viator Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 Έχω μία σύνδεση ISDN στα 64Κ, έχω σταθερό στη μία γραμμή και το φαξ στην άλλη. Θέλω όμως να βάλω και internet, κατά τη γνώμη σας πως πρέπει να τα συδέσω; Σκέφτομαι απλά να βγάλω το καλώδιο του φαξ από το netmode και να βάλω στη θέση του ένα μπριζάκι με δύο εξόδους, να βάλω στη μία το φαξ και στην άλλη το καλώδιο του internet. To φαξ δεν χρησημοποιείται συχνά αλλά θα ήθελα όταν είμαι στο internet να καταλαβαίνω ότι κάποιος μου στέλνει φαξ. Για να σας προλάβω εκεί που μένω δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλω ADSL Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Το fax έχει δικό του MSN; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. August 25, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Το fax έχει δικό του MSN; Δεν ξέρω, βασικά τη είναι το MSN; Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Το msn δεν έχει σχέση με τον γνωστό messenger :p είναι επιπλέον τηλ. νούμερο που μπορείς να έχεις με την isdn γραμμή, π.χ. στο ένα μπριζάκι του netmod να έχεις μόνο το ένα νούμερο για το τηλέφωνό σου και στο άλλο μόνο το δεύτερο για να συνδέσεις το fax. Για το θέμα του internet τώρα, γιατί δεν βάζεις μια adsl να τελειώνεις? Δεν θα στοιχίσει παραπάνω. Εάν θέλεις pstn με το ζόρι να κάνεις αυτό που λες, εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια σύνδεση isdn για το internet και να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. August 25, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Το msn δεν έχει σχέση με τον γνωστό messenger :p είναι επιπλέον τηλ. νούμερο που μπορείς να έχεις με την isdn γραμμή, π.χ. στο ένα μπριζάκι του netmod να έχεις μόνο το ένα νούμερο για το τηλέφωνό σου και στο άλλο μόνο το δεύτερο για να συνδέσεις το fax. Για το θέμα του internet τώρα, γιατί δεν βάζεις μια adsl να τελειώνεις? Δεν θα στοιχίσει παραπάνω. Εάν θέλεις pstn με το ζόρι να κάνεις αυτό που λες, εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια σύνδεση isdn για το internet και να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα ήθελα να βάλω ADSL αλλά ο ΟΤΕ..... Έχω ISDN απλά σκέφτομαι πως θα τα συνδέσω, δεν έχω MSN τελικά, βέβαια αν αλλάζει κάτι θα βάλω. Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Εάν δεν έχεις msn είσαι έτοιμος, θα συνδέσεις το modem σου όπως λες. Εναλλακτικά μπορείς να συνδέσεις το modem παράλληλα με το τηλέφωνό σου, έτσι εάν σε πάρουν τηλέφωνο θα σηκώσεις το ακουστικό του fax και θα μιλήσεις και εάν είναι fax μπορείς να το λάβεις απ' ευθείας. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα με την συνδεσμολογία, είναι εύκολη. Αλλά αναρωτιέμαι αν δεν υπάρχει άλλος αριθμός για το fax πως ξεχωρίζεις τις κλήσεις fax από τις φωνητικές. Πάντως θα χρησιμοποιείς μια γραμμή για το internet και θα μένει η δεύτερη ανοιχτή για τηλέφωνο ή fax, ένα από αυτά κάθε φορά. Καθώς το netmod λειτουργεί και ως modem, δεν θα χρειαστεί κάποια επιπλέον σνδεσμολογία. Fax και τηλέφωνο θα συνδεθούν στις θύρες τηλεφώνου, και ο υπολογιστής σου στην θύρα του modem Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση που έχει αγοράσει σύνδεση internet isdn, εάν έχει απλή pstn πρέπει να συνδεθούν όπως είπαμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. August 26, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2008 Τελικά πήρα τηλ στο 134 και μου είπαν ότι το netmode που έχω είναι της siemens τα οποία δεν έχουν ενσωματομένο modem! σε αντίθεση με αυτά της intracom που έδιναν παλιώτερα. Σκέφτικα να χρησημοποιησω το ενσοματωμένο modem του φορητού αλλά από την forthnet μου είπαν ότι τα φοριτά έχουν modem για adsl, και πρέπει να πάρω εξωτερικό isdn modem. Έτσι είναι; Τέλως πάντων αν πάρω ένα isdn εξωτερικό modem θα γίνει με ένα απλό καλώδιο τηλεφώνου; Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Οι φώρητοι υπολογιστές συνήθως έχουν modem για pstn (απλές) γραμμές. Μπορείς να αγοράσεις ένα usb ISDN modem και να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου, αυτά τα modem όπως και όλες οι ISDN συσκευές χρειάζονται καλώδιο 2 ζευγών με μπριζάκι RJ45 (ίδιο με αυτό των δικτύων) που περιλαμβάνεται στη συσκευασία συνήθως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts