DxL Δημοσιεύτηκε May 18, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 18, 2008 Καλησπέρα παιδια! Έχω μια ψιλοπαλιά motherboard, την Gigabyte GA-8IPE1000 μαζί με επεξεργαστή P4 στα 2.4, που έιχα αγοράσει από το 2003. Επίσης είχα 2 μήνες RAM των 512ΜΒ, τις οποίες είχα βάλει και τις 2 στο 1 από τα 2 Channels που έχει η motherboard (έχει dual channel, με 2 slots στο καθένα). Πήγα λοιπόν τώρα, και πήρα άλλες 2 μνήμες του 1GB η καθεμία, και έβαλα σε κάθε channel από 1 του 1GB και μια των 512ΜΒ. Δηλαδή κάθε channel έχει από 1,5GB, και κάθε χρώμα έχει και το ίδιο μέγεθος, όπως λέει και στο βιβλιαράκι. Σύνολο λοιπόν 3GB μνήμη τώρα. Την αναγνωρίζει κανονικά, και από εκεί που μου έλεγε "memory runs at single mode" , τώρα λέει "memory runs at dual mode". Όμως στον υπολογιστή μου μετά από αυτό, προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα, που αφορά τον ήχο. Ενώ με το Winamp τα παίζει κανονικά όλα, με το Media Player κάνει παράσιτα και δεν παίζει mp3 σχεδόν ποτέ κανονικά. Το ίδιο και με τους ήχους του MSN, και με το πρόγραμμα της Creative που δοκιμάζει τα 5 ηχεία, αλλά και με το Virtual DJ. Τις περισσότερες φορές κάνουν παράσιτα, και σπάνια δουλεύουν κανονικά. Το Winamp παίζει πάντα κανονικά τα mp3 και τα βιντεάκια, αλλά άμα εκείνη την ώρα μπεί κάποιος στο MSN, ο ήχος του MSN παίζει πολλές φορές σαν παράσιτο, και άλλοτε ακούγεται κανονικά. Υπέθεσα οτι κουνήθηκε η κάρτα ήχου όπως έβαζα τις μνήμες, αλλά την έβγαλα και την έβαλα 2 φορές, χωρίς να αλλάξει κάτι.... Πρίν βάλω τις μνήμες όλα λειτουργούσαν κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η αναβάθμιση που έκανα στις μνήμες για αυτό? Καμια άλλη ιδέα - πρόταση? Πως είναι δυνατόν μόνο το Winamp να λειτουργεί πάντα τέλεια, και όλα τα άλλα να κάνουν παράσιτα??? * Όπου Media Player = WMP 11 όπου Winamp = Winamp v.2.91 Επίσης στο PowerDVD XP που μόλις δοκίμασα ένα DVD, παράσιτα, συνέχεια παράστια.... :( UPDATED: Στο Mozilla όπως και στο Winamp, όλοι οι ήχοι από sites με ήχους και από youtube που δοκίμασα, παίζουν κανονικά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2008 κάνε ένα memtest. κάνε αναβάθμιση το bios. δες μήπως δε βάζεις καλά τις μνήμες. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DxL Δημ. May 18, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2008 κάνε ένα memtest. κάνε αναβάθμιση το bios. δες μήπως δε βάζεις καλά τις μνήμες. - memtest? Πως το κάνω? Αφού κάνει μόνο του στην αρχή, και βλέπει κανονικά 3GB. - Αναβάθμιση το bios? Δεν το έχω κάνει ποτέ, και δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά: αυτό υπάρχει περίπτωση να διορθώσει το πρόβλημα? - Να μην βάζω καλά τις μνήμες αποκλείεται, γιατί τις βλέπει... Σκέφτομαι πρίν κάνω οτιδήποτε, να βάλω πάλι τις παλιές όπως ήταν και να δώ αν θα δουλεύει όπως πρίν... Περιμένω προτάσεις & ιδέες για το τι μπορεί να το προκάλεί αυτό, και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω. Διαπίστωσα επίσης, οτι εκτός από το Winamp, και ο Mozilla παίζει ήχους κανονικά χωρίς παράσιτα. Το δοκίμασα σε sites με ήχο και στο youtube... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 για αρχή μιας και δε θες να κάμεις τπτ απόλα αυτά. κάνε ένα backup και πέρνα ξανά τα windows. δες αν το κάνουν αυτό με τον ήχο. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 Ξαναεγκατεστησε το λογισμικο της καρτας ηχου και ελεγξε ξανα την συνδεση των καλωδιων.Πρωτα δες αν ειναι ολα ΟΚ με την καρτα ηχου και μετα προχωρα σε οτιδηποτε αλλο.Εχεις μικροφονο η TV tuner πανω στο μηχανημα??? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DxL Δημ. May 19, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 Ξαναεγκατεστησε το λογισμικο της καρτας ηχου και ελεγξε ξανα την συνδεση των καλωδιων.Πρωτα δες αν ειναι ολα ΟΚ με την καρτα ηχου και μετα προχωρα σε οτιδηποτε αλλο.Εχεις μικροφονο η TV tuner πανω στο μηχανημα??? Εννοείς να ξαναβάλω τους drivers? Ναι, έχω και μικρόφωνο και κάρτα TV... Η κάρτα ήχου μου είναι η Sound Blaster Audigy Player, και η κάρτα TV είναι η Pinnacle PCTV Pro... Το περίεργο είναι πως μετά την αναβάθμιση της μνήμης, οι ήχοι στα μισά (Windows, Winamp, Mozilla) δουλεύουν κανονικά, και στα υπόλοιπα (Media Player, MSN, PowerDVD, WinDVD, Creative Test, VirtualDJ) δεν λειτουργούν... Υπάρχει περίπτωση να φταίει οτι έβαλα μνήμη σε αυτό, ή απλά έχει κάτι κουνηθεί πχ? Αν και την κάρτα την έβγαλα και την έβαλα 2 φορές, και δεν γίνεται τπτ διαφορετικό.... Δεν θέλω να κάνω format, γιατί έχω πολύ πράγμα μέσα και σίγουρα θα χάσω κάτι.... Απλά σκέφτομαι να βάλω πάλι τις παλιές μνήμες και να το ξαναδοκιμάσω για να δω αν δουλεύει έτσι, και το επόμενο που σκέφτομαι, είναι να αναβαθμίσω τους drivers της κάρτας ήχου, που είναι από το 2002. Αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση όλο αυτό που έγινε, (αφού πριν βάλω τις μνήμες λειτουργούσε τέλεια) και σκέφτηκα μήπως έχει συμβεί και σε κανέναν άλλο, για να μας πει την άποψή του για το τι μπορεί αν το προκαλεί.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 λογικά το λειτουργικό και οι οδηγοί είναι λίγο "πιεσμένα". δοκίμασε clean installation. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. May 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2008 Οπως σου ειπα και πριν ελεγξε πρωτα τα καλωδια.Παιζει να εκανες λαθος στην συνδεση του line-in της καρτας τηλεορασης.Το ειχα παθει και γω.Συνδεσε μονο τα ηχεια και οχι το μικροφωνο και το TV tuner.Eπισης στις ρυθμισεις ηχου βαλε σιγαση σε μικροφωνο,line-in.S/PDIF-in,auxiliary(αν τα εχει). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DxL Δημ. May 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Οπως σου ειπα και πριν ελεγξε πρωτα τα καλωδια.Παιζει να εκανες λαθος στην συνδεση του line-in της καρτας τηλεορασης.Το ειχα παθει και γω.Συνδεσε μονο τα ηχεια και οχι το μικροφωνο και το TV tuner.Eπισης στις ρυθμισεις ηχου βαλε σιγαση σε μικροφωνο,line-in.S/PDIF-in,auxiliary(αν τα εχει). Μπά, δεν έχει να κάνει με παράσιτα λόγω line-in. Μακάρι να ήταν αυτό.... Δεν είναι ένα σταθερό παράσιτο, αλλά διάφοροι ήχοι περίεργοι διακεκομένοι σαν παράσιτο... (τσακ τσσσακ τσακ τσσσακ) ~ καπως ετσι. Επίσης ο ήχος από το line-in παίζει κανονικά...Τώρα δοκίμασα να δώ τηλεόραση και δουλεύει κανονικά... Αλλά αν μου κάνει κάποιος δόνηση στο MSN εκείνη την ώρα, ενώ η TV ακούγεται κανονικά, η δόνηση είναι παράσιτα... Το ίδιο και το test της Creative στα ηχεία... Άλλο πράγμα το προκαλεί. Όταν κάνω πχ test τα 5 ηχεία από το προγραμματάκι της Creative, η δεν ακούγεται καθόλου από τα παράσιτα, ή ακούγεται λίγο μέσα στο παράσιτο το ηχείο, αλλά εκείνη την ώρα κάνουν παράσιτα και τα άλλα ηχεία...:wacko: UPDATED: Στο Mozilla όπως και στο Winamp, όλοι οι ήχοι από sites με ήχους και από youtube που δοκίμασα, παίζουν κανονικά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. May 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Περιεργα πραγματα.Για αρχη ξανακανε εγκατασταση τους drivers τις καρτας.Σβηστους πρωτα και μετα κανε εγκατασταση. Πριν απο αυτο για δοκιμασε να πας Πινακας ελεγχου-->Ηχοι ομιλια και συσκευες ηχου-->Ηχοι και συσκευες αναπαραγωγης-->στην καρτελα πατα επανω στο tab Hχοι και εκει που λεει συνδιασμος ηχων βαλε προεπιλεγμενα windows. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DxL Δημ. May 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Το έκανα. Όπα λοιπόν, κάτι βρήκα που έχει σχέση και με τον ήχο και με την μνήμη. Πήγα να ηχογραφήσω με το sound recorder τα παράσιτα για να τα ανεβάσω να τα ακούσετε κι εσείς, και όταν πατάω stop για να σταματήσει η εγγραφή, (για να το κάνω μετά save), μόλις του πατάω stop μου βγάζει ένα μήνυμα: "Not enough memory available to complete this operation. Quit one or more applications to increase available memory, and then try again". Και κοιτάω στο task manager, και η μνήμη που χρησιμοποιείται είναι 525ΜΒ, από τα 3GB... Λέτε τελικά να παίζει κάτι με την μνήμη? Και ενα αρχειάκι με τα παράσιτα από όλες τις συσκευές, μήπως σας βοηθήσει να με βοηθήσετε ;) http://www.metal.ntua.gr/~dxl/sounds.rar Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DxL Δημ. May 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2008 Λοιπόν, στην αρχή έκανα μια αλλαγή, όπως μου είπαν και από το Τεχνικό τμήμα του Πλαισίου, και έβαλα τις μνήμες αντί για (1+0,5) + (1+0,5) σε (1+1) + (0,5+0,5) αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε τπτ. Μετά έβαλα μόνο τις παλιές όπως ήταν, και όλα λειτουργούσαν ρολόι. Το ίδιο και όταν έβαλα μόνο τις 2 καινούριες του 1GB, τις οποίες και άφησα σε Dual Mode... ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ τώρα: Αυτό με τα παράσιτα που άκουγα, προφανώς είχε σχέση με τις μνήμες, αλλά: 1) Είναι conflict των παλιών με των καινούριων μνημών ? Λειτουργούσαν άραγε οι μνήμες μου στα 3GB, και το μόνο πρόβλημα ήταν στον ήχο? Πως θα το διαπιστώσω αυτό? 2) Μήπως το πρόβλημα όταν η μνήμη γίνεται 3GB είναι στους drivers της κάρτας ήχου μου που είναι παλιοί(2002) ? 3) Αυτό με το sound recorder των Windows, ("Not enough memory available to complete this operation. Quit one or more applications to increase available memory, and then try again") όταν είχα επάνω όλες τις μνήμες, και που τώρα δεν το κάνει, τι σημαίνει? Καμία άλλη ιδέα από τους ειδικούς? Ιδού και οι μνήμες μου: 512MB: http://img122.imageshack.us/img122/2104/512mbnr5.th.jpg 1GB: http://img233.imageshack.us/img233/2387/1gbva4.th.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts