Jump to content

Sygic vs Garmin vs Route66 vs Nokia Maps vs MLS Destinator

EWS
 Κοινοποίηση

Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα πλοηγησης για s60?  

523 members have voted

1. 1. Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα πλοηγησης για s60?

• Sygic Mobile GPS
      89
    • Garmin Maps Mobile XT
      316
    • Route 66
      51
    • Nokia Maps
      52
    • MLS Destinator
      15

Recommended Posts

Στο κινητό έχω κ garmin k sygic.μπορεί να κάνω κ λάθος καθώς το sygic δεν το χω δοκιμάσει ακόμα στην πλοήγηση αλλα στο θέμα των χαρτών που όλοι αναφέρουν οτι το garmin υπερτερεί αισθητά έτυχε κ κοίταξα στο εξοχικό μου το οποίο είναι σε ένα χωριό της Εύβοιας κ ο χάρτης του sygic είχε σχεδόν όλους τους μικρούς δρόμους σε αντίθεση με το garmin που έχει μόνο τους βασικούς.Σε ένα άλλο χωριό που κοίταξα δεν είχαν διαφορά μεταξύ τους.

Μάλλον δεν έχεις δει στο Garmin τον χάρτη Anavasis, ο οποίος κυριολεκτικά πατάει κάτω οποιαδήποτε εφαρμογή GPS navigation κυκλοφορεί σε S60, από άποψη λεπτομέρειας και κάλυψης σε επαρχιακές περιοχές. ;)

Εν πάσει περιπτώσει, διάλεξε όποια περιοχή της Ελλάδας θέλεις, δώσε συντεταγμένες και θα σου ανεβάσω screenshot από το Garmin να δεις λεπτομέρεια. :D

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 169
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το Nokia Maps εγώ (και πολύς κόσμος φαντάζομαι) το έχω μόνο και μόνο επειδή δεν μπορώ να το απεγκαταστήσω.

Μην το λες Πάνο. Καμια φορά (πάρα πολύ σπάνια βέβαια), όταν κινούμαι σε περιοχή που έχει κάλυψη απο τους χάρτες του Nokia Maps, χρησιμοποιώ αυτό και, μπορώ ναπω, οτι είναι πάρα πολύ γρήγορο και πολύ πιο ακριβέστατο απο το Garmin.

Πολύς κόσμος που δεν ψάχνεται τόσο όσο εμείς, ή που του φαίνεται βουνό η διαδικασία εγκατάστασης, χρησιμοποιούν και βολεύονται με το Νokia Maps. Πολλοί πληρώνουν και άδεια χρήσης μάλιστα.

Μάλλον δεν έχεις δει στο Garmin τον χάρτη Anavasis, ο οποίος κυριολεκτικά πατάει κάτω οποιαδήποτε εφαρμογή GPS navigation κυκλοφορεί σε S60, από άποψη λεπτομέρειας και κάλυψης σε επαρχιακές περιοχές. ;)

Εν πάσει περιπτώσει, διάλεξε όποια περιοχή της Ελλάδας θέλεις, δώσε συντεταγμένες και θα σου ανεβάσω screenshot από το Garmin να δεις λεπτομέρεια. :D

νομίζω οτι το κοίταξα με anavasis αλλά δεν είχε την λεπτομέρεια του sygic.

για τσέκαρε μια αν θέλεις το χωριό Πολιτικά Ευβοίας.

νομίζω οτι το κοίταξα με anavasis αλλά δεν είχε την λεπτομέρεια του sygic.

για τσέκαρε μια αν θέλεις το χωριό Πολιτικά Ευβοίας.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή έχεις δίκιο. Το κοίταξα και με Garmin/Anavasis και με το Sygic και όντως το Sygic είχε καλύτερη λεπτομέρεια.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

:D

Για τη συγκεκριμένη περιοχή έχεις δίκιο. Το κοίταξα και με Garmin/Anavasis και με το Sygic και όντως το Sygic είχε καλύτερη λεπτομέρεια.

:D

απλά έτυχε κ το είδα κ το ανέφερα έτσι για την ιστορία. Μού έκανε όμως εντύπωση οτι η διαφορά είναι τεράστια το ένα έχει 5-6 δρόμους κ το άλλο δεκάδες

Εγω παντως που θελω το gps κυριως για αθηνα και για τρικαλα ψηφιζω nokia maps,εχει σχεδον τα παντα και ειναι γρηγορο και αξιοπιστο και ελαφρυ,γενικα σε επαρχια ομως δεν εχει τιποτα σχεδον,λεσβο που ειχα παει το καλοκαιρι δεν ειχε τιποτα
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Θελω πανω απ' ολα να ειμαι ειλικρινης με τον εαυτο μου αλλα και με ολους τους φιλους του forum που φιλοξενει τις αναζητησεις μας και μπορουμε και ανταλλασουμε τις αποψεις μας ελευθερα,χωρις να κρυβεται ιχνος μομφης η μη εμπιστοσυνης στους ανθρωπους που μας καθοδηγουν,με ανταλλαγμα μονο, ενα ευχαριστω, και αυτο χωρις να μας υποχρεωνει κ α ν ε ν α ς!Πολλες φορες και χρησιμοποιωντας,ολα τα παραπανω συστηματα πλοηγησης ειτε πεζη ειτε εποχουμενος συναντω τετοια εμποδια που νομιζω οτι εγω κινουμε σε λαθος δρομο και οχι το συστημα πλοηγησης που χρησιμοποιω κοιταζοντας ομως την ταμπελα του δρομου που κινουμε αντιμετοπιζω την πραγματικοτητα, τραγικες λαθος ενδειξεις που μπορει ,αν δεν προσεχει καποιος να εχει σοβαρες συνεπειες!μηπως χρειαζεται απο πλευρας εταιρειων να καλυτερεψουν ακομα τα συστηματα τους,εκτος αν απο την πλευρα μας το βλεπουμε σαν gadget,ζητω την κατανοηση σας και συγγνωμη αν σας κουρασα

θα συμφωνήσω μαζί μου μέχρι ένα σημείο.Όντως ακολουθώντας τυφλά την πλοήγηση χωρίς να βάζουμε το μυαλό μας να σκεφτεί ή να έχουμε την προσοχή μας στον δρόμο, μπορεί να έχουμε τραγικές συνέπειες απο ένα λάθος του προγράμματος.Φυσικά άνθρωποι είμαστε κ μοιραία κάποιες φορές όταν έχουμε όλα στο πιάτο (πλοήγηση στην προκειμένη περίπτωση) ξεχνιόμαστε δεν κοιτάμε σήμανση φανάρια κλπ.Οπότε προσοχή απο την πλευρά μας κ καλύτερο software απο τις εταιρίες.

μετα απο 30000 km επαρχια το garmin μακρα απο ολα ειναι καλυτερο

εκδ 4.20.20 auto drive 1.5 anavasi 3.75 ακομα και στο καραβι για νησια blue chart 9.5 ξερω ποτε θα φτασω

Εγω παντως που θελω το gps κυριως για αθηνα και για τρικαλα ψηφιζω nokia maps,εχει σχεδον τα παντα και ειναι γρηγορο και αξιοπιστο και ελαφρυ,γενικα σε επαρχια ομως δεν εχει τιποτα σχεδον,λεσβο που ειχα παει το καλοκαιρι δεν ειχε τιποτα

Κι όμως το ΝΟΚΙΑ maps υστερεί φίλε μου, σε σχέση με το route66 που βγάζει και στα ελληνικά τους δρόμους.

Ακολουθεί μια ερώτηση κρίσης αφού πρώτα κάνω σκόπιμα έναν πρόλογο.

Το προηγούμενο κινητό μου, είχε το route66 το οποίο στην Αθήνα λειτουργούσε τέλεια. Δηλαδή είχε τους δρόμους στα ελληνικά και το σημαντικότερο ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Εκεί όπου ήμουν... εκεί με έδειχνει (αντίθετα από το garmin που με δείχνει λίγο παρά πέρα). Πριν από ακριβώς ένα χρόνο... με τη διαδικασία Symbian sign εγκατέστησα ένα route66 σε ένα Ν95 που είχε πέσει στα χέρια μου!

Δυστυχώς το route66 που πέρασα δεν είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που είχε από τη μάνα του το 6110!

Η ερώτηση που θέλω να κάνω, έρχεται (επιτέλους) αμέσως.

Υπάρχει τρόπος να βρω το route66 που είχε μέσα το 6110;

Όχι, εκείνο ήταν αποκλειστικά για το 6110 navigator (και μερικά άλλα). Υπάρχει και σχετικό θέμα αλλά δεν ασχολείται και κανένας. :)

Όχι, εκείνο ήταν αποκλειστικά για το 6110 navigator (και μερικά άλλα). Υπάρχει και σχετικό θέμα αλλά δεν ασχολείται και κανένας. :)

Πάντως κυκλοφόρησε βερσιόν 8 από το route 66 αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει να το αγοράσει κάποιος.

Πάντως κυκλοφόρησε βερσιόν 8 από το route 66 αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει να το αγοράσει κάποιος.

Δεν το δοκιμασα το βρηκα απο μια γερμανικη σελιδα και σου ανεβασα την αγγλικη εκδοχη!

http://translate.google.de/translate?u=http%3A%2F%2Fs60inside.wordpress.com%2F&hl=de&ie=UTF8&sl=de&tl=en επισημη σελιδα 170ΜΒ!

Καλησπέρα σας, έχω 2 Ν95-2 και έχω βάλει και στα δύο τα sygic 7.60.731 και garmin 5.00. Μη γνωρίζοντας την ιστορία των προγραμμάτων καθότι σχετικά νέος χρήστης gps θα σας πω την αντικειμενική μου άποψη. Το sygic εγκαθίσταται σχετικά με το garmin ευκολότερα (τουλάχιστον στις δικές μου συσκευές) ενώ το garmin σου βγάζει λίγο το λάδι. Ίσως οι οδηγίες εγκατάστασης να μην είναι τόσο καλές. Σήμα πιάνουν και τα δύο το ίδιο γρήγορα (κατά μέσο όρο) αλλά το sygic είναι πιο ακριβείς. Το garmin δεν έχει τον δρόμο που μένω(!) (παλιό φάληρο), ίσως επειδή είναι αδιέξοδο? Σημασία έχει ότι το sygic τον έχει, όπως έχει και τον δρόμο που μένει ένας φίλος (μικρός μεν, στη νέα σμύρνη δε), ενώ το garmin δεν έχει ούτε αυτόν. Στην πλοήγηση με το garmin δυσκολέυτικα αρκετά με το να βρω το όνομα κάποιας πόλης-οδού κτλ γιατί δεν μπορείς να πληκτρολογήσεις ελληνικά και τα greeklish μπερδέυονται αρκετά, για παράδειγμα: στα ελληνικά θα βάλεις μόνο 2 επιλογές: παλιό ή παλαιό φάληρο, ενώ στα greeklish: palio, palaio, paleo, faliro, falhro. Μέχρι να το βρώ είχα φτάσει (άλλο που ΔΕ το βρήκα). Βέβαια αυτά όλα οφείλονται στο ότι δεν έχει ελληνικά, ή στο ότι εγώ δε κατάφερα ίσως να τα βάλω. Γενικά αφού το sygic είναι πιο ελαφριά εφαρμογή, κατά τη γνώμη μου πιο εργονομική, με ελληνικά, ακρίβεια σήματος και αρκετά καλό χάρτη (για αθήνα τουλάχιστον), απλά απορώ λίγο με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εδώ. Βέβαια μπορεί να είναι λόγω των παλαιότερων εκδόσεων όπου ίσως υστερούσε το sygic, αλλά στις νέες εκδόσεις προς το παρόν νομίζω ότι είναι μπροστά.

Το garmin έχει κανονικά ελληνική γλώσσα στο μενού αλλά και αναζήτηση με ελληνικούς χαρακτήρες; Ποιόν χάρτη χρησιμοποιείς; Ο autodrive σε συνδιασμό με τον ανάβαση προσφέρουν εκπληκτική κάλυψη για ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο Αθήνα.

Χρησιμοποιώ τον τελευταίο 3σε1 χάρτη.. Τα ελληνικά τα ψάχνω στο μενού? Τους δρόμους στο χάρτη μου τους δείχνει με ξένους χαρακτήρες, καθώς και στην αναζήτηση δε μπορώ να βρω κάτι με ελληνικά.. Τι αλλάζω?

Πήγαινε εργαλεία- διαχείριση δεδομένων - χάρτες και πάτα mapsource. Δες αν η επιλογή autodrive είναι κλικαρισμένη.

Αν είναι, τότε έχεις βάλει λάθος 3 σε 1. Πρέπει να ψάξεις για τον 3 σε 1 που έχει τους εξής χάρτες:

- AutoDrive Hellas 1.5 (el)

- Anavasi 3.7.5

- BlueChart v.2008

moralas μονο ο anavasis δεχεται μονο αγγλικους χαρακτηρες. ο autodrive ειναι στα ελληνικα.
http://www.xperiagamer.com/images/Android_Menu_Icons.jpg

Είναι κλικαρισμένα όλα. Συγκεκριμένα:

ANAVASI Base & Detail Map © AnavasiDigital (αυτό δείχνει 2 φορές),

BlueChart Greece v.2008 (και αυτό 2 φορές),

Auto Drive (Hellas)

Τότε έχεις βάλει λάθος χάρτες. Πήγαινε στο zzzzzzzz κάνε αναζήτηση για xxxxxxxxxxxx και βρες τον 3 σε 1 που περιέχει αυτά που σου λέω στο ποστ 117. Σημαντικό αυτό το el στον AutoDrive Hellas 1.50. Σημαίνει οτι οι δρόμοι είναι με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τότε έχεις βάλει λάθος χάρτες. Πήγαινε στο xxxxxxxxxxx κάνε αναζήτηση για best greek map for garmin και βρες τον 3 σε 1 που περιέχει αυτά που σου λέω στο ποστ 117. Σημαντικό αυτό το el στον AutoDrive Hellas 1.50. Σημαίνει οτι οι δρόμοι είναι με ελληνικούς χαρακτήρες.

Πήγα εκεί που μου είπες, αλλά στο link που έχεις για το αρχείο rar ενώ βάζω το τετραψήφιο κωδικό που έχει δίπλα για ταυτοποίηση, με πετάει σε άλλη άσχετη σελίδα.. Πρέπει να κάνω κάτι εκεί?

• 5 weeks later...
Είχα δουλέψει στο Ν93 το Route 66 για πολύ καιρό...Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.Όταν πήγα στο N95 με το Nokia Maps εκτός το ότι δεν κλείδωνε γρήγορα δορυφόρους δεν ήταν και τόσο ακριβές με το στίγμα ενώ για να έχεις φωνητική πλοήγηση έπρεπε να πληρώσεις... :mad: Το sygic δεν χρειάστηκε να το δοκιμάσω ακόμα γιατί με το που έβαλα το Garmin τα είδα όλα και με κάλυψε πλήρως!:shock: Οπότε 12 points is going to....Garmin! :clap:

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 Ultra {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

• 2 weeks later...
Νομιζω οτι σε θεμα χαρτων δυσκολα θα βρεθει εφαρμογη που να ειναι καλυτερη απο το garmin :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...