Jump to content

Ψηφιακό σπίτι

kflynt2004
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ, σπουδάζοντας ηλεκτρονικός ήδη έχω κάνει κάποια κολπάκια στο δικό μου σπίτι.

Πέρα από το κλασσικό ethernet σε όλο το σπίτι, έχω εγκαταστήσει ένα smartkit που σου επιτρέπει μέσω υπολογιστή να ελέγχεις διάφορες συσκευές, πχ λάμπες. Επίσης ένα παρόμοιο kit μου επιτρέπει μέσω gsm να τηλεχειρίζομαι επίσης κάποιες συσκευές (aircodition).

Η ευκολία είναι ότι μέσω PC που γίνεται και η βασική διαχείρηση του σπιτιού μπορώ ακόμη και απομακρυσμένα να ανάψω τα φώτα μου, ή να ξεκινήσω το κλιματιστικό. Επίσης μπορώ να απομονώσω κάποια συσκευή που ξέχασα ένω έφυγα, ακόμη και το νερό σε περίπτωση διαρροής (με κατάληλο εξοπλισμο).

Όλο το σπίτι στηρίζεται σε έναν υπολογιστή των 300 Ευρώ που λειτουργεί ως server, σε μερικά κιτ που μπορεί κάποιος να αγοράσει ή να φτιάξει μόνος του, (κόστος max γύρω στα 100) και σε ένα ups που στην περίπτωσή μου ανέβασε κατακόρυφα το κόστος (3000 Ευρώ ακόμα) για να κρατάει ανοιχτό το σύστημα σε περίπτωση διακοπής αρκετή ώρα, μαζί με τα άλλα 3 Pc του σπιτιού). Από το σπίτι διαχείρηση μπορεί εύκολα να γίνει και από pda, αλλά και από κινητό με wifi η απλό gsm.

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Καλά έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια όλες οι συσκευές του σπιτιού θα έχουν πρόσβαση στο internet και θα χρειάζονται firmware update. Φανταστείτε μήνυμα του υπολογιστή: "Έχει βρεθεί ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για το καζανάκι. Θέλετε να γίνει λήψη της ενημέρωσης;":D

αυτο εμενα δεν μου αρεσει,προτιμω το παλιο τροπο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

:lol:

αυτο εμενα δεν μου αρεσει,προτιμω το παλιο τροπο.

Έλα μωρέ... Καλύτερα να σου πει το καζανάκι ότι θέλει Update για να μη στάξει παρά να χάνει νερό και να γίνουν όλα μούσκεμα!!!

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

με την καλοδιωση ethernet τι μπορει να κανει κανεις; να στησει δικτυο η/υ; γιατι να μην εχει ασυρματο; (για την ακτινοβολια;)

Και όχι μόνο, με ethernet μπορείς να φτάσεις το 1000 Mbps ταχύτητα με λίγα χρήματα, και σίγουρα δεν θα έχεις παρεμβολές από άλλα ασύρματα ή παράγοντες στο δίκτυό σου. Επίσης, καλωδιακά είναι πιό ασφαλές (αφού ξέρεις ποιός είναι στο τοπικό σου) εκτός βέβαια και αν είσαι στο ίντερνετ χωρίς ασφάλεια

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Εγώ, σπουδάζοντας ηλεκτρονικός ήδη έχω κάνει κάποια κολπάκια στο δικό μου σπίτι.

Πέρα από το κλασσικό ethernet σε όλο το σπίτι, έχω εγκαταστήσει ένα smartkit που σου επιτρέπει μέσω υπολογιστή να ελέγχεις διάφορες συσκευές, πχ λάμπες. Επίσης ένα παρόμοιο kit μου επιτρέπει μέσω gsm να τηλεχειρίζομαι επίσης κάποιες συσκευές (aircodition).

Η ευκολία είναι ότι μέσω PC που γίνεται και η βασική διαχείρηση του σπιτιού μπορώ ακόμη και απομακρυσμένα να ανάψω τα φώτα μου, ή να ξεκινήσω το κλιματιστικό. Επίσης μπορώ να απομονώσω κάποια συσκευή που ξέχασα ένω έφυγα, ακόμη και το νερό σε περίπτωση διαρροής (με κατάληλο εξοπλισμο).

Όλο το σπίτι στηρίζεται σε έναν υπολογιστή των 300 Ευρώ που λειτουργεί ως server, σε μερικά κιτ που μπορεί κάποιος να αγοράσει ή να φτιάξει μόνος του, (κόστος max γύρω στα 100) και σε ένα ups που στην περίπτωσή μου ανέβασε κατακόρυφα το κόστος (3000 Ευρώ ακόμα) για να κρατάει ανοιχτό το σύστημα σε περίπτωση διακοπής αρκετή ώρα, μαζί με τα άλλα 3 Pc του σπιτιού). Από το σπίτι διαχείρηση μπορεί εύκολα να γίνει και από pda, αλλά και από κινητό με wifi η απλό gsm.

Οκ. Να ρωτησω 2 πραματακια?

1. Πως ελεγχεις πριζες και διακόπτες, μονο με το smartkit?

2. Μπορείς να δωσεις μια συντομη περιγραφη του συστηματος που εχεις εγκαταστήσει?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308