vasilimertzani Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Μπιλ αμα βρεις την καλη σχολη-δασκαλο οποια τεχνη και να ακολουθησει θα ειναι εξισου καλη.Για μενα δεν υπαρχει καλη και και καλυτερη η χειροτερη τεχνη. Αν εχεις σκοπο να προχωρησεις σε αυτο το ειδος αθλησης να παει σε ενα αθλημα που ενδεχεται να διακριθει το παιδι σου στο μελλον,αρκει να υπαρχει η απαραιτητη σχολή κοντα. Τωρα για τα ξυλικια του δρομου που συζητηθηκαν μαλλον είναι ενα αλλο κομματι της ιστοριας,εξισου σοβαρο,αλλα δεν ταιριαζει εδω. Αιντοκα,καρατεκα,κουνγκφουνιστα νομιζω όταν πιασουν ενα επιπεδο εμπειριας στα ντοτζο δεν νομιζω οτι πλεον συζηταμε για μια λαβη και τον απεφυγες. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. December 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2016 (edited) Με όλον τον σεβασμό, επειδή έκανα και εγώ Wing Chung και το θεωρώ την καλύτερη πολεμική τέχνη, με έμφαση στο "τέχνη" ως η πεμπτουσία της τέχνης, ο σιφού σου σου έμαθε τα μισά πράγματα ... Αν δεν έμαθες για την Wing Chun, το πως βγήκε, τι σημαίνει το όνομα κάθε φόρμας, τι είναι το chi και πως το αντιλαμβάνονται στην ιατρική σήμερα, έχασες τα μισά από αυτά που έχει να σου προσφέρει το Wing Chun .. Στάνταρ θα έχεις δει και ΤΙΣ ταινίες, θα πρέπει τουλάχιστον αυτές να σε είχαν πείσει .. Στις εξετάσεις για ζώνες δεν σας ρωτούσαν θεωρητικές ερωτήσεις ??? Αν μας διάβαζε ο Ip Chun θα τον πέθαινες, είναι και 92 χρονώ, ζωή να χει .. Την γνωρίζω την ιστορία της wing chun όπως και του Ip Man τον οποίο σέβομαι απόλυτα. Διαφωνώ όμως στο γεγονός ότι πρέπει να εστερνιστώ μία ολόκληρη φιλοσοφία και τρόπο ζωής για την εκμάθηση μίας πολεμικής τέχνης. Ειδικότερα όταν αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αυτοάμυνα και η μάχη δρόμου. Τις έχω δει τις ταινίες. Πολύ δυνατές. :O μακάρι να μην δεις ποτέ τι θα συμβεί αν τα βάλει κάποιος με έναν aikidoka...αν πάλι δεις, ελπίζω να προλάβεις να δεις τι συνέβη και κάποιος είναι ξάπλα στον δρόμο...:happy: Ας το πούμε πολύ πολύ απλά. Αν βάλεις δύο ανθρώπους σε μάχη δρόμου ο ένας κάνει 10 χρόνια muay thai και ο άλλος 10 χρόνια aikido πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα ο aikidoka να εξουδετερώσει τον πυγμάχο;; Το μυαλό των περισσότερων είναι παω να μάθω να βαράω, μπουνιές, κλωτσιές, να τους ξαπλωνω κατω... Muay thai,kick boxing, κτλ Όταν κατανόηση κάποιος τον λόγο για τον οποίο κάνει μια πολεμική τέχνη, που δεν έχει καμία σχέση εαν είναι παλιά ή όχι, τότε θα καταλάβει την αξία της. Πλάτωνας, Αριστοτέλης, κτλ είναι για αλλά πράγματα και όχι να συγκρίνουμε της πολεμικές τέχνες με αυτός, ανομοια πράγματα. Αυτό που είναι ουγκανος ότι και να κάνει, θέλει να βαράει, όποιος δεν είναι κατανοητό για ποιόν λόγο την μαθαίνει, και την ασκεί. Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Το μυαλό των περισσότερων είναι να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους σε μία κοινωνία με αυξανόμενη εγκληματικότητα. Αν αυτούς τους θεωρείς ούγκανους είναι δικό σου πρόβλημα. Προτιμώ να λιώνω στη προπόνηση στο σάκο αντί να κάνω γιόγκα και διαλογισμό λες και είμαι βουδιστής μοναχός στο Θιβέτ. Edited December 17, 2016 by zafos90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. December 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2016 Εσύ στην αρχή έκανες λόγο για το αν βγαίνει το Aikido στον δρόμο .. Αν γίνει κάτι στον δρόμο, αυτός που κάνει έστω και έναν χρόνο Aikido μπορεί να αυτοαμυνθεί .. Τώρα λες για την ακόμα μικρότερη περίπτωση να ξέρουν αμφότεροι 10 χρόνια έκαστη πολεμική τέχνη ... Στην προκειμένη, αυτός που κάνει 10 χρόνια Aikido είναι πολύ ανώτερος πνευματικά άνθρωπος, λόγω της φιλοσοφίας, οπότε δεν θα μπει στον κόπο γιατί ξέρει ότι το ξύλο δεν είναι η λύση στα πάντα .. Αν εν τέλει αναγκαστεί να παίξει ξύλο, θα νικήσει αυτός που κάνει Aikido, 100% .. Ο λόγος σου είναι γνωστός και από το Wing Chun .. Οι αγκώνες κινούνται στο 1/3 της ταχύτητας του καρπού και το γόνατο στην 1/2 ... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. December 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2016 Την γνωρίζω την ιστορία της wing chun όπως και του Ip Man τον οποίο σέβομαι απόλυτα. Διαφωνώ όμως στο γεγονός ότι πρέπει να εστερνιστώ μία ολόκληρη φιλοσοφία και τρόπο ζωής για την εκμάθηση μίας πολεμικής τέχνης. Ειδικότερα όταν αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αυτοάμυνα και η μάχη δρόμου. Τις έχω δει τις ταινίες. Πολύ δυνατές. Ας το πούμε πολύ πολύ απλά. Αν βάλεις δύο ανθρώπους σε μάχη δρόμου ο ένας κάνει 10 χρόνια muay thai και ο άλλος 10 χρόνια aikido πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα ο aikidoka να εξουδετερώσει τον πυγμάχο;; Το μυαλό των περισσότερων είναι να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους σε μία κοινωνία με αυξανόμενη εγκληματικότητα. Αν αυτούς τους θεωρείς ούγκανους είναι δικό σου πρόβλημα. Προτιμώ να λιώνω στη προπόνηση στο σάκο αντί να κάνω γιόγκα και διαλογισμό λες και είμαι βουδιστής μοναχός στο Θιβέτ. Η προστασία σου σε περιπτώσεις ανάγκης δεν είναι πάντα το ξύλο... Κάτι έχεις μπερδεμένο στο μυαλό σου. Άμυνα, αυτοαμυνα= ξύλο ? Αυτό έχεις μάθει στην πολεμική τέχνη ? Εαν ναι, είναι όλα λάθος όσα έχεις μάθει. Δυστυχώς Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Εσύ στην αρχή έκανες λόγο για το αν βγαίνει το Aikido στον δρόμο .. Αν γίνει κάτι στον δρόμο, αυτός που κάνει έστω και έναν χρόνο Aikido μπορεί να αυτοαμυνθεί .. Τώρα λες για την ακόμα μικρότερη περίπτωση να ξέρουν αμφότεροι 10 χρόνια έκαστη πολεμική τέχνη ... Στην προκειμένη, αυτός που κάνει 10 χρόνια Aikido είναι πολύ ανώτερος πνευματικά άνθρωπος, λόγω της φιλοσοφίας, οπότε δεν θα μπει στον κόπο γιατί ξέρει ότι το ξύλο δεν είναι η λύση στα πάντα .. Αν εν τέλει αναγκαστεί να παίξει ξύλο, θα νικήσει αυτός που κάνει Aikido, 100% .. Ο λόγος σου είναι γνωστός και από το Wing Chun .. Οι αγκώνες κινούνται στο 1/3 της ταχύτητας του καρπού και το γόνατο στην 1/2 ... Σύμφωνα απόλυτα μαζί σου. Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. December 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2016 Ας το πούμε πολύ πολύ απλά. Αν βάλεις δύο ανθρώπους σε μάχη δρόμου ο ένας κάνει 10 χρόνια muay thai και ο άλλος 10 χρόνια aikido πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα ο aikidoka να εξουδετερώσει τον πυγμάχο;; Εσύ στην αρχή έκανες λόγο για το αν βγαίνει το Aikido στον δρόμο .. Αν γίνει κάτι στον δρόμο, αυτός που κάνει έστω και έναν χρόνο Aikido μπορεί να αυτοαμυνθεί .. Τώρα λες για την ακόμα μικρότερη περίπτωση να ξέρουν αμφότεροι 10 χρόνια έκαστη πολεμική τέχνη ... Στην προκειμένη, αυτός που κάνει 10 χρόνια Aikido είναι πολύ ανώτερος πνευματικά άνθρωπος, λόγω της φιλοσοφίας, οπότε δεν θα μπει στον κόπο γιατί ξέρει ότι το ξύλο δεν είναι η λύση στα πάντα .. Αν εν τέλει αναγκαστεί να παίξει ξύλο, θα νικήσει αυτός που κάνει Aikido, 100% .. απάντησε πολύ σωστά ο Kaluas...;) χοντρά χοντρά να στο πω, θα επιτεθεί ο "πυγμάχος" (μιας και το aikido είναι "ειρηνική" τέχνη) και απλά χωρίς να το πολυκαταλάβει θα βρεθεί ξαπλωμένος στο έδαφος, ανίκανος να κουνηθεί περαιτέρω και να "επιδείξει" τα χρόνια εξάσκησης του...και κάπου εκεί θα τελειώσει πολύ γρήγορα ό,τι πήγε να αρχίσει ...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 :lol::lol: και καπου εκει θα πει cut ο σκηνοθετης και θα περιμενουμε το part II της ταινιας. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 (edited) Εσύ στην αρχή έκανες λόγο για το αν βγαίνει το Aikido στον δρόμο .. Αν γίνει κάτι στον δρόμο, αυτός που κάνει έστω και έναν χρόνο Aikido μπορεί να αυτοαμυνθεί .. Τώρα λες για την ακόμα μικρότερη περίπτωση να ξέρουν αμφότεροι 10 χρόνια έκαστη πολεμική τέχνη ... Στην προκειμένη, αυτός που κάνει 10 χρόνια Aikido είναι πολύ ανώτερος πνευματικά άνθρωπος, λόγω της φιλοσοφίας, οπότε δεν θα μπει στον κόπο γιατί ξέρει ότι το ξύλο δεν είναι η λύση στα πάντα .. Αν εν τέλει αναγκαστεί να παίξει ξύλο, θα νικήσει αυτός που κάνει Aikido, 100% .. Ο λόγος σου είναι γνωστός και από το Wing Chun .. Οι αγκώνες κινούνται στο 1/3 της ταχύτητας του καρπού και το γόνατο στην 1/2 ... Προφανώς και κάτι θα μάθεις και στο aikido. Αλλά δε θα είναι αρκετό για να προστατεύσεις τον εαυτό σου όταν ο άλλος ασχολείται με κάποιο σύγχρονο μαχητικό άθλημα ή σύστημα αυτοάμυνας (μιας και δε σας αρέσει να αποκαλούμε πολεμική τέχνη τα σύγχρονα συστήματα μάχης). Το "ανώτερος πνευματικά" είναι δική σου άποψη και δεν με αφορά. Όπως είπα και πριν η πνευματική μου ζωή δεν έχει σχέση με ανατολικές θρησκείες και φιλοσοφίες. Κανείς δεν είπε ότι το ξύλο είναι λύση. Εδώ και πόσα μηνύματα αναφέρομαι στη περίπτωση αυτοάμυνας. Όταν δηλαδή κάποιος θα σου επιτεθεί και θα πρέπει να αμυνθείς για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. απάντησε πολύ σωστά ο Kaluas...;) χοντρά χοντρά να στο πω, θα επιτεθεί ο "πυγμάχος" (μιας και το aikido είναι "ειρηνική" τέχνη) και απλά χωρίς να το πολυκαταλάβει θα βρεθεί ξαπλωμένος στο έδαφος, ανίκανος να κουνηθεί περαιτέρω και να "επιδείξει" τα χρόνια εξάσκησης του...και κάπου εκεί θα τελειώσει πολύ γρήγορα ό,τι πήγε να αρχίσει ...:) Συγγνώμη που στο χαλάω αλλά αυτό που λες δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη πραγματικότητα.. Πολεμικές τέχνες σαν το aikido είναι για θεαματικές σκηνές σε ταινίες και έχουν μέτρια επαφή με το δρόμο, ειδικά σε σύγκριση με muay thai, mma κλπ κλπ. Η προστασία σου σε περιπτώσεις ανάγκης δεν είναι πάντα το ξύλο... Κάτι έχεις μπερδεμένο στο μυαλό σου. Άμυνα, αυτοαμυνα= ξύλο ? Αυτό έχεις μάθει στην πολεμική τέχνη ? Εαν ναι, είναι όλα λάθος όσα έχεις μάθει. Δυστυχώς Ακριβώς και μόνο το γεγονός ότι εδώ και πόση ώρα μιλάω για τη περίπτωση που απειλείται η ζωή σου και μου λέτε ότι η προστασία σου δεν είναι το "ξύλο" ενώ εγώ αναφέρομαι σε αυτοάμυνα δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι μερικές παραδοσιακές πολεμικές τέχνες. Αυτοάμυνα= ξέρω τί πρέπει να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου όταν μου τη πέσει ληστής, πρεζάκιας, ούγκανος κλπ κλπ. Αν εσείς σε αυτή τη περίπτωση προτιμάτε τον "διάλογο" σας εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ σε αυτή τη θέση. Edited December 19, 2016 by zafos90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 zafos90 κάνεις κάτι σε πολεμική τέχνη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 19, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2016 Θα έχει δει μαλλον ολες τις ταινιες του σιγκαλ και ξερει 5 πραγματα. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. December 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2016 Αφήστε τις ταινίες είναι για το θεαμα... Όποιος δεν καταλαβαίνει το τι είναι το Aikido, ας παει σε ενα dojo, και να δει ελεύθερη προπόνηση... Και φυσικά ότι και να κάνεις θα φας και ρίξεις ξύλο... Ποιος είναι αυτός που δεν έχει φάει ξύλο όταν βρεθεί σε τέτοια κατάσταση!? Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2016 Το "ανώτερος πνευματικά" είναι δική σου άποψη και δεν με αφορά. . Το 'παν' σε μια μαχη ειναι αυτο που εσενα δεν αφορα παντως.Οταν το πνευμα ειναι ηρεμο μπορει να διαχειριστει πολυ πιο ευκολα μια κατασταση ή εναν αγωνα. Αφήστε τις ταινίες είναι για το θεαμα... Όποιος δεν καταλαβαίνει το τι είναι το Aikido, ας παει σε ενα dojo, και να δει ελεύθερη προπόνηση... Και φυσικά ότι και να κάνεις θα φας και ρίξεις ξύλο... Ποιος είναι αυτός που δεν έχει φάει ξύλο όταν βρεθεί σε τέτοια κατάσταση!? Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αμα πηγαινεις 10 χρονια Aikido για να τρως ξυλο σε τετοιες καταστασεις αλλαξε τεχνη :lol::lol: Περα απο την πλακα ,ας σταματησει επιτελους η συγκριση αναμεσα στις τεχνες-στυλ και ας αρχισει αναμεσα στους μαθητες. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. December 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2016 Το 'παν' σε μια μαχη ειναι αυτο που εσενα δεν αφορα παντως.Οταν το πνευμα ειναι ηρεμο μπορει να διαχειριστει πολυ πιο ευκολα μια κατασταση ή εναν αγωνα. Αμα πηγαινεις 10 χρονια Aikido για να τρως ξυλο σε τετοιες καταστασεις αλλαξε τεχνη :lol::lol: Περα απο την πλακα ,ας σταματησει επιτελους η συγκριση αναμεσα στις τεχνες-στυλ και ας αρχισει αναμεσα στους μαθητες. Δεν γίνεται να μην φας έστω και καμιά ξοφλατση... Είναι νόμος... Αλλά η σύγκριση μεταξύ τεχνών όντως πρέπει να σταματήσει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει... Δεν έχει νόημα η σύγκριση... Για τον καθένα