Zaxir Δημοσιεύτηκε April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 20, 2008 Παιδιά πόσοι από εσάς έχετε laptop και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την οθόνη; Γιατί εμένα καθημερινά γύρω στις 4-5 φορές αρχίζει και τρέμει και για να συνέλθει θέλει πολλές επανακινήσεις. Μήπως ξέρετε που μπορεί να οφείλεται; Ο μηχανικός στον οποίο το πήγα, είπε ότι δεν του έβγαλε τίποτα τέτοιο. Τι να πω, μόνο σε εμένα; Με κυνηγάει καμιά κατάρα; :rolleyes: Και μια φώτο για το τι περίπου εννοώ. http://img232.imageshack.us/img232/615/30032008hw0.th.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2008 Όσες φορές έχω δει κάτι τέτοιο, είχε hardware πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Εύχομαι στην περίπτωση σου να μην είναι κάτι τέτοιο γιατί σε laptop το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάζει. Αν έχει εγγύηση το μηχάνημα, το πας στο service. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 To έχω ξαναδεί σε IBM T40... Αν με τις επανεκκινήσεις φτιάχνει δοκίμασε να αλλάξεις drivers. Επίσης, για να εντοπίσεις αν προκειται για θέμα h/w απλά πίεσε σε διάφορα σημεία γύρω από το πληκτρολόγιο ή κάτω από το λάπτοπ για να δεις μήπως φτιάχνει. Στα T40, είχε προκληθεί το πρόβλημα αυτό από υπερθέρμανση στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να λιώνει η κόλληση του chip και αυτό να χάνει την επαφή με την πλακέτα... Η βλάβη διορθωνόταν μόνο με αλλαγή μητρικής εκτός και αν ήσουν πολύ καλός/η ηλεκτρονικός... Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sotirisko Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Απ' ότι ξέρω και εγώ (παρόμοια εμπειρία είχε και ένας φίλος μου μέ ενα acer) όταν εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα υπάρχει πρόβλημα μέ την κάρτα γραφικών ή το motherboard. Αν το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μετά το boot δηλαδή αφού εχεις μπεί στα win τότε το πρόβλημα είναι στους οδηγούς αν με το που το ανοίγεις εμφανίζετε αυτή η εικόνα τότε σίγουρα υπάρχει hardware πρόβλημα. Παράθεση Mobiles owned: Panasonic GD 87, Nokia 6600, Nokia N70, Glofiish X600, Nokia 5800, iPhone, iPhone 3GS, SE Xperia X10 Mini Pro, HTC Trophy, SE WT19i, Nokia Lumia 920, Microsoft Lumia 640 XL LTE, Samsung Galaxy S7 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εμενα αυτο μου το εκανε η προηγουμενη TFT οθονη του επιτραπεζιου υπολογιστη και αλλαξα οθονη,ακομα δεν εχω παει την παλια στο σερβις να δω τι εχει. Παντως μου εβγαζε ακριβως αυτη την εικονα,κανε κατι απλο για να δεις αν φταιει η καρτα γραφικων και οχι η οθονη,συνδεσε το laptop με καλωδιο στην τηλεοραση,αν εκει δειχνει καλα μαλλον φταιει η οθονη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 To έχω ξαναδεί σε IBM T40... Αν με τις επανεκκινήσεις φτιάχνει δοκίμασε να αλλάξεις drivers. Επίσης, για να εντοπίσεις αν προκειται για θέμα h/w απλά πίεσε σε διάφορα σημεία γύρω από το πληκτρολόγιο ή κάτω από το λάπτοπ για να δεις μήπως φτιάχνει. Στα T40, είχε προκληθεί το πρόβλημα αυτό από υπερθέρμανση στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να λιώνει η κόλληση του chip και αυτό να χάνει την επαφή με την πλακέτα... Η βλάβη διορθωνόταν μόνο με αλλαγή μητρικής εκτός και αν ήσουν πολύ καλός/η ηλεκτρονικός... Το καλάι λιώνει στους 180-250 βαθμούς. Τα chip καίγονται στους 80-100βαθμούς και σκάνε στους 120-150βαθμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να έλιωσε η κόλληση. Κι εγώ πάθαινα περίπου το ίδιο πράγμα πριν κανα 2 χρόνια μέχρι που μετα απο κανα 6μηνο κάηκε η κάρτα γραφικών... Πολύ σπάνια μου το έκανε βασικά, αλλά... http://www.imageshack.gr/files/9htsf9qhmwlm9wy1zqyy_thumb.jpg Ο messenger εμφανιζόταν κανονικά, εγώ τον "θόλωσα" στην φώτο. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Το καλάι λιώνει στους 180-250 βαθμούς. Τα chip καίγονται στους 80-100βαθμούς και σκάνε στους 120-150βαθμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να έλιωσε η κόλληση. Κι εγώ πάθαινα περίπου το ίδιο πράγμα πριν κανα 2 χρόνια μέχρι που μετα απο κανα 6μηνο κάηκε η κάρτα γραφικών... Πολύ σπάνια μου το έκανε βασικά, αλλά... http://www.imageshack.gr/files/9htsf9qhmwlm9wy1zqyy_thumb.jpg Ο messenger εμφανιζόταν κανονικά, εγώ τον "θόλωσα" στην φώτο. Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Στα chip χρησιμοποιείται καλάι που λιώνει σε πού χαμηλότερες θερμοκρασίες για τον απλούστατο λόγο του ότι αν βάλεις πάνω στο chip μια κόλληση των 200 βαθμών θα το κάψεις μόνος σου! Η κόλληση αυτή λέγεται και μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με θερμό αέρα, που σε καμμία περίπτωση δεν αγγίζει τη θερμοκρασία που καίγεται το chip. Γι αυτό σε περίπτωση υπερθέρμανης είναι πολύ εύκολο να λιώσει... Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. April 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2008 Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Στα chip χρησιμοποιείται καλάι που λιώνει σε πού χαμηλότερες θερμοκρασίες για τον απλούστατο λόγο του ότι αν βάλεις πάνω στο chip μια κόλληση των 200 βαθμών θα το κάψεις μόνος σου! Η κόλληση αυτή λέγεται και μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με θερμό αέρα, που σε καμμία περίπτωση δεν αγγίζει τη θερμοκρασία που καίγεται το chip. Γι αυτό σε περίπτωση υπερθέρμανης είναι πολύ εύκολο να λιώσει... Κατ'αρχήν υπάρχουν 2 λογιών κολλήσεις. Με μόλυβδο και χωρίς μόλυβδο. Αυτή που έχει μόλυβδο λιώνει στους 183 βαθμούς και αυτή που δεν έχει λιώνει στους 210. Τα τελευτάια χρόνια χρησιμοποιείται απο όλες τις εταιρίες, κόλληση χωρίς μόλυδβο +ότι απο το 2006 υπάρχει νόμος απο την Ευρωπαική Ενωση που απαγορεύει την χρήση κόλλησης με μόλυβδο. Μίλησες για το IBM T40 που είναι σχετικά καινούριο, άρα όλες οι κολλήσεις του είναι χωρίς μόλυβδο και η θερμοκρασία που λιώνει το καλάι είναι 210 βαθμοί, άρα αφού η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ένα ολοκληρομένο είναι 150 βαθμοί τότε το καλάι δεν υπάρχει περίπτωση να λιώσει. Ενα ολοκληρομένο δεν καίγεται αν ζεστάνεις τα ποδαράκια του με 200-300+ βαθμούς. Το πυρίτιο αντέχει πολύ. Αυτό που δεν αντέχει και σκάει η καίγεται είναι τα εκατομμύρια τρανζίστορ (κτλ.) που έχει μέσα, που λόγο μιας κακής λειτουργίας ζεσταίνονται πάνω απο τους 150 βαθμούς που αντέχουν και σκάνε. Τα εργοστάσια κατασκευής πλακετών κολούν τα εξαρτήματα είτε με ειδική πρέσα για το κάθε εξάρτημα είτε με πιστόλι θερμού αέρα που να κολλάει όλα τα εξαρτήματα μαζί, στο οποίο για να τα κολλήσει όλα χωρίς κακές κολλήσεις και για να έχουν την ταχύτητα που θέλουν, πρέπει να έχουν πάνω απο 600 βαθμούς. Αν ο θερμός αέρας που πρόκειται να κολληθεί το ολοκληρομένο, δεν ξεπερνάει τους 100-150βαθμούς, καλύτερα να το έχω για να στεγνώνω τα μαλλιά μου, θα πιάσει και τόπο :lol: :p Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2008 Zaxir,τωρα που εμαθες για τις κολλησεις το ελυσες το προβλημα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. April 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2008 Zaxir είναι προβλημα καρτας γραφικών αλλα ίσως να οφείλεται και στην υποδοχή της καρτας γραφικών πάνω στη μητρηκή πλακέτα (ίδια εμπειρία απο acer πελάτη) αν είσαι στην εγγύηση πας για αντικατάσταση και των 2 χαλαρά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eyeQ Δημ. May 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 το εχω αντιμετωπισει σε αρκετα λαπτοπ που ειδα και αν οντως ειναι ι καρΤΑ γραφικων ευχομαι να εχει εγγυηση το λαπτοπ σου διαφορετικα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts