Jump to content

Καμια πατεντα για CPU COOLER ??

igouana
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα p4 στα 2,80Ghz με τον μαμισιο ανεμιστηρα της INTEL.

κανει αρκετο θορυβο και λεω να κανω καμια πατεντα, ωστε να μειωσω τις στροφες και να πεσει ο θορυβος...

σκεφτικα λοιπον οτι ο ανεμιστηρας τρεχει με 12v, αν τον βαλω σε υποδοχη που τρεχει 6v θα λειτουργει πιο αργα.. αρα λιγοτερος θορυβος.. τι λετε ??

Προτημας να μειωσεις τον θορυβο και να συξησεις τη θερμοκρασια του επεξεργαστη????Τι εξυπναδα ειναι αυτη,αμα ειναι βγαλε τελειως τον ανεμιστηρα:p
[sIGPIC][/sIGPIC]

-Υπάρχουν ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα.

-Απλά άλλαξε ανεμιστήρα με κάποιον αθόρυβο.

-Αν είναι παλιό το pc και δεν έχει αυτόματο έλεγχο στροφών μπορεις να το κάνεις.

Που θα βρείς 6V? 5 ίσως.

Αν τον βάλεις στα 5, μπορεί να μην ξεκινήσει καν, αλλά αν ξεκινήσει ίσα ίσα που θα βγάζει λίγο αέρα.

Καλύτερα να βάλεις μια αντίσταση(αν το επιχειρήσεις πες μου να σου πω τι τιμή να βάλεις) για να πάει η τάση γύρω στα 8-9V.

*Θα ανέβει η θερμοκρασία και θα πέσει ο θόρυβος.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

-Υπάρχουν ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα.

-Απλά άλλαξε ανεμιστήρα με κάποιον αθόρυβο.

-Αν είναι παλιό το pc και δεν έχει αυτόματο έλεγχο στροφών μπορεις να το κάνεις.

Που θα βρείς 6V? 5 ίσως.

Αν τον βάλεις στα 5, μπορεί να μην ξεκινήσει καν, αλλά αν ξεκινήσει ίσα ίσα που θα βγάζει λίγο αέρα.

Καλύτερα να βάλεις μια αντίσταση(αν το επιχειρήσεις πες μου να σου πω τι τιμή να βάλεις) για να πάει η τάση γύρω στα 8-9V.

*Θα ανέβει η θερμοκρασία και θα πέσει ο θόρυβος.

που θα βρω αθορυβο ανεμιστηρα? η ψυκτρα χωρις ανεμιστηρα? το socket μου ειναι 478

Σε οποιοδήποτε κατάστημα με υπολογιστές να πας, θα βρεις ψύκτρα με καλύτερη απόδοση και λιγότερο θόρυβο από αυτή της Intel. Δες π.χ. σε κάποιο γνωστό κατάστημα, όπως το Πλαίσιο ή το e-shop. Καλύτερα να πάρεις μια καινούργια -έτσι κι αλλιώς δεν είναι ακριβές πλέον- παρά να πειράξεις αυτή που έχεις. Οι ψύκτρες και τα ανεμιστηράκια είναι φτιαγμένα να δουλεύουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αν το αλλάξεις αυτό μόνο κακό θα κάνεις.

• 2 weeks later...
Swsta leei o mcde.protimise tin agora mia neas psiktras me anemistira katw apo 20 db.den xreiazete na pas se kati akrivo an den skopeveis oc.vevea diskola na vreis gfia socket tetio.opote alliws pare anemistira kai allakse ton!
[sIGPIC][/sIGPIC]