deyan Δημοσιεύτηκε May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 19, 2008 Σήμερα το πρωί και καθώς το internet σερνόταν αποφάσισα να κάνω restart το desktop μου και το router μήπως έφταιγε αυτό. Μόλις όμως άνοιξαν τι διαπίστωσα; Το utorrent με προειδοποιούσε ότι έχω κλειστές τις πόρτες, το ίδιο και το check στο site. Στο router όλα κανονικά και στα windows (XP) έχω απενεργοποιημένο το firewall. Έκανα τεστ και σε άλλο site το οποίο μου έβγαλε όλες μου τις πόρτες shadow...! Τελικά περιόρισα το πρόβλημα μονάχα στο desktop. Δεν ευθύνεται το router ή ο ΟΤΕ που φοβόμουν γιατί κάνοντας port forward στο laptop μου οι πόρτες λειτουργούσαν κανονικά. Αυτή τη στιγμή που γράφω ελέγχω το desktop για ιούς αλλά δεν έχει βρεθεί τπτ ακόμα και μάλλον πως ούτε θα βρεθεί. Τι φταίει όμως; Και προπαντός πως θα γίνει να λειτουργήσουν ξανά οι πόρτες στο desktop μου όπως πρώτα;; Έχει κανείς κάποια πρόταση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 δες εδώ Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. May 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Το κατέβασα και το έτρεξα το προγραμματάκι αλλά με λύπη μου διαπίστωσα ότι δεν άλλαξε την κατάσταση... Όλες οι πόρτες του desktop εξακολουθούν να είναι κλειστές. To kaspersky επίσης δε βρήκε κανένα ιό... Δεν ξέρω αν έχει σημασία (μιας και το έχω χρησιμοποιήσει και άλλες φορές χωρίς πρόβλημα) χτες που έκανε αυτό το πρόβλημα ήμουν συνδεδεμένος στο VPN της σχολής μου για να μπορώ να διαβάζω κάτι άρθα σε site που χρειαζόταν ip του πανεπιστημίου. edit: Επίσης παρατήρησα ότι δε μπορώ να συγχρονίσω το κινητό μου με το desktop. Το activesync μου λέει πως δεν καταφέρνει να συνδεθεί με το κινητό μου όταν το συνδέω με usb... και πιθανολογώ ότι πρόκειται για τον ίδιο λόγο που ευθύνεται.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Είναι πιθανό όταν ανοίγεις vpn όλη η κίνηση να περνάει από εκεί. Ειδικά αν τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει όταν δεν έχεις ανοίξει τη σύνδεση vpn. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. May 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2008 Οχι δυστυχώς... Τα προβλήματα που παρουσιάζω συμβαίνουμε με κλειστό το vpn. Αρχίζω να πιστεύω ότι μοναδική ρεαλιστική λύση είναι να κάνω format... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asper Δημ. May 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2008 Οχι δυστυχώς... Τα προβλήματα που παρουσιάζω συμβαίνουμε με κλειστό το vpn. Αρχίζω να πιστεύω ότι μοναδική ρεαλιστική λύση είναι να κάνω format... Δες με το msconfig ποια προγράμματα ξεκινάνε με τα windows. Υπάρχει περίπτωση ένα απ΄ αυτά να κρατάει τις πόρτες. (βέβαια δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα με το activesync) Επίσης ξαναδές τα ports από το ρουτερ, μήπως και έχει αλλάξει η IP σου και δεν αντιστοιχεί (δές από τις συνδέσεις δικτύου σου αν αντιστοιχεί). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. May 23, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2008 Λοιπόν εντελώς τυχαια το βρήκα το πρόβλημα... :O:O Χρειάστηκε να ξαναχρησιμοποιήσω το vpn και όταν το άνοιξα παρατήρησα ότι είχε ενεργοποιημένη μία επιλογη Statefull Firewall (Always ON) το οποίο μάλλον άθελα μου θα είχα πατήσει κάποια φορά. Το περίεργο είναι ότι και με κλειστό το vpn το firewall του αυτό λειτουργούσε... χωρίς να μπορώ να το εντοπίσω ούτε να το απενεργοποιήσω...! Ευτυχώς που το είδα γιατί είχα σκοπό να κάνω format! Ευχαριστώ και συγνώμη για το μπάχαλο που ο ίδιος προκάλεσα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts