zyp3r Δημοσιεύτηκε June 9, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 9, 2008 Εχω μια παλια μητρικη στην οποια καποια στιγμη πηγα να κανω overclock αλλα καταλαθος αλλαξα λαθος ρυθμισεις.Συγκεκριμενα αλλαξα εκεινο που λεει DRAM(Latency αν θυμαμαι καλα) στην ανωτερη ρυθμιση,νομιζω 2.0Χ.Το αποτελεσμα ειναι οτι δεν μπορει να μπει στα BIOS.Eνω ανοιγει μολις κανει τους ελεγχους των drivers κολλαει.Οι δισκοι δεν φταινε καθως και στο μενου των BIOS να μπω παλι κολλαει χωρις να προλαβω να αλλαξω καποια ρυθμιση.Εκανα clear CMOS και βγαζοντας την μπαταρια αλλα και αλλαζοντας τα jumpres αλλα παλι τιποτα.Στις οδηγιες διαβασα(μετα την μ****α που εκανα) πως αν γινουν αλλαγες σε αυτη τη ρυθμιση μπορει να δημιουργηθουν σοβαρα προβληματα(συγκεκριμενα ελεγε critical errors).Kαποιους γνωστους μου που ρωτησα που ειπαν πως μαλλον χαλασε το chipset των bios και ειναι λιγο δυσκολο να διορθωθει.Μπορει καποιος να μου πει αν μπορει να γινει κατι??? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oasisAthens Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Από αυτά που ξέρω είναι αδύνατο εάν άλλαξες το DRAM LATENCY να προκάλεσες κάποιο τέτοιο πρόβλημα...(άσχετο αλλά γιατί το έβαλες στην μεγαλύτερη ρύθμιση? Αυτό θα πρέπει να έχει όσον το δυνατον μικρότερη τιμή). Το μόνο που ρύθμισες είναι η συμπεριφορά της RAM εάν δεν υποστηρίζεται ή δεν είναι στις δυνατότητές της τότε πολύ απλά δεν θα δούλευε...Επίσης τι εννοείς μόλις κάνει τους ελέγχους των drivers ? Οι drivers φορτώνονται από τα windows. Μήπως εννοείς drives ? Αν ναι πως φτάνεις σε εκείνο το σημείο και δεν μπορείς να μπεις στο BIOS το οποίο είναι νωρίτερα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. June 19, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Το πως το αλλαξα αστο καλυτερα,αλλο ηθελα να κανω και αλλο εκανα.Οσο για το αλλο ναι τα drives βλεπει.Δηλαδη ανοιγει,δειχνει την πρωτη εικονα με την καρτα γραφικων και μετα οταν παει να δει HDD,DVD Rom κπλ κολλαει.Οι συσκευες δεν φταινε γιατι το δοκιμασα και χωρις αυτες και ετσι και αλλιως πριν προλαβει να τα ελεγξει μπορω να μπω στο μενου των BIOS αλλα παλι κολλαει.Με clear CMOS δεν εγινε τιποτα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Καμμιά φορά με τις παλιές mobo, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος και οποσδήποτε εκτός ρεύματος. Ξανακάνε clear cmos αφού πρώτα βγάλεις το PC από το ρεύμα, βγάλεις την μπαταρία και αφήσεις το jumper του clear cmos περίπου ένα λεπτό στην θέση clear (άστο και παραπάνω αν δεν βαριέσαι), πριν προσπαθήσεις να ξαναδοκιμάσεις... Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. June 19, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Το εχω αφησει πανω απο 10 λεπτα ετσι αλλα τιποτα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oasisAthens Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 Λυπάμαι φίλε μου εάν σου κολάει μέσα στο BIOS τότε σε βλέπω για αλλαγή μητρικής... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. June 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 Και γω απο την αρχη αυτο καταλαβα αλλα ρωτησα μπας και μπορει να γινει κατι το οποιο δεν εχω σκεφτει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts