kakofonixx Δημοσιεύτηκε January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 15, 2004 Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι να βαλω λιγο παραπανω μνημη ram στο pc μου μιας και πια τα 256ΜΒ μου φαινονται λιγα για τις εφαρμογες που χρησιμοποιω (παιχνιδια, ηχογραφηση μουσικης κλπ) Συγκεκριμενα εχω 256ΜΒ SDRam Ψαχνοντας μου δημιουργηθηκαν μερικες αποριες: 1. Ποια η διαφορα της SDram απο την DDR και ποια θεωρειται καλυτερη? 2. Μπορω να εχω ταυτοχρονα και SDram και DDR στο pc μου ή πρεπει να εχω μονο εναν απο τους δυο τυπους? 3. Η μνημη μου ειναι στα 133 MHz. Αν βαλω μνημη με αλλη συχνοτητα θα εχω προβλημα? 4. Αν τελικα αγορασω μια πλακετουλα των 512ΜΒ/133MHz θα δουλεψει μαζι με την υπαρχουσα (δηλ 256+512) ή θα υπαρξει προβλημα επειδη δεν θα ειναι σε συνηθισμενη ποσοτητα (εννοω σε 256, 512, 1024ΜΒ κλπ) Αυτα! Περιμενω απαντησεις :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petros1986 Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 loipon file gia na exeis sdram prepei na exeis palio pc!otan lew palio ennow pentium 3 sta 600mhz kapou ekei swsta?i diafora tis sdram apo tis ddr einai oti einai poli pio grigori kai poli kaliteri!omws gia na valeis ddr prepei na alakseis motherboard!den ginete na exeis kai tis dyo.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 Vasika an to mobo sou ipostirizei sdram,tote den ipostirizei ddr.Opote den leitourgounb afta ta 2 mazi.Oso gia to allo pou rotas ean pareis mia simm akomi leitourgei athroistika me tin idi iparhousa. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kakofonixx (15 Ιαν. 2004 , 21:33) 1. Ποια η διαφορα της SDram απο την DDR και ποια θεωρειται καλυτερη? Απέραντη! Η μέρα με την νύχτα! 2. Μπορω να εχω ταυτοχρονα και SDram και DDR στο pc μου ή πρεπει να εχω μονο εναν απο τους δυο τυπους? Σε καμία περίπτωση... Κατα αρχάς δεν υπάρχουν μητρικές με δυο διαφορετικές υποδοχές! 3.Η μνημη μου ειναι στα 133 MHz. Αν βαλω μνημη με αλλη συχνοτητα θα εχω προβλημα? Δεν υπάρχει μνήμη ταχύτερη από 133 Mhz σε SDRAM πάντα. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε και την χρησιμοποιούσες μαζί με την πιο αργή θα έπεφτε αυτόματα η ταχύτητα της γρήγορης, για το λόγο ότι δουλέυουν μόνο ταυτόχρονα στην ίδια ταχύτητα (To λέει και το όνομα-Synchronous Data RAM ;) ). 4. Αν τελικα αγορασω μια πλακετουλα των 512ΜΒ/133MHz θα δουλεψει μαζι με την υπαρχουσα (δηλ 256+512) ή θα υπαρξει προβλημα επειδη δεν θα ειναι σε συνηθισμενη ποσοτητα (εννοω σε 256, 512, 1024ΜΒ κλπ) Tέτοιο πρόβλημα σαφώς δεν υπάρχει πλην όμως πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο της μητρικής για να βεβαιωθείς ότι υποστηρίζει ντιμάκια μνήμης στην συγκεκριμένη χωρητικότητα. Αν δεν τα υποστηρίζει, είτε δεν θα παίζει η νέα μνήμη, είτε θα την βλέπει μισή (256 ΜΒ) και εσύ θα έχεις δώσει άδικα ένα κάρο λεφτά :( Σε αυτήν την περίπτωση δυστυχώς αν θέλεις 512 ΜΒ θα πρέπει να αγοράσεις δυο αρθρώματα των 256 ΜΒ που φυσικά 8α σου κοστίσει πολύ παραπάνω! :!: Υ.