeeting αντίθετα δεν κόβει frames...

Eγώ πάντως έχω μια παλιά Creative Web Cam Go και είμαι Happy !

:)