Jump to content

Πρόβλημα με το Format

priestqwe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα με το PC μου. Στο τελευταίο μου PC δεν μπορώ να κάνω Format. (Σημείωση: Δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές, αλλά στο προηγούμενο PC μου, είχα κάνει πολλές φόρες Format και έχω μάθει την διαδικασία.) Πάο προχθές να κάνω Format και στη φάση που πρέπει να επιλέξω τον σκληρό δίσκο στον οποίο θέλω να γίνει το Format, μόλις τον επιλεγώ μου λέει ότι ο σκληρός μου δεν είναι συμβατός με τα Windows XP. Ο σκληρός μου είναι ένας Western Digital 200GB SATA. Πήρα τηλέφωνο στο μαγαζί που αγόρασα το PC μου και μου είπαν πώς για να κάνω Format χρειάζονται κάποιοι Drivers. Όντως υπήρχε μια δισκέτα που γράφει:

G72-NVSA041

For Nvidia CK804 & CK804-A2

SATA RAID Driver

Version: 5.10.2600.0479

For Win2K/XP

Οπότε μόλις αρχίζει το PC να “διαβάζει” το CD των Windows για να ξεκινήσει τον οδηγό του Format πατάω το F6 και βάζω τη δισκέτα. Υπάρχουν δυο Drivers.

1) NVIDIA CLASS DRIVER

2) NVIDIA NForce Storage Controller

Τους επιλέγω και τους δυο και όταν ξαναεπιλέγω σε ποιον σκληρό δίσκο θέλω να γίνει το Format πάλι μου βγάζει το μήνυμα ότι ο σκληρός μου δεν είναι συμβατός με τα Windows XP.

Αν μπορεί κανείς να μου λύσει το πρόβλημα θα ήταν το καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα.

Σωστά το έκανες, με αυτή την δισκέτα έπρεπε να δεί τον σκληρό σου, αλλά αφού δεν τον βρήκε μπορείς να ψάξεις για SATA Drivers της Motherboard σου και να τους βάλεις σε δισκέτα και να δείς αν παίξει.

Επίσης υπάρχει και η λύση των xp με ενσωματωμένους SATA/RAID Drivers και σίγουρα θα συνεχίσει την εγκατάσταση με αυτά.

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Σωστά το έκανες, με αυτή την δισκέτα έπρεπε να δεί τον σκληρό σου, αλλά αφού δεν τον βρήκε μπορείς να ψάξεις για SATA Drivers της Motherboard σου και να τους βάλεις σε δισκέτα και να δείς αν παίξει.

Επίσης υπάρχει και η λύση των xp με ενσωματωμένους SATA/RAID Drivers και σίγουρα θα συνεχίσει την εγκατάσταση με αυτά.

+1 όσο αφορά το 2ro μπορείς να ενσωμάτωσης τους drivers στο cd των windows με ένα προγραμματάκι nLite λέγεται και μπορείς να το βρείς εδώ

http://www.nliteos.com/download.html

διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες γιατί μπορεί να μην σου παίζει!