Γ. Τι PC έχεις? Ρωτάω γιατί ακόμα και για τον Ρ4 υπάρχουν μητρικές που υποστηρίζουν SDRAM οπότε δεν είναι και τόσο παλιός... και μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα χωρητικότητας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (15 Ιαν. 2004 , 22:56) Δεν υπάρχει μνήμη ταχύτερη από 133 Mhz σε SDRAM πάντα. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε και την χρησιμοποιούσες μαζί με την πιο αργή θα έπεφτε αυτόματα η ταχύτητα της γρήγορης, για το λόγο ότι δουλέυουν μόνο ταυτόχρονα στην ίδια ταχύτητα (To λέει και το όνομα-Synchronous Data RAM ;) ). Δεν θελω να γινω εκνευριστικος αλλα για να τα λεμε με το ονομα τους, SDRAM - synchronous dynamic RAM :o Οχι τιποτα αλλο, αλλα αυριο το δινω το &(^(*&^-μαθημα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (15 Ιαν. 2004 , 23:13) Δεν θελω να γινω εκνευριστικος αλλα για να τα λεμε με το ονομα τους, SDRAM - synchronous dynamic RAM :o Οχι τιποτα αλλο, αλλα αυριο το δινω το &(^(*&^-μαθημα... Ό, τι πεις φίλε μου, δεν τρέχει τίποτα, δεν γίνεσαι εκνευριστικός, κανείς δεν τα ξερει όλα, δεν αλλάζει και το νόημα εξάλλου... :) Πρώτη φορά το βλέπω έτσι γραμμένο, ως τώρα το έβλεπα παντού Synchronous Data αλλά δεν χάλασε ο κόσμος, αφού το λες φαντάζομαι κάτι θα ξέρεις και δεν αμφιβάλλω ότι γράφεται και έτσι.... :whistle: Άλλωστε δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος όρος που αναφέρετε με δύο ονομασίες... :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 den mas ipes ena basiko stoixeio kakofonix ti pc exeis??? Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2004 Na se diorthoso kai ego filika trobocop. Dimm einai gia ddr Rimm gia rambus kai Simm gia sdram! Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (16 Ιαν. 2004 , 01:52) Na se diorthoso kai ego filika trobocop. Dimm einai gia ddr Rimm gia rambus kai Simm gia sdram! Ρε γαμώτο, τι έχετε πάθει όλοι σήμερα?! Τι σαδιστικές τάσεις είναι αυτές? :devil: Nai, simm λέγεται, αλλά για να πω το ατόπημά μου εγώ ντιμμ έχω και παρασύρθηκα! :p Αμάρτησα! Λιθοβολήστε με! :cry: :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Συνηθισμένο λάθος που έχετε κάνει όλοι. SDRAM είναι είδος μνήμης το οποίο μπορεί να είναι: SDR = Single Data Rate DDR = Double Data Rate Η ονομασία double data rate προέρχεται απλά από το γεγονός ότι στο ίδιο κύκλο μεταφέρει διπλάσια δεδομένα. Γι'αυτό λέμε μνήμη DDR 400MHz. Ουσιαστικά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, η μνήμη δουλεύει στα 200MHz.Παλιότερα τα περισσότερα μηχανήματα είχαν SDR αλλά επειδή έχει περιορισμένο bandwidth σιγά σιγά η αγορά πέρασε στην DDR (σύντομα θα δούμε και DDR2). Ακόμα: SIMM = Single In-line Memory Module DIMM = Dual In-line Memory Module Έχει να κάνει με το πόσα bits είναι η μνήμη. Τα SIMM είναι 32bit και τα DIMM 64bit. Αυτό επηρεάζει και την κατασκευή της μνήμης. Έχουν διαφορετικά pins δηλαδή. Κι επειδή οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί δεν συναντάμε πλέον SIMM. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 ραμολογία στο έπακρο βλέπω... καραλόλ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (15 Ιαν. 2004 , 23:13) Δεν θελω να γινω εκνευριστικος αλλα για να τα λεμε με το ονομα τους, SDRAM - synchronous dynamic RAM :o Οχι τιποτα αλλο, αλλα αυριο το δινω το &(^(*&^-μαθημα... Πράγματι, Γκαντέμης. Είδες σύμπτωση :blink: :!: Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. January 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 παιδια κατ΄αρχας ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις σας :) Το pc μου ειναι Ρ4 στα 1,8MHz H m/b ειναι μαρκας Motherboard (χωρις να ειμαι και σιγουρος γιατι δεν αναφερει πουθενα μαρκα), μοντελο P4XFM και στο manual λεει ξεκαθαρα οτι υποστηριζει PC133/PC100 SDRAM και DDR266/DDR200 DDR!! Απλα απο οτι εγω καταλαβαινω χρησιμοποιεις ειτε τον ενα τυπο ειτε τον αλλον και συγκεκριμενα SDRAM 168-pin μεχρι 1GB ή DDR 184-pin μεχρι και 2GB. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. January 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα εξης: Τελικα η μαρκα λεγεται Jetway (Αν και δε το λεει πουθενα στο manual!!) επισης δε δεχεται μαζι και SDRAM και DDR περισσοτερα εδω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Kai pos dehetai ddr kai sdram??? Afou ehoun diaforetiko shima!! Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Πρόκειται για μητρική με το P4X της VIA... που το βρήκες αυτό το πράγμα..; Όταν βγήκαν αυτά τα chipsets η Intel και η VIA ήταν στα δικαστήρια γιατί η VIA δεν είχε άδεια για να φτιάχνει chipsets για τον Ρ4. Είχε γίνει μεγάλη φασαρία τότε... Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα chipsets ποτέ δεν απέκτησαν μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Λογικό αν σκεφτεί κανείς τις πιέσεις που δέχονταν οι κατασκευαστές motherboards από την Intel εκείνη την περίοδο, για να μην βάλουν αυτό το chipset στα προϊόντα τους. Ομολογουμένως δεν θυμόμουν ότι αυτό τα chipsets υποστηρίζουν και SDR μνήμες... Νόμιζα ότι αυτό το έκανε μόνο ένα chipset της Intel που υποστήριζε SDR SDRAM και Rambus το οποίο όμως λόγω προβλημάτων εξαφανίστηκε νύχτα... Αν θυμάμαι καλά υπήρχε και ένα chipset της ALi με τέτοια δυνατότητα, αλλά δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, (όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα τους). Παρεπιπτόντως έχω κάτι άσχημες εμπειρίες από μητρική Jetway... Μήπως το μηχάνημα σου είναι Quest; Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (16 Ιαν. 2004 , 17:24) Kai pos dehetai dr kai sdram??? Afou ehoun diaforetiko shima!! Εδώ υπήρχε μητρική (πάλι jetway) που έπαιρνε επεξεργαστή και slot και fcpga. Στις μνήμες θα κολλήσουν; Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Ti einai afti i jetway??? Adaptoras i mobo..... ;) :D :cool: Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. January 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 @mcde: Ναι οντως το pc μου ειναι Quest ετοιμο πακετο! Αλλη μια ερωτηση: Αν βαλω π.χ. 512MB DDR/400 MHz ενω η m/b υποστηριζει μεχρι 266 MHz, αυτο σημαινει οτι δε θα βλεπει καθολου τη μνημη ή οτι θα τη βλεπει κανονικα αλλα θα τρεχει στα 266 MHz? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2004 Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι μνήμες δουλεύουν και σε χαμηλότερες συχνότητες. Πρέπει να δουλεύουν και σε 133 και σε 166ΜΗz. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts