Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!! κι ας λένε είμαστε από την ...stupidBANK...είναι υπηρεσίες "εναλλακτικών" ή "εξωτερικών" δικτύων = Telemarketing

Α, ναι... Γνωστό αυτό... Και για να το προεκτείνω, να συμπληρώσω ότι αυτός που μας κάνει την "ενημέρωση" δεν είναι ο καλογυαλισμένος "οικονομικός μας σύμβουλος" που πλασάρει κάθε Τράπεζα απ'την τηλεόραση, αλλά κάποιος φοιτητής που έχει μπροστά του ένα FAQ (απαντήσεις στις ενστάσεις του πελάτη) και προσπαθεί να βγάλει ένα χαρτζιλίκι...

akouste story na gelasete. zeygari 20 etwn apofasizei na pantreytei.

fysika mi ontas epaggelmatika apokatestimenoi i moni pisini pou eihan itan oi goneis. opote pernoun 8 myria daneio, noikiazoun ena spiti, ftiahnoun kouzina, epipla, fwtistika (me krystalla swarovsky) kanoun kai ena glenti (olos o kosmos ehei na leei gia to glenti) kai se ena mina hwrizoune...

fysika twra oi goneis trehoun kai den ftanoun na kseplirwnoun tis doseis, kai o idioktiths tou noikiasmenou spitiou hairetai ti kainourgia tou kouzina... ;)

erwtisi krisews: ante ta paidia entaksei, itan... alla aytous tous goneis pou tous brikane?

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Το είπα λίγα μηνύματα παραπάνω, έχω δει πολλούς να καταστρέφονται...και οικογένειες να πλακώνονται και συζύγους να μαλλιοτραβιούνται, κι έχω φίλους που καταστράφηκαν με δάνεια για χρηματιστήριο κτλ...Γι αυτό τα λέω εδώ, κυριώς για τα νέα παιδιά που διαβάζουν , που δυστυχώς ζουν σε μια νέα εποχή που τα πάντα σε σπρώχνουν να ξοδέψεις αλόγιστα...λίγα χρόνια πίσω για να πάρεις καταναλωτικό δάνειο 300.000 δρχ έπρεπε να δώσεις ένα μάτσο χαρτιά για να εγκριθέι και να φιλήσεις ποδιές...εγώ όταν ήδη δούλευα σε πολυεθνική έχοντας απολυθεί από στρατό, έβαλα...βίσμα για να βγάλω την πρώτη μου πιστωτική, τότε δεν είχε κανείς γνωστός...στα χρόνια μου ως φοιτητής δεν υπήρχαν φοιτητικά δάνεια, δεν είχαμε ηλεκτρικές συσκευές με δόσεις στα ενοικιαζόμενα φοιτητικά μας ισόγεια, δεν χρωστούσαμε πουθενά, ούτε ο καφετζής δεν σου έδινε πίστωση...και σήμερα βλέπω παιδιά που μόλις βγήκαν από το σχολείο και έχουν ...κινητά ,αυτο΄κίνητα, dvd, playstation και δεν συμμαζεύεται...και θα έλεγα μπράβο και καλά κάνουν και τα έχουν αν ήταν τα λεφτάκια του μπαμπα, αλλά δυστυχώς ο μπαμπάκας τα χρωστάει όλα αυτά...έτσι έχει πια το λούκι κι όποιος πιαστεί χάθηκε...γιατί όλοι λένε νταξει μωρε μπορώ να πληρώνω τις δόσεις και ΞΕΧΝΑΝΕ ...τις έκτακτες επιβαρύνσεις της άδικης ζωής...κι όταν έρθει η ώρα της καθυστέρησης στις οφειλές, εκεί πια δεν έχει έλεος...45 φορές τη μέρα θα σε παίρνουνε μέχρι να σου έρθουν και οι ειδικές δυνάμεις...

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ...

Βγαίνουμε λίγο από το θέμα πιστωτικές αλλά κι εγώ απορώ με αυτά που βλέπω γύρω αλλά ακόμα και μέσα εδώ στο forum. Αλλαγές κινητών για ψύλλου πήδημα (μη και δεν έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας), παν-ακριβά ρούχα, παπούτσια, ρολόγια.

Έχοντας ψάξει πρόσφατα για δουλειά έχω δει από πρώτο χέρι πόσο σφιχτά είναι τα πράγματα και ως προς τις διαθέσιμες θέσεις και ως προς τους μισθούς. Απορώ από που προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα για να σπαταλιούνται έτσι.

Σαν να μην έχουν πολλοί-ύ συναίσθηση του πως βγαίνουν τα λεφτά (τα βρίσκουν έτοιμα; ) αλλά και να μην τους νοιάζει τι θα γίνει αύριο μεθαύριο. Ή ο κόσμος έχει τόσα πολλά λεφτά για ξόδεμα και είναι μαγική εικόνα αυτά που ακούμε για οικονομική στενότητα και ανεργία ή κάνει αυτό που λες κι εσύ, δανείζεται και ξαναδανείζεται αλλά ως πότε;

KCB

sto thema kinhto nomizw oti oi perissoteroi pou to kanoun ayto eite einai atoma pou ehoun mia kali douleia kai to ehoun san hobby opote halali tous (alloi pernoun rouxa, alloi pane gia ski,alloi ta trwne sta mpouzoukia, aytoi agorazoun kinhta. me gia tous me xara tous), eite (kai nomizw aytoi einai oi pio polloi) einai atoma mikroterhs ilikias pou den ehoun ti synaisthisi tou hrimatos kai tous ta deinoun oi goneis gia na min tous zalizoun to kefali.

egw pou pleon ehw ena kalo nomizw, symfwna me ayta pou blepw gyrw mou, eisodima pantws to kinhto mou tha to kratisw isws kai 3o hrono, giati hdh ehw programmatisei ta gadgets pou tha parw to epomeno 6mino hwris na ehw ypologisei tyxon xtra eksoda pou panta prokyptoun...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Εχει ξεφυγει η ολη κατασταση με τις καρτες....και σε ολη αυτη την κατασταση υποβοηθουν και οι τραπεζες.

Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οτι οταν πας να κανεις νεα συνδεση(σημερινη πληροφορηση απο τον Γερμανο) η τιμη αγορας της συσκευης με καρτα ειναι πιο φτηνη απο την αγορα μετρητοις,Το σκεπτικο ειναι οσο το δυνατον περισσοτερος κοσμος να κατεχει πλαστικο χρημα γιατι τα εσοδα απο τους τοκους (λογω αγορων)ειναι πολλαπλασια απο το να πληρωνει ο καταναλωτης μετρητοις.Η τραπεζα με αυτο τον τροπο εκτελει χρεη ενδιαμεσου και παιρνει την προμηθεια της!

Αν επεκτεινουμε περισσοτερο το θεμα ειναι ο μεγαλυτερος τοκογλυφος της αγορας......Σου δινει χρημα να κινηθεις και παιρνει τον τοκο.Οι τραπεζες κατα κανονα θελουν μικρους πελατες και καλοπληρωτες παρα μεγαλους και απαιτητικους(γιατι εκει δεν μπορουν να επιβαλουν τους ορους τους ολα ειναι διαπραγματευσιμα!)

Σωστά τα παραπάνω αλλά τεχνικά είναι λάθος να αποκαλείς τις τράπεζες τοκογλυφους γιατί ο τοκογλύφος είναι αυτός που παίρνει παράνομα παραπάνω επιτόκιο από το επίσημο της Τράπεζας..η τράπεζα είναι εξουσιοδοτημένη από το κράτος να παρέχει αυτήν την υπηρεσία, άσχετα το πόσο ακριβά το κάνει αυτό...τώρα για το πλαστικό χρήμα θα σας πω το εξής απλό: ΟΛΟΙ θέλουν να το προωθήσουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους...Οι εμπορικές εταιρίες γιατί έχουν οφέλη στη σχέση τους με την τράπεζα, οι τράπεζες γιατί κερδίζουν από τόκους και συνδρομές, και ολόκληρη η αγορά γιατί στατιστικά όποιος έχει πιστωτική θα ξαναψωνίσει χρησιμοποιώντας την...και τέλος ο big brother γιατί οι εγγραφές μπορούν να δώσουν πολύ μεγάλη πληροφόρηση για την ζωή που διάγει κάποιος και να αξιοποιηθούν κατάλληλα για ποικίλους τρόπους, από απλή προώθηση προιόντων μέχρι πολύ χειρότερη παρέμβαση κι έλεγχο...όποιος διαβασε το τελευταιο τευχος 4τροχούς για μια ασφαλιστική εταιρία θα καταλαβαίνει τι εννοώ...

NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

• 1 month later...

Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει πιστωτική κάρτα (όχι προπληρωμένη) που να έχει κάποια δικλείδα ασφαλείας για αγορές μέσω Διαδικτύου;;;

π.χ. είχα διαβάσει ότι παλιότερα κάποιος που είχε visa της Εθνικής, κάθε φορά που έκανε κάποια συναλλαγή μέσω διαδικτύου τον παίρναν τηλέφωνο για επιβεβαίωση !

Oρίστε και η σχετική ιστοσελίδα της τράπεζας. :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Η Citibank διαφημίζει κάτι τέτοιο...

ναι αλλά αυτό είναι αφού γίνει η συναλλαγή :( Εκ των υστέρων ενημέρωση χρησιμή μεν αλλά έχει γίνει το κακό δε!

"Για την συναλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί καθώς και για όσες συναλλαγές τυχόν επακολουθήσουν χωρίς να ανιχνευθούν από το σύστημα ελέγχου της Citibank, ισχύουν όσα προβλέπονται στους όρους χρήσης της Κάρτας και στο νόμο. "

ναι αλλά αυτό είναι αφού γίνει η συναλλαγή :( Εκ των υστέρων ενημέρωση χρησιμή μεν αλλά έχει γίνει το κακό δε!

γιατί δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από την citi..;

δεν νομίζω να έβγαλαν μια υπηρεσία η οποία στην ουσία ΔΕΝ βοηθάει τον πελάτη της... :rolleyes:

Ι need a six month vacation, twice a year.

γιατί δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από την citi..;

δεν νομίζω να έβγαλαν μια υπηρεσία η οποία στην ουσία ΔΕΝ βοηθάει τον πελάτη της... :rolleyes:

"Οι "προειδοποιήσεις" αυτές, ουσιαστικά, υποδεικνύουν συναλλαγές οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από την προηγούμενη αγοραστική συμπεριφορά του κατόχου, γεγονός που τις καθιστά ασυνήθιστες . Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών είναι, ενδεχομένως, συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει κατά πολύ την μέση αξία συνηθισμένων συναλλαγών που πραγματοποιεί ο πελάτης, επαναλαμβανόμενες συναλλαγές εξωτερικού κ.λπ.

Οι συναλλαγές που καταγράφονται στον σύστημα, αξιολογούνται από έμπειρους και εξειδικευμένους αναλυτές της Citibank, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα και αυθεντικότητα τους. Για το λόγο αυτό η ομάδα ελέγχου – παρακολούθησης των συναλλαγών, προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το πραγματικό μέλος – κάτοχο της κάρτας, προκειμένου να επιβεβαιώσει αν η ασυνήθιστη συναλλαγή είναι πράγματι δική του. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί απάτη ή δόλια χρήση της κάρτας (π.χ. λόγω κλοπής ή απώλειας της κάρτας χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο κάτοχος), η ομάδα ελέγχου ενημερώνει τον κάτοχο, ότι προχωράει στην άμεση ακύρωση της κάρτας του, με σκοπό την προστασία του από τυχόν περαιτέρω χρήση της από τρίτο άτομο."

"Για την συναλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί καθώς και για όσες συναλλαγές τυχόν επακολουθήσουν χωρίς να ανιχνευθούν από το σύστημα ελέγχου της Citibank, ισχύουν όσα προβλέπονται στους όρους χρήσης της Κάρτας και στο νόμο. "

παιδιά μη φοβάστε τόσο, το συνηθέστερο στην περίπτωση απάτης είναι να αντιλογίζει η τράπεζα το ποσό που δεν μπορεί να αποδείξει ότι έγινε χρέωση με πρωτοβουλία του κατόχου της κάρτας...απλά κανείς τρώει κάτι τοκάκια στο κεφάλι, και φυσικά το άγχος και την όλη ψυχική οδύνη των συννενοήσεων και της καχυποψίας που θα αντιμετωπίσει...είναι σαν να σε τρακάραν και να μη φταις, ε κάποια λεφτά θα πάρεις αποζημίωση, κάποια θα βγεις χαμένος, αλλά το τρέξιμο δεν πληρώνεται με τίποτα...δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε...

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

παιδιά μη φοβάστε τόσο, το συνηθέστερο στην περίπτωση απάτης είναι να αντιλογίζει η τράπεζα το ποσό που δεν μπορεί να αποδείξει ότι έγινε χρέωση με πρωτοβουλία του κατόχου της κάρτας...απλά κανείς τρώει κάτι τοκάκια στο κεφάλι, και φυσικά το άγχος και την όλη ψυχική οδύνη των συννενοήσεων και της καχυποψίας που θα αντιμετωπίσει...είναι σαν να σε τρακάραν και να μη φταις, ε κάποια λεφτά θα πάρεις αποζημίωση, κάποια θα βγεις χαμένος, αλλά το τρέξιμο δεν πληρώνεται με τίποτα...δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε...

Άντε να αποδείξω ότι δεν έκανα αγορές μέσω Internet σε κατάστημα ρούχων στην Αμερική που δεν στέλνει Ευρώπη τα προϊόντα της!!!!

Α και ένα μεγάλο μυστικάκι: ΚΑΜΜΙΑ τράπεζα δεν θα σε παέι δικαστικά για μικροχρέος κάτω των 1.000 ευρώ - το κόστος του να ασχοληθούν δικηγόροι είναι μεγαλύερο και οι περιπτώσεις πολλές, οπότε τα λεφτά γίνονται "επισφάλειες" δηλαδή χαμένα γι'αυτούς...βέβαια η ίδια τράπεζα δεν θα σου ξαναδώσει ποτέ δάνειο, ενώ έχεις και το -μικρό αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ -ρίσκο να σε βγάει ΤΕΙΡΕΣΙΑ και μετά να κλείσουν οι πόρτες όλων των τραπεζών...

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

sta @@ sou kai tote.

...Mόνο αν είσαι δημόσιος υπάλληλος με ιδιόκτητο σπίτι κι εξοχικό και κάνεις κι οικονομίες για αυτοκίνητο και δεν έχεις να σπουδάσεις παιδιά κτλ...όποιος στην Ελλάδα έχει επιχείρηση ξέρει τι εννοώ...

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

Α και ένα μεγάλο μυστικάκι: ΚΑΜΜΙΑ τράπεζα δεν θα σε παέι δικαστικά για μικροχρέος κάτω των 1.000 ευρώ - το κόστος του να ασχοληθούν δικηγόροι είναι μεγαλύερο και οι περιπτώσεις πολλές, οπότε τα λεφτά γίνονται "επισφάλειες" δηλαδή χαμένα γι'αυτούς...βέβαια η ίδια τράπεζα δεν θα σου ξαναδώσει ποτέ δάνειο, ενώ έχεις και το -μικρό αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ -ρίσκο να σε βγάει ΤΕΙΡΕΣΙΑ και μετά να κλείσουν οι πόρτες όλων των τραπεζών...

Δηλαδή όταν αμφισβητείς κάποιες κινήσεις, ανάλογα με το ύψος του κόστους ή θα σου επιστρέψουν τα χρήματα ή θα σε κυνηγήσουν δικαστικά;;;

Έχει πάρει κανείς την καινούργια BONUS VISA της ALPHA BANK? Μήπως ξέρει αν αξίζει ο κόπος να την αποκτήσει κανείς? Έχει και ενσωματωμένο τσιπάκι! (Θα αρχίσει το κυνηγητό ο Χριστόδουλος!)
η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused:

Έχει πάρει κανείς την καινούργια BONUS VISA της ALPHA BANK? Μήπως ξέρει αν αξίζει ο κόπος να την αποκτήσει κανείς? Έχει και ενσωματωμένο τσιπάκι! (Θα αρχίσει το κυνηγητό ο Χριστόδουλος!)

Έχω ακούσει για μια BLUE Card που βγάζει η ALPHA σε συνεργασία με την AMEX, αλλά BONUS VISA πρώτη φορά ακούω..

Την στέλνουν προς το παρόν σε όσους είχαν την ΑΘΗΝΑ 2004, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει τι δίνει ως ανταμοιβή για την χρήση της... Υποθέτω καμιά επιστροφή γύρω στο 1%
η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused:

Εμένα αντικατέστησε την Αθήνα 2004 VISA καθ' ότι η προηγούμενη έληξε. Το πρόγραμμα ΕΠΑΘΛΟΝ ολοκληρώθηκε και με αυτή την κάρτα ξεκινάει το πρόγραμμα Bonus όπου για κάθε €1 αγορών παίρνεις 1 πόντο στο πρόγραμμα bonus. Επίσης μου ήρθε προ-εγκριμένη η νέα AMEX (όχι η blue) στο πρόγραμμα bonus (το οποίο έχει καταπληκτικά χρώματα και στις 2 κάρτες, μπλέ στη Visa & κόκκινο στην AmEx!) δωρεάν για όσο διάστημα κρατάω και τη Visa, όπου η διαφορά είναι ότι για κάθε €1 αγορών παίρνεις 2 πόντους στο πρόγραμμα bonus.

Το που και πως εξαργυρώνονται αυτοί οι πόντοι μένει να το δούμε...

Και οι δύο κάρτες είναι νέας γενιάς (με smart chip στην εμπρός όψη και λεπτή μαγνητική ταινία στην πίσω για διατήρηση της προς-τα-πίσω συμβατότητας με τα παλιά POS μηχανήματα).

Αυτά ξέρω...

ego de 3ero,enimeroste mas an einai giati ki ego 8elo na vgalo mia cc na exo tora.

i8ela na kano mia erotisi.otan sou rxetai o logariasmos me ta e3oda tou mina,kai ta pliroseis ola ekeini ti stigmi,8a sou xreo8oun kai tokoi?

Μαύρη Θύελλα

i8ela na kano mia erotisi.otan sou rxetai o logariasmos me ta e3oda tou mina,kai ta pliroseis ola ekeini ti stigmi,8a sou xreo8oun kai tokoi?

Αν εχεις κανει μονο αγορες και οχι αναληψεις μετρητων και αν πληρωσεις ολο το ποσο μεχρι την ημερομηνια ληξης του λογαριασμου τοτε δεν θα επιβαρυνθεις με τοκους.