jimacid Δημοσιεύτηκε June 8, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 8, 2008 Γεια σας παιδια πριν απο κανα 2 μερες δοκιμαζα βαλω macintosh στο pc μου. Δεν ξερω ακριβως τι εγινε καθως ειμαι σιγουρος πως δεν πειραξα τον συγκεκριμενο δισκο που επαθε την ζημια. εβαλα εναν 40αρι και πηγα να τα περασω σε εκεινον... για οσους εχουν δει το disk utility του mac ξερουν ποσο ευκολο και ευχρηστο ειναι οποτε ειναι πολυ δυσκολο να μπερδευτει καποιος και να κανει πατατα με τους δισκους... τελος παντων δεν ξερω τι και πως αλλα μολις ανοιξα τα windows ο ενας απο τους δισκους μου (300αρης) ειχε φτιαγμενο ενα partition σε raw αφορματιστο δηλαδη και ολος ο υπολοιπος χωρος ακατανεμητος... περιτο να σας πω ποσο φρικαρα... εβαλα το testdisk το οποιο δεν εκανε δουλεια... στην συνεχειαα εβαλα το easeus data recovery επελεξα partition recovery στον συγκεκριμενο δισκο καιτο μονο που εβγαλε ηταν το 40αρι partition που δημιουργηθηκε με 1300 file matches....(300gb και μονο 1300 file matches δεν παιζει) ο δισκος μου ητανε γεματος με προσωπικο υλικο και το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να παθω ειναι να χασω τα συγκεκριμενα αρχεια... εχετε κατι να μου προτεινετε? αν σβησω το αδιαμορφωτο partition που δημιουργηθηκε και φτιαξω 1 καινουριο για ολον τον δισκο ΧΩΡΙΣ να το διαμορφωσω ομως. λετε να βρουν τα αρχεια μου τα προγραμματα? μηπως δηλαδη τωρα δεν τα βρησκουν επειδη το 90% του χωρου του δισκου δεν ανηκει σε καποιο partition... η αν το κανω αυτο εξασφαλισω με την κινηση μου αυτη πως δεν θα ξανα βρω τα αρχεια μου....??? παιδια τι να σας πω pls βοηθεια γιατι αν ηταν mp3 η ταινιες ουτε που θα με ενοιαζε. φωτογραφιες και βιντεο ηταν ολα αυτα τα αρχεια απο τοτε που ημουν 15 χρονων.... :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. June 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2008 na kaneis backup alli fora file. bres k katebase to partition table doctor, mi kaneis akoma format, einai i teleutaia lusi na mi xaseis ta arxeia sou, ftia3e to partition table Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. June 8, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2008 εβαλα το partition table doctor κια βρηκε ενα partition με τα σωστα αρχεια μεσα (πατησα browse και ειδα τι περιεχει) ομως το βγαζει μονο 38190Mb δηλαδη 40Gb παλι) και ξανα λεω μηπως για να τα βρει ολα πρεπει να κανω ενα μεγαλο ενιαιο partition για ολο τον δισκο χωρις ομως να κανω format ετσι ωστε να μου βρει 300gb αρχεια και οχι 40gb ????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis Δημ. June 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2008 Υπάρχει ένας τρόπος, αλλά θέλει να έχεις μια ιδέα από linux. Bootάρεις ένα linux live CD (πχ Ubuntu) και φτιάχνεις εκ νέου το partition table του δίσκου με το command-line εργαλείο fdisk. Θα εμφανίσει πιθανότατα ένα 40GB partition, το οποίο θα σβήσεις (σβήνει η καταχώρηση, όχι τα δεδομένα) και θα το αντικαταστήσεις με ένα ενιαίο 300GB partition, με label NTFS. Λογικά θα δουλέψει. Είχα πάθει κάτι αντίστοιχο πριν καμιά 10αριά χρόνια ;) και αυτό με είχε σώσει. Παράθεση sakis for the masses, θου for the few Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. June 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2008 χμμμ βασικα εβαλα ενα linux live CD μπας και διαβασει τιποτα αλλα μου εβγαζε ερρορ... αλλα για ποιο λογο να κανω καινουριο partition table μεσω του linux? μπορω να το κανω και απο την διαχειρηση δισκων... δεν ειναι ο βασικος μου δισκος αυτος οποτε γινετε ευκολα και μεσα απο τα windows ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. June 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2008 Κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε RAW, απλά έχει χαλάσει το MTF και τον βλέπει το λειτουργικό έτσι. Στήσε μια πρόχειρη εγκατάσταση XP κάπου και δοκίμασε να πάρεις πίσω οτι μπορέσεις με το GetDataBack for NTFS. Μετά τον ξαναφορμάρεις όπως θες. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. June 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2008 εσβησα εκεινο το 40αρι partition εκανα ενα καινουριο ενιαιο για τον δισκο και τορα το partition table doctor δεν βρησκει κανενα partition να κανει recover... απο την αλλη τωρα το easeus data recovery βρισκει καμια 65000 αρχεια (νομιζω γιατι αυτο θελει κανα 5ωρο ψαξιμο το ειχα τον υπολογιστη κανα 4ωρο να ψαχνει επεσα για υπνο και μολις ξυπνισα ο υπολογιστης ειχε κανει restart καπως οποτε δεν ειδα τα αποτελεσματα) υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος να κανω μια προχειρη εγκατασταση XP καπου αλλου? ο δισκος που χαλασε δεν ηταν ο πρωτος δισκος του υπολογιστη. εχω XP δηλαδη σε αυτον τον υπολογιστη που δουλευουν κανονικα... θα βαλω σε αυτα το προγραμμα που ειπες και θα σας ενημερωσω.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. June 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2008 Α οκ. Νόμιζα πως δε μπορούσες να κάνεις boot καθόλου, γι' αυτό είπα για την πρόχειρη εγκατάσταση. Γνώμη μου είναι να σταματήσεις να παίζεις με τα εργαλεία για το partition table. Εγώ ειχα φάει ΜΕΡΕΣ και το αποτέλεσμα ήταν να τα κάνω ακόμα χειρότερα... Αν σου κάνει restart και με το GetDataBack, κάντον απλά ένα format (ΟΧΙ full) και δοκίμασε πάλι (φροντίσε να μη γράψεις τίποτα πάνω στο δίσκο πριν το recover). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis Δημ. June 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2008 αλλα για ποιο λογο να κανω καινουριο partition table μεσω του linux? μπορω να το κανω και απο την διαχειρηση δισκων... δεν ειναι ο βασικος μου δισκος αυτος οποτε γινετε ευκολα και μεσα απο τα windows ;) Τo linux fdisk δεν πειράζει τίποτα άλλο, μόνο το partition table. Και μπορείς να βαφτίσεις το νέο partition όπως θες. To windows 'disk manager' δεν ξέρω τι πειράζει, πάντως δεν μπορείς να ορίσεις ένα νέο partition ως NTFS χωρίς να το φορμάρεις. Αν βέβαια το έκανες ήδη... δοκίμασε το R-Studio. Θα χρειαστείς έναν αντίστοιχα μεγάλο άδειο δίσκο για να κάνεις recover από τον 'χαλασμένο'. Παράθεση sakis for the masses, θου for the few Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. June 10, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2008 Κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε RAW, απλά έχει χαλάσει το MTF και τον βλέπει το λειτουργικό έτσι. Στήσε μια πρόχειρη εγκατάσταση XP κάπου και δοκίμασε να πάρεις πίσω οτι μπορέσεις με το GetDataBack for NTFS. Μετά τον ξαναφορμάρεις όπως θες. λοιπον εβαλα αυτο το προγραμμα και δεν ξερω κατι μου λεει οτι θα δουλεψει... :D μεχρι τωρα λεει files identified 12783 starts, 10820 userdef και ειναι στο 22% αν και να πω την αληθεια δεν καταλαβαινω τι σημαινει starts και userdef. αλλα αυτο που με προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι οτι απο κατω στο log που τρεχει λεει : added user defined file: mp3-file @sector 124548747 , size 0 file @ sector 124548747 ........ γιατι σε ολα ομως size 0 ? :cry: o linux fdisk δεν πειράζει τίποτα άλλο, μόνο το partition table. Και μπορείς να βαφτίσεις το νέο partition όπως θες. To windows 'disk manager' δεν ξέρω τι πειράζει, πάντως δεν μπορείς να ορίσεις ένα νέο partition ως NTFS χωρίς να το φορμάρεις. Αν βέβαια το έκανες ήδη... δοκίμασε το R-Studio. Θα χρειαστείς έναν αντίστοιχα μεγάλο άδειο δίσκο για να κάνεις recover από τον 'χαλασμένο'. χμμμ αν ειχες διαβασει το μυνημα μου ποιο νωρις θα με ειχες προλαβει αλλα οπως καταλαβαινεις δεν κρατηθηκα... οντως δεν μπορεις να το κανεις NTFS αν δεν το φορμαρεις και ουτε εγω ξερω τι αλλα πειραζει.... βρηκα απο αλλου τροπο να το κανω ntfs παντως χωρις φορματ. οσο για το προγραμμα που ειπες ειναι το επομενο στην σειρα. αν δεν δουλεψει ουτε το getdata back δηλαδη αντε να δουμε....:sick: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. June 11, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2008 Τελικα δουλεψε αψογα το GetDataBack μου βρηκε τα παντα και τα εχει κανονικα μεσα στις θεσεις τους. ολος ο δισκος ειναι οπως πριν δηλαδη... τωρα καποια κατεστραμενα αρχεια βρηκε κυριως στο Lost files που ακομα δεν καταλαβα αν ειναι τα διαγραμενα αρχεια η αν ειναι αρχεια για καποιο λογο κατι επαθαν χαθηκαν... αλλα ενταξει τι να κανουμε... αυτα που με ενδιεφεραν τα βρηκε :D τωρα και που εχασα το lost δεν τρεχει και τιποτα :p σας ευχαριστω παρα πολυ παιδιαψγια την βοηθεια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts