Jump to content

[split] Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

johner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες προσπαθούσα να περάσω προγράμματα σε ένα Vaio VGN-NR31Z/S φίλου. Όλο το απόγευμα το έφαγα για να περάσω το office 2007 και το ArcGIS, το δε Norton 360 έκανε 2 ώρες (!!!!!!!!) να απεγκατασταθεί. Έλεος, μηχάνημα με C2D, 3GB Ram, 200GB HDD, συμπεριφερόταν ως Ρ Ι στα 166Mhz.

Το πρόβλημα είναι το εξής: που μπορώ να βρω drivers για XP διότι στο επίσημο site της Sony δεν έχει (έχει μόνο για vista), αν βάλω drivers από nvidia και από την εταιρεία του wifi, λογικά, θα παίξει??? Το πήγα σήμερα στο φίλο μου και τράβαγε τα μαλλιά του με την αργοπορία.

Δεν θα μπω σε other pc vendors vs apple, μία διαπίστωση μόνο που έκανα ξανά χθες ήταν ότι: με το mac μου απλά δουλεύω και δεν τρώω το χρόνο μου να βρίσκω τι φταίει. Έχω και τα ΧΡ σε parallels και κάνω απροβλημάτιστα την ταπεινή δουλίτσα μου.

Ναι, είναι λίγο ακριβότερα από άλλα, αλλά τουλάχιστον έχω το κεφάλι μου ήσυχο :ninja:. Η αγορά του macbook μου ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει εδώ και καιρό...

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Όλα εξαρτώνται από το software που βάζεις. Αν σου πω ότι έχω μηχάνημα που δουλεύει με xp εδώ και 4 χρόνια απροβλημάτιστα απλά και μόνο επειδή δεν μπαίνοβγαίνει διαρκώς software, τι θα μου πεις; Έχει νόημα αυτή η συζήτηση; Ή μήπως, έχουν νόημα οι γενικεύσεις;

Ο καθένας θεωρεί καλύτερο ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα σε αυτό που θέλει να κάνει. Δεν χρειάζεται να το επιβάλει και στους άλλους. Απλά πριν αγοράσετε κάτι ή πριν εγκαταστήσετε κάποιο software, ψάξτε το, ασχοληθείτε.

[licking]Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου [/licking]:lol:

Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει με βάση τις εμπειρίες και τις ανάγκες του. Στο κάτω-κάτω δεν έχουμε κέρδος, δεν τα φτιάχνουμε εμεις τα pcια

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Μπα...

Αν δεις τι ζήτηση έχουν τα Mac (κι πόσο δεν μπορεί με τίποτα να την καλύψει η Rainbow) θα απορήσεις...

Αλλά έτσι είναι. Μέχρι να αποκτήσουμε επιτελους Apple Hellas, θα βολευόμαστε με τη Rainbow (όπου "βολευόμαστε", βάζουμε "ταλαιπωρούμαστε" :p).

Καλα, ας μην εβγαζαν τα ipod και τα μακ θα ηταν ακομα του σατανα! (Πως το δουλευ'ς αυτο, δεν εχει δεξι κλικ!, Μα που ειναι το μαϊ κομπιουτερ; :p)

Όλα εξαρτώνται από το software που βάζεις. Αν σου πω ότι έχω μηχάνημα που δουλεύει με xp εδώ και 4 χρόνια απροβλημάτιστα απλά και μόνο επειδή δεν μπαίνοβγαίνει διαρκώς software, τι θα μου πεις; Έχει νόημα αυτή η συζήτηση; Ή μήπως, έχουν νόημα οι γενικεύσεις;

Ο καθένας θεωρεί καλύτερο ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα σε αυτό που θέλει να κάνει. Δεν χρειάζεται να το επιβάλει και στους άλλους. Απλά πριν αγοράσετε κάτι ή πριν εγκαταστήσετε κάποιο software, ψάξτε το, ασχοληθείτε.

Ακόμα και αν μπαινο-βγαίνει software σε ενα pc αν γίνεται ένας τακτικός καθαρισμός στην registry το pc δουλευει σαν την πρώτη μέρα της εγκατάστασης windows.

Εσείς που συζητάτε για τα mac πιο πάνω για τι χρήση σας έχουν βολέψει? Το σκεφτόμουν για ένα macbook αλλα δεν έχω ιδέα απο MacOS οπότε φοβάμαι να κανω το πρώτο βήμα..

Ακόμα και αν μπαινο-βγαίνει software σε ενα pc αν γίνεται ένας τακτικός καθαρισμός στην registry το pc δουλευει σαν την πρώτη μέρα της εγκατάστασης windows.

Εσείς που συζητάτε για τα mac πιο πάνω για τι χρήση σας έχουν βολέψει? Το σκεφτόμουν για ένα macbook αλλα δεν έχω ιδέα απο MacOS οπότε φοβάμαι να κανω το πρώτο βήμα..

Ακομη και να μη σου αρεσει τελικα, μπορεις να εγκαταστησεις και windows ή λινουξ ή whatever. :)

Δε θα σε βολεψει αν εισαι gamer ή θες συγκεκριμενες εφαρμογες που τρεχουν μονο σε win και δεν μπορουν να παιξουν σε parallels.

Ακομη και να μη σου αρεσει τελικα, μπορεις να εγκαταστησεις και windows ή λινουξ ή whatever. :)

Μα τότε ποιός ο λόγος να πάρεις Mac?

ΤΟ ΟΛΟ καλό είναι ότι γλιτώνεις από τα Windows. Είναι σαν να παίρνεις μια βίλα στην Εκάλη, και να την κοιτάς απ'έξω, να λες "πω πω τι ωραία που είναι" και μόλις μπαίνεις μέσα να είναι τα πάντα εύκολα προσβάσιμα, με πολύ ωραία διαρρύθμιση και εσύ τελικά να βάζεις μια παράγκα στην ταράτσα και να μένεις εκεί!

ΜΟΝΟ για έναν gamer ή για κάποιον ο οποίος έχει μια πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή που να τρέχει μόνο σε περιβάλλον Windows, έχει νόημα αυτή η κίνηση.

Αλλιώς ένα Vaio ή ένα Toshiba, είναι πολύ καλύτερη επιλογή για να τρέχεις Windows (γιατί άλλωστε το έχουν ήδη στην τιμή και δε θα χρειαστει να πληρώσεις έξτρα για την αγορά τους).

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Το topic για τα laptops δεν είναι το κατάλληλο για να συζητήσετε τα υπέρ και τα κατά του MacOS. Υπάρχει συγκεκριμένο topic όπου μπορείτε να το κάνετε.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...