Jump to content

Turbo Pascal 5.5 βοήθεια

GraPhi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια σας μιας και είμαι ακόμα καινούριος.

Έχω ένα βιβλίο Pascal & Turbo Pascal και μεταγλωττιστή Turbo Pascal 5.5 (ms-dos). Είμαι στο κεφάλαιο των αρχείων και δεν μπορώ να γράψω στον μεταγλωττιστή το σύμβολο ↑.

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν έκανε τπτ. Και γιατί στο βιβλίο το έχει σαν ↑ και όχι σαν ^ ; Λες να είχα κάνει άλλο λάθος;

Βρήκα έτοιμα παραδείγματα σε turbo και όταν πήγα να τα τρέξω διαπίστωσα ότι είχαν σφάλματα.

Έχεις κανένα απλό προγραμματάκι που να δημιουργεί αρχείο να το δοκιμάσω;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Αν είναι εύκολο ας αλλάξει ο τίτλο σε Turbo Pascal 5.5 βοήθεια γιατί εγώ δεν μπορώ.

• 3 months later...

Θέλω να γράψω ένα πρόγραμμα όπου να αποθηκεύω τηλεφωνικές επαφές. Μετά να διαλέγω έναν και το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί το modem για να κάνει κλίση στον αντίστοιχο αριθμό. Στη συνέχεια να σηκώνω το ακουστικό της τηλεφωνικής συσκευής όπου είναι συνδεδεμένη με το modem και να μιλάω.

Για να πω την αλήθεια ψιλοβαριέμαι :whistle: να ψάχνω στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού μου και να αντιγράφω το τηλέφωνο στο σταθερό. Άσε που με αυτό το πρόγραμμα θα κάνω την ίδια δουλειά πιο γρήγορα :wacko: .

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχουν βιβλιοθήκες στην Turbo Pascal για να μπορώ να δουλεύω με το modem.

Τι θα έλεγες για ctrl+alt+ belaki pano???

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Όχι. Το πρόβλημα που είχα στο πρώτο ποστ μου το έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό. Έπρεπε να διαβάσω δύο βιβλία για να καταλάβω τα αρχεία.

Τώρα το θέμα είναι αν υπάρχουν βιβλιοθήκες για να μπορώ να ελέγχω το modem με προγράμματα σε Turbo Pascal.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GraPhi (12 Απρ. 2004 , 15:27)

Όχι. Το πρόβλημα που είχα στο πρώτο ποστ μου το έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό. Έπρεπε να διαβάσω δύο βιβλία για να καταλάβω τα αρχεία.

Τώρα το θέμα είναι αν υπάρχουν βιβλιοθήκες για να μπορώ να ελέγχω το modem με προγράμματα σε Turbo Pascal.

Δεν υπάρχει λόγος για ύπαρξη βιβλιοθήκης για τον έλεγχο του modem. Απλά, χρειάζεται να παίξεις με την com port στην οποία είναι συνδεδεμένο το modem.

Έχεις μια procedure που διαβάζει την com port για τα εισερχόμενα μηνύματα (σε επίπεδο dos παίζεις με registers κλπ) και στέλνεις απλές AT εντολές. :cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχουν έτοιμες βιβλιοθήκες για τα πάντα σε pascal. Αυτή η σελίδα π.χ. http://tp-programmers.i8.com/Index_en/Sources.html περιέχει κάποιο δείγμα για το πως μπορείς να χειριστείς το modem. Αν ψάξεις θα βρεις πολύ περισσότερα πράγματα (κι εγώ μέσω του google την βρήκα).

Μιχάλης :alien:

Ο χρόνος μου έχει γίνει μηδαμινός ως δια μαγείας!

Κάτι βρήκα στο DOS και στην βοήθεια και υποστήριξη των windows για ΑΤ. Δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω ακόμα. AT μόνο ακουστά τις είχα μέχρι στιγμής.

Καλά το link που έδωσες μόνο λίγο που το κοίταξα είναι φοβερό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα το προχωρήσω και άμα ξανακολλήσω θα ξαναποστάρω.