Jump to content

Έκφραση των νέων-λογοτεχνία

Em0ti0nB1ch
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην εποχή μας οι νέοι τείνουν να γίνουν εσωστρεφείς...σε τι πιστεύετε πως ωφείλεται αυτό; η λογοτεχνία,κατά την άποψή σας,μπορεί να τους βοηθήσει να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και αν ναι με ποιον τρόπο;

osa den ftanei h alepou ta kanei kremastaria......

t'akouteeeeee??????????:mad:

Δε βλέπω με ποιον τρόπο μπορεί η λογτεχνία να τους βοηθήσει να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, εκτός αν γράψουν οι ίδιοι :p

(θέμα έκθεσης :rolleyes:? :p)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ακριβώς αυτό εννοώ....αν και οι περισσότεροι ντρέπονται να εκφραστούν με αυτόν τν τρόπο....

Εγώ προσωπικά έφαγα πολύ δούλεμμα από τα "αλάνια" της τάξης όταν ξεκίνησα να γράφω ποιήματα.....

Mη ντρεπεσαι βρε...κι ο Καρυωτακης εγραφε ωραια χαρωπα θανατερα ποιηματα για να εξωτερικευσει τις σκεψεις του και στο τελος αυτοκτονησε ωραια ωραια. Η Συλβια Πλαθ επισης. Ηταν κι αυτοι emotional στην εποχη τους. :p

Ενταξει περα απο την πλακα η ποιηση κι η λογοτεχνια οπως και η μουσικη ειναι μορφες εκφρασης και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ντρεπεσαι αν γραφεις. Καζουρα θα βρουν να σου κανουν οι συμμαθητες σου για διαφορα γιατι πολυ απλα ειναι μια σχολικη απασχοληση σ'αυτη την ηλικια και πανω κατω ολοι τη ζησαμε.

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Kαλημέραααα!

Ωραία η Σύλβια Πλαθ...:)

καλά πλέον δεν ντρέπομαι που γράφω...έχουν περάσει κ τόσα χρόνια άλλωστε...

Πάντως πλάκα πλάκα τα πιο ωράια τα γράφω όταν είμαι λυπημένη...αν και τα περισσότερα μου είναι μέσα στην τρελή χαρά..:lol:

Υ.γ.:μπορει καποιος ν'απαντησει κ στο πρωτο σκελος του θεματος;:) ευχαριστω..

se ti ofeiletai h esostrefeia ton neon dld??

πολλοι ειναι οι παραγοντες.

η εφηβεια ειναι η κυρια αιτια,καθως σε αυτη την φαση το καθε ατομο εχει την ταση να κλεινεται στον εαυτο του και να "αναθεωρει"

αλλος παραγοντας μπορει να ειναι το γεγονος οτι νιωθει πως κανεις απο το οικειο του περιβαλλον δεν τον καταλαβαινει(παλι παιζει ρολο και η εφηβεια)συνεπως "κλεινεται" στον εαυτο του.

σημαντικο ρολο παιζει και η προσωπικοτητα του καθε παιδιου.αλλα ειναι πιο κοινωνικα,αλλα λιγοτερο και αλλα καθολου.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Υ.γ.:μπορει καποιος ν'απαντησει κ στο πρωτο σκελος του θεματος;:) ευχαριστω..

βεβαίως!σε αυτήν την ηλικεία αρχίζουν να υπάρχουν τα πρώτα προβλήματα!!!συνήθως οι γονείς δε βρίσκονται κοντά στα παιδιά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εκφράζουν άνετα τα συναισθήματά τους!!!Αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό τότε αν κατά τους γονείς είναι άσχημη η σκέψη \ πιθανή πράξη τους τότε τους δημιουργούν ένα αίσθημα τύψης!ή μάλλον πολλά!μέγα λάθος κατά τη γνώμη μου.Το παιδί πρέπει να εκφράζεται οι γονείς να σέβονται και να ακούν προσεκτικά τα λεγόμενά του και μετά με επιχειρήματα να τον επικροτούν ή να απορρίπτουν τις σκέψεις του!!!τώρα όσον αφορά τη λογοτεχνεία πράγματι λίγο πολύ όλοι ασχοληθήκαμε να γράψουμε ένα ποιηματάκι ένα δυο στιχάκια!πράγματι βοηθάν αν και όχι σε μεγάλο βαθμό στην έκφραση συναισθημάτων!τώρα αν μιλήσουμε για απλή ανάγνωση λογοτεχνείας τότε για εμένα δε βοηθάει καθόλου!!!;):rolleyes::)

Hip Hop.

Το ασχημο ειναι πως δεν εχουμε μαθει απο μικρη ηλικια να συζηταμε με τους δικους μας ή με αλλα ατομα γι'αυτα που νιωθουμε....πολλοι κρατουν τα παντα μεσα τους ωσπου μια μερα φτανουν σε αδιεξοδο....καπως ετσι πιστευω δημιουργειται κ η καταθλιψη...συνηθως οι νεοι παθαινουν καταθλιψη γιατι δν μιλουν για τα προβληματα τους κ συνεπως δν μπορουν να βρουν σωστες λυσεις..

Η λογοτεχνεια μ'εχει βοηθησει πολυ...δεν εχω περασει λιγα(οχι μονο χαζα προβληματα εφηβειας)....αρχισα λοιπον να γραφω σ'ενα τετραδιο οσα ενιωθα(για διαφορες δυσκολες φασεις της ζωης μου)....ομως κ παλι κατι μ ελειπε....δν ενιωθα οτι τα εβγαζα απο μεσα μου..ετσι δημοσιευα σε καποιο μπλογκ της σκεψεις μου....μπορει να σας φανει περιεργο αλλα ημουν σιγουρη πως καποιος εκει εξω θα με καταλαβαινε κ θα με βοηθουσε..ετσι κ εγινε....κ γλιτωσα την καταθλιψη.....ε,μετα απο τοση γραπτη εξασκηση εμαθα να λεω κ προφορικα αυτα π ενιωθα κ ετσι ηρθα πιο κοντα με τους δικους μου...:) κ επισης εχω αποκτησει κατανοηση για διαφορα προβληματα...

Τολμηστε το..:*

Eρώτηση προς υπεύθυνους του φόρουμ....

Επιτρέπεται να γράψω κάποια ποιήματα κ κείμενά μου ή θα μου τα διαγράψετε;

:p

Ηey!δεν ειμαι σκυλα(bitch)...λειπει ενα "t"...:lol: τεσπα...ποιο θεμα λες;δεν ξερω που να τα βρισκω..:(