και για τους λόγους του επιλέγει μια τέχνη και το θέμα είναι να χρησιμοποιεί σωστά όσα έχει μάθει.. Και όχι σε βάρος άλλων... Επειδή υπερτερεί. Και όσο για την φιλοσοφία, δεν λέει κάνεις να την ακολουθεί πίστα, αλλά κάποια πράγματα, μπορεί κάποιος να τα προσαρμοσει στην προσωπικότητα. Εάν δεν θέλει, δεν μπορεί, ή οτιδήποτε άλλο, και αυτό δεκτό. Δεν πας να μάθεις κάτι για να αλλάξεις φιλοσοφία, πιστεύω κτλ. Στην τελική απο όλες τις τέχνες μαθαίνεις πράγματα που δεν γνωρίζεις και να προστατεύεις τον εαυτό του, με χ,ψ τρόπο. Αυτό δεν είναι κακό. Το να χρησιμοποιηθεί η τέχνη για να κάνεις κακό, ε, αυτό είναι κακό και όχι μόνο. Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2016 Δεν γίνεται να μην φας έστω και καμιά ξοφλατση... Είναι νόμος... Αλλά η σύγκριση μεταξύ τεχνών όντως πρέπει να σταματήσει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει... Δεν έχει νόημα η σύγκριση... Για τον καθένα και για τους λόγους του επιλέγει μια τέχνη και το θέμα είναι να χρησιμοποιεί σωστά όσα έχει μάθει.. Και όχι σε βάρος άλλων... Επειδή υπερτερεί. Και όσο για την φιλοσοφία, δεν λέει κάνεις να την ακολουθεί πίστα, αλλά κάποια πράγματα, μπορεί κάποιος να τα προσαρμοσει στην προσωπικότητα. Εάν δεν θέλει, δεν μπορεί, ή οτιδήποτε άλλο, και αυτό δεκτό. Δεν πας να μάθεις κάτι για να αλλάξεις φιλοσοφία, πιστεύω κτλ. Στην τελική απο όλες τις τέχνες μαθαίνεις πράγματα που δεν γνωρίζεις και να προστατεύεις τον εαυτό του, με χ,ψ τρόπο. Αυτό δεν είναι κακό. Το να χρησιμοποιηθεί η τέχνη για να κάνεις κακό, ε, αυτό είναι κακό και όχι μόνο. Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Η ΄ξωφαλτση' που λες ειναι σχετικη.Πιστεψε με αν φας 'ψωφαλτση' απο εναν μαυροζωνιτη,δεν νομιζω να θες και δευτερη. Για την συγκριση και σωστη χρηση συμφωνω μαζι σου δεν εχει απολυτως κανενα νοημα. Για την φιλοσοφια θα διαφωνησω.Τηρει αυτο που θελει ο δασκαλος και η σχολη που παει.Οποτε αν δεν αρεσει κατι αλλαζει σχολη,στυλ,τεχνη η δεν ξερω τι. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. December 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 zafos90 κάνεις κάτι σε πολεμική τέχνη? Το αναφέρω πιο πάνω. Έκανα wing chun. Το 'παν' σε μια μαχη ειναι αυτο που εσενα δεν αφορα παντως.Οταν το πνευμα ειναι ηρεμο μπορει να διαχειριστει πολυ πιο ευκολα μια κατασταση ή εναν αγωνα. Δεν είναι "μάχη" γιατί δεν ζούμε στο 15ο αιώνα στην Ιαπωνία. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι ο χαρακτήρας μου, το πώς διαχειρίζομαι καταστάσεις και το να μην είμαι εριστικός δεν περιμένω μία πολεμική τέχνη να μου τα μάθει. Είπα και πριν. Σέβομαι την ιστορία και τη φιλοσοφία κάθε πολεμικής τέχνης αλλά δεν την ενστερνίζομαι. Ο διαλογισμός και η γιόγκα δεν είναι κομμάτι της δικής μου φιλοσοφίας. Δεν με αφορούν. Με ενδιαφέρει η αποτελεσματική αυτοάμυνα και μόνο. Το τί είναι αποτελεσματικότερο νομίζω είναι σαφές από το ποια συστήματα μαθαίνουν οι στρατοί και οι αστυνομίες σε όλο τον κόσμο. Έγινε ολόκληρη συζήτηση και αρχίσατε τις ειρωνίες γιατί είπα ότι τα σύγχρονα συστήματα αυτοάμυνας και μάχης δρόμου είναι αποτελεσματικότερα στο δρόμο από μία παραδοσιακή πολεμική τέχνη. Είναι η άποψή μου. Δεν σας αρέσει οκ. Ο καθένας ας κάνει ότι νομίζει καλύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. December 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 Το τί είναι αποτελεσματικότερο νομίζω είναι σαφές από το ποια συστήματα μαθαίνουν οι στρατοί και οι αστυνομίες σε όλο τον κόσμο.. Ωπα .. Σοφισμα ... Αλλη η μια χρηση και αλλη η αλλη .. Η πολεμικη τεχνη καλλιεργει το πνευμα και την ψυχη, αυτα τα πραγματα ο στρατος δεν τα θελει .. Ο αποτελεσματικος στρατος θελει "τυφλη πειθαρχια" και εκτελεση διαταγων παραυτα χωρις κριτικη σκεψη .. Για αυτο και τους μαθαινουν αυτοαμυνα και οχι πολεμικη τεχνη ... Αν μαθαιναν πολεμικες τεχνες στον στρατο θα ηταν για διασφαλιση της ειρηνης με αλλα μεσα, οχι για την διασφαλιση μεσω του πολεμου οπως χρησιμοποιειται σημερα .. Και αν θελεις να μαθεις και το αλλο, το εγχειριδιο του πολεμου ειναι ενα και γραφτηκε απο ανθρωπο των πολεμικων τεχνων ... Ενταξει οι αποψεις αλλα οταν υπαρχουν γεγονοτα που υποδεικνυουν τα αντιθετα δεν γινεται να πουμε σεβαστες οι αποψεις ... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgl Δημ. December 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 Τι προτείνετε εμένα που είμαι 45 ετών και θέλω να ξεκινήσω μια πολεμική τέχνη για γυμναστική, σωματική τόνωση και ενδυνάμωση; Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2016 kick box Χρησιμοποιει κατα 80% το ανω μερος του σωματος και δεν εχει υψηλες απαιτησεις σε ευλυγισια. Μειονεκτημα οτι δεν εχει κατι να σε κρατησει αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις καιρο +2 χρονια.Αντιστοιχα ειναι και η πυγμαχια.Ολα θα εξαρτηθουν απο την σχολη που ειναι κοντα σου βεβαια οποτε ξεκινα να πας καμια βολτα να κανεις καμια προπονηση να δεις πως ειναι. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgl Δημ. December 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2016 kick box Χρησιμοποιει κατα 80% το ανω μερος του σωματος και δεν εχει υψηλες απαιτησεις σε ευλυγισια. Μειονεκτημα οτι δεν εχει κατι να σε κρατησει αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις καιρο +2 χρονια.Αντιστοιχα ειναι και η πυγμαχια.Ολα θα εξαρτηθουν απο την σχολη που ειναι κοντα σου βεβαια οποτε ξεκινα να πας καμια βολτα να κανεις καμια προπονηση να δεις πως ειναι. Ευχαριστώ για τις προτάσεις.. Το μποξ και τα περί αυτού δεν με τραβάνε καθόλου. Με την ευλυγισία καλά τα πάω για την ώρα :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jayjay5432 Δημ. December 21, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2017 παιδες να ρωτησω θα αξιζε να θυσιαζα τις προπονησεις π κανω με τη ναυαγοσωστικη για να ξεκινησω καποιο στυλ αυτοαμυνας krav maga(η kick boxing)`η δε χρειαζεται τελικα να ειμαστε τοσο ανασφαλεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2017 παιδες να ρωτησω θα αξιζε να θυσιαζα τις προπονησεις π κανω με τη ναυαγοσωστικη για να ξεκινησω καποιο στυλ αυτοαμυνας krav maga(η kick boxing)`η δε χρειαζεται τελικα να ειμαστε τοσο ανασφαλεις; Αξιζει να κανεις αυτο που σου αρεσει. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jayjay5432 Δημ. December 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2017 Αξιζει να κανεις αυτο που σου αρεσει.δε θα ηταν χρησιμο ομως να ξεκιναγα καποια στιγμη καποιο απ τα στυλ αυτοαμυνας π αναφερω `η δε θα μ χρειαστει τοσο πολυ στο δρομο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. December 24, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2017 (edited) δε θα ηταν χρησιμο ομως να ξεκιναγα καποια στιγμη καποιο απ τα στυλ αυτοαμυνας π αναφερω `η δε θα μ χρειαστει τοσο πολυ στο δρομο; Χρονια πολλά. το σκεπτικό για πολεμική τεχνη " δε θα μ χρειαστει τοσο πολυ στο δρομο;" ειναι λάθος... εαν το κανεις για τον δρομο... αστο μην το κανεις καθολου... Το θεμα ειναι να κανεις κατι που σ'αρεσει, το γουσταρεις, και να σε ψυχαγωγησει, να γυμναστεις, οχι για να παλευεις στο δρομο... οταν και αν σου χρειαστει. Το σκεπτικο της π.τ δεν ειναι αυτο... ειναι να αλλα πραγαμτα, τα οποιο εαν δεν τα βλεπεις εξ αρχης, θα τα κατανοησεις και θα τα δεις μετα? Edited December 24, 2017 by bpapad81 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jayjay5432 Δημ. December 26, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2017 (edited) ευχαριστω φιλε για την απαντηση αλλα αμα θελω γυμναστικη κανω gym η καποιο αλλο αθλημα...το krav maga θα το μαθεις για να εισαι ετοιμος σε μια συμπλοκη εξω δε βρισκω καποιο αλλο λογο...για πες μ κ συ τη γνωμη σ Edited December 26, 2017 by jayjay5432 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. December 26, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2017 (edited) ευχαριστω φιλε για την απαντηση αλλα αμα θελω γυμναστικη κανω gym η καποιο αλλο αθλημα...το krav maga θα το μαθεις για να εισαι ετοιμος σε μια συμπλοκη εξω δε βρισκω καποιο αλλο λογο...για πες μ κ συ τη γνωμη σΚαι πάλι λάθος είσαι.. Είναι απλό, την πολεμική τέχνη δεν την κάνεις για να βγεις στο δρόμο και να δέρνεις... Αλλά για αλλου λόγους... Σωματική άσκηση, πνευματική άσκηση, ηρεμία σε καταστάσεις εμπλοκής και πώς αποφύγεις την εμπλοκή... και όχι να μπεις σε αυτή. Ότι επιλέξει καλό είναι, αρκει να καταλάβεις ότι θες να μάθεις για οτιδήποτε άλλο έκτο από το να πλακώνεται.. Εαν θες να πλακώνεσαι, δεν σου φταίει κάνεις στο δρόμο εαν πχ εσυ, το εσύ είναι τυχαίο, τα πάρεις στο κρανίο για κάποιο λόγο, είτε έχεις δίκιο είτε όχι, να τον δείρεις γιατί ξέρεις πολεμική τέχνη. Άσε που πρέπει ο άλλος να ξέρει ότι κάνεις πολεμική τέχνη γιατί εαν γίνει κάτι άσχημο την έχεις βάψει.. Επίσης το gym, δεν βοηθάει σε όλες τις πολεμικές τέχνες, να είσαι καλός, αντιθέτως σε δυσκολεύει.. Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited December 26, 2017 by bpapad81 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jayjay5432 Δημ. December 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2017 γεια σας, ειχα μια απορια περι πολεμικων τεχνων οι οποιες περιλαμβανονται στους ολυμπιακους αγωνες...αναμεσα απ αυτες ποια θα ηταν καλυτερη στο δρομο ετσι απο περιεργεια; ελληνορωμαικη παλη ελευθερα παλη τζουντο μποξ ταε κβον ντο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts