Jump to content

Νέο setup των windows σε μηχάνημα με 2 δίσκους

Pompodektakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια, ήθελα τα φωτα σας σε 1 μου πρόβλημα!

Εχω 1 pc με 2 σκληρους δίσκους. Ο 1 και ο 2. Στον 1 με ονομασια c: χωρητικοτητας 10gb είναι το λειτουργικο win χp φορτωμενο, και ο 2 ειναι 80 gb χωρητικοτητας και είναι partition σε d: και e: O επεξεργαστης μου ειναι amd 900mhz με μνημη 512. Επειδη σερνεται η γκαζιερα:) αυτη πλεον, θελω στον δισκο 2 που ειναι Partition σε d και e να βάλω ας πουμε στον d το λειτουργικό και στον e να εχω αρχεια κ.λ.π . Και τον 10gb δισκο θα τον βγάλω εκτος κουτιου. Ξερετε μηπως τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για να εκτελεσω την αλλαγη αυτη:worry:. 'Η ποια κατα την γνωμη σας ειναι η καλυτερη λυση με τα δεδομενα που σας αναφερα, περαν του να αλλαξω υπολογιστη:lol:, γιατι ακομη τα οικονομικα μου ειναι στενα:(.... Φυσικα ομως δεν θελω και τιποτα να χαθει απο τα δεδομενα μου...

Aπο τη στιγμη που θες να περασεις τα windows στον d θα πρεπει να κανεις φορματ στο συγκεκριμενο διαμερισμα.Oχι σε ολο τον 2ο σκληρο,μονο στο διαμερισμα d,το e μπορεις να το αφησεις οπως ειναι.Τα δεδομενα του d εννοειτα πως θα χαθουν.Εχεις πολα αρχεια στον d????
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στον d εχω 3,7 gb κατειλλειμένα ( θα τα αντιγραψω σε dvd). Το θέμα είναι τωρα οτι στο c ειναι περασμένο το kaspersky επάνω που αγόρασα Online απο το site του Kaspersky. Θα εχω πρόβλημα να το ξαναπερασω, δε νομίζω... Παντως cdακι δεν εχω...

Καλό θα είναι όταν θα κάνεις το setup να έχεις στο μηχάνημα μόνο τον δίσκο στον οποίο θα μπει το λειτουργικό. Το Kaspersky τι πρόβλημα να έχει; Τον installer θα χρειαστείς και το key που σου έχουν στείλει, τίποτα άλλο. Επίσης μην μπλέκεις τα γράμματα που βάζουν τα windows με τους δίσκους. Όταν θα στήσεις ξανά το λειτουργικό σε άλλον δίσκο, θα μπορέσεις να τα ρυθμίσεις όπως θέλεις. Δες και το αντίστοιχο post στο Computing FAQ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1428376#post1428376

Φιλε μου σε ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφοριές που μου έδωσες! Το λινκ που μου εδωσες ειναι πολυ χρήσιμο. Σε ευχαριστώ και πάλι!

Φιλικα,

Θανάσης

Παιδια γεια σας και πάλι! Εχτες ολο το βραδυ παιδευόμουνα για 1 πρόβλημα που συναντησα κατα την ανω διαδικασία που περιγραφω στο 1ο post μου. Aφαίρεσα κανονικά τον σκληρο δίσκο 1 (20gb) απο το Pc, στον αλλον τον 80αρη που εμεινε μεσα έκανα εγκατασταση των windows στο 1 απο τα 2 partition που ειχε και το προβλημα μου είναι ότι όταν κανουν εκκίνηση τα windows, μου εμφανιζει σε μαυρη οθονη 2 επιλογες ίδιες που περιγραφουν τα windows xp και μου λεει να διαλεξω λειτουργικο και να πατησω enter να συνεχισω. Το προβλημα ειναι οτι το κανει καθε φορά που ξεκινω τα windows.. Tι πατάτα λετε να εχει γινει?

υπάρχουν απαντήσεις στο φόρουμ. πειράζεις λίγο τον bootloader και όλα οκ.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Φιλε μου αν μπορεις να με καθοδηγησεις γιατι παιδευομαι απο εχτες και ειναι επειγον να τον δουλεψω τον υπολογιστη απο το να ψαχνω τα επιμερους. Η εστω και το Link να το διαβασω αν μπορεις

παιδια και εγω εχω στον υπολογιστη μου 2 σκληρους εκ των οποιων ο ενας ειναι σατα. εκανα φορματ κ τωρα φεν βρισκω τον σατα. πηγα και Contol Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. αλλα παλι δεδν το βρισκω. το εχω κανει φορματ την 1η φορα και εχω πολλα σημαντικα πραγματα μεσα γι αυτο δεν θα ηθελα να το ξανακανω..

παιδια και εγω εχω στον υπολογιστη μου 2 σκληρους εκ των οποιων ο ενας ειναι σατα. εκανα φορματ κ τωρα φεν βρισκω τον σατα. πηγα και Contol Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. αλλα παλι δεδν το βρισκω. το εχω κανει φορματ την 1η φορα και εχω πολλα σημαντικα πραγματα μεσα γι αυτο δεν θα ηθελα να το ξανακανω..

Ti windows εχεις;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Oι sata δίσκοι χρειάζονται drivers. Κοίτα στο cd της motherboard...

αποκλειεται αφου την πρωτη φορα που το βαλα δεν ηθελε τιποτα.απλως ξεχασα πως το εκανα

ΔΟκίμασε να αλλάξεις θύρα SATA. Η αν έχεις κάνει o/c ρίξε λίγο τις ταχύτητες. Αν πάλι δεν γίνει τίποτα μάλλον την πάτησες από δίσκο. Στα XP SP2 φαίνεται κανονικά ένας SATA χωρίς drivers εφ όσων έχει περαστεί το CD με τους drivers του chipset!

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"