Jump to content

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2008

chrismd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

apotelw "new entry",so xairetw! ap,oti yilodiavasa epiasa t vck 8ema: panellhnies!(tsakali e?:P)opws k n exei ekatsa k t filosofhsa k katelh3a sto oti ola einai 8ema ideas...hakunna mattata p elegan k oi "lion king-es"! k an dn einai ontws etsi einai enas tropos n katapolemas t agxos s stn telikh.....!!! anyway...kt allo twra...exw parei viologia ws 6o ma8hma k ka8e fora p ka8omai n diavasw m rxetai n t kayw t vivliaraki !!!!eimai h monh ??an einai n anhsuxisw......

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

apotelw "new entry",so xairetw! ap,oti yilodiavasa epiasa t vck 8ema: panellhnies!(tsakali e?:P)opws k n exei ekatsa k t filosofhsa k katelh3a sto oti ola einai 8ema ideas...hakunna mattata p elegan k oi "lion king-es"! k an dn einai ontws etsi einai enas tropos n katapolemas t agxos s stn telikh.....!!! anyway...kt allo twra...exw parei viologia ws 6o ma8hma k ka8e fora p ka8omai n diavasw m rxetai n t kayw t vivliaraki !!!!eimai h monh ??an einai n anhsuxisw......

Ela ρε συ ειναι πανευκολη η βιολογια και χωρις κατι το δυσκολο ουτε σε θεωρια ουτε σε ασκησεις...γραφεις με λιγο διαβασμα ανετα ενα 16+;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

γεια σας!θα ηθελα να μαθω αν τα διδυμα αδελφια ειναι ευνοιμενα για μεταγραφη σε περιπτωση π περασουν σε διαφορετικη πολη...

αν ξερει καποιος σιγουρα ας μου πει ..

ευχαριστω:)

Είχα ακούσει ότι ευνοούνται τα δίδυμα (βασικά το ένα) αν και τα δύο είναι τελειόφοιτοι, απόφοιτοι ή φοιτητές και περάσουν σε διαφορετική πόλη από αυτή του τόπου διαμονής της οικογένειας (π.χ. μένουν Θεσσαλονίκη, ο ένας περνάει Λάρισα και ο άλλος Αθήνα). Είχαμε και μεις κάτι διδυμάκια και η μητέρα τους ήταν καθηγήτρια.

Αντίστοιχα, με χαμηλότερη προτεραιότητα πρέπει να ισχύει και για απλά αδέρφια

Μπορεί να είναι ράδιο αρβύλα αλλά ψάξε το, αξίζει...

[sIGPIC][/sIGPIC]Thessaloniki's Wireless Metropolitan Network member

a.k.a. TWMN community

re paidia pws skata leitourgei t susthma edw pera??????yaxnw edw k mia wra pws apantaw s sugkekrimena mnmta...pi8anon vevaia n mn ufistatai kt tetoio alla ..."h prospa8eia metraei"! asxetws periexomenou...:P! tsp..egw apantaw k opoios katalave...(anaforika m t ma8hmata epiloghs)--->dn diale3a kt allo gt oi enallaktikes dn htn k toso "prosites"! kanei k rima !istoria exw hdh stn kate8. opote akuro,ma8hmatika eprepe n exw uio8etisei enan ma8hmatiko p apo t prwi ws t vradu n kanoume ma8hma gt alliws DEN,fusikh pernaw k dn vrexomai,ara ti mas emeine??h viologitsaaaa! tsp..i'll take the risk !ektos t oti m th dinei AFANTASTA h viologos h opoia gia n m pei kalo logo prepei n ts ta3w 5hmero ta3idi stn gouadelouph me diamonh s 5stero 3enodoxeio k hmidiatrofh !k emena n ts kanw aera ! sumperasma: dn diavazw viologia gia n glutwsw tn kalo logo,epomenws k t ta3idi !lol -Y.G:as m diafwtisei kapoios m t susthma edw pera...-

Ελπιζω να ειναι ετσι για τα διδυμα..

και κατι αλλο. .ξερει κανεισ ποσο εχουν μειωθει η θεσεις στο αριστοτελειο?

και αν γινεται συγεκριμενα στο οικονομικο τμημα..

re paidia pws skata leitourgei t susthma edw pera??????yaxnw edw k mia wra pws apantaw s sugkekrimena mnmta...pi8anon vevaia n mn ufistatai kt tetoio alla ..."h prospa8eia metraei"! asxetws periexomenou...:P! tsp..egw apantaw k opoios katalave...(anaforika m t ma8hmata epiloghs)--->dn diale3a kt allo gt oi enallaktikes dn htn k toso "prosites"! kanei k rima !istoria exw hdh stn kate8. opote akuro,ma8hmatika eprepe n exw uio8etisei enan ma8hmatiko p apo t prwi ws t vradu n kanoume ma8hma gt alliws DEN,fusikh pernaw k dn vrexomai,ara ti mas emeine??h viologitsaaaa! tsp..i'll take the risk !ektos t oti m th dinei AFANTASTA h viologos h opoia gia n m pei kalo logo prepei n ts ta3w 5hmero ta3idi stn gouadelouph me diamonh s 5stero 3enodoxeio k hmidiatrofh !k emena n ts kanw aera ! sumperasma: dn diavazw viologia gia n glutwsw tn kalo logo,epomenws k t ta3idi !lol -Y.G:as m diafwtisei kapoios m t susthma edw pera...-

αν κατάλαβα καλά τι εννοείς, πάτα το κουμπακι "παράθεση"

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΕΦΕ 2008 ΧΗΜΕΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.Η΄ΞΕΡΕΤΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ?

να κανω μια ερωτηση?για να μπει καποιος σε σχολη χρειαζεται να βγαλει πανω απο 10,000 μορια..αν ομως καποιος εχει βγαλει γενικο βαθμο προσβασης πανω απο 10 αλλα βγαλει ας πουμε 9500 μορια,θα περασει σε μια σχολη πχ που εχει 8800μορια?
[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!

Λοιπόν καλησπέρα και Χριστός Ανέστη:)Είμαι 2α λυκείου και είμαι θεωρητική κατεύθυνση.Τόσα χρόνια είχα φάει κόλλημα με την Φιλοσοφική κι όλα τα λοιπά(ιστορικό-αρχαιολογικό,κοινωνιολογίες,φιλολογικά μπλα μπλα μπλα).Γενικά είμαι πολύ καλή μαθήτρια-στην κατεύθυνση μου παίρνω 19 και 20 και μαθηματικά-φυσική-χημεία κλπ είμαι πάνω κάτω στο 18.Πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησα πως δεν είμαι για αυτά εγώ και θέλω πάρα πολύ να περάσω Μηχανολόγος ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.Το πρόβλημα είναι ότι δεν τολμάω να αλλάξω κατεύθυνση του χρόνου αλλά το θέμα είναι πως πληροφορήθηκα ότι επειδή είμαι θεωρητική και ζητάω σχολές 2ου επιστημονικού πεδίου,τα μόρια που θα γράψω μειώνονται αυτομάτως!Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τι μαθήματα επιλογής πρέπει αναγκαστικά να πάρω για πολυτεχνείο καθώς και πόσα μόρια θα μειωθούν λόγω κατεύθυνσης θεωρητικής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λοιπόν καλησπέρα και Χριστός Ανέστη:)Είμαι 2α λυκείου και είμαι θεωρητική κατεύθυνση.Τόσα χρόνια είχα φάει κόλλημα με την Φιλοσοφική κι όλα τα λοιπά(ιστορικό-αρχαιολογικό,κοινωνιολογίες,φιλολογικά μπλα μπλα μπλα).Γενικά είμαι πολύ καλή μαθήτρια-στην κατεύθυνση μου παίρνω 19 και 20 και μαθηματικά-φυσική-χημεία κλπ είμαι πάνω κάτω στο 18.Πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησα πως δεν είμαι για αυτά εγώ και θέλω πάρα πολύ να περάσω Μηχανολόγος ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.Το πρόβλημα είναι ότι δεν τολμάω να αλλάξω κατεύθυνση του χρόνου αλλά το θέμα είναι πως πληροφορήθηκα ότι επειδή είμαι θεωρητική και ζητάω σχολές 2ου επιστημονικού πεδίου,τα μόρια που θα γράψω μειώνονται αυτομάτως!Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τι μαθήματα επιλογής πρέπει αναγκαστικά να πάρω για πολυτεχνείο καθώς και πόσα μόρια θα μειωθούν λόγω κατεύθυνσης θεωρητικής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αληθώς, ο κύριος

Φαντάζομαι έχει ψάξει το πώς υπολογίζονται τα μόρια έτσι? (συντελεστές κτλ)

Αφού είσαι λοιπόν θεωρητικής κατεύθυνσης θα σου πω τα εξής:

Αν επιλέξεις 2ο ή 4ο πεδίο (στη δικιά σου περίπτωση 4ο αφού θες πολυτεχνείο) το 1ο μάθημα βαρύτητας από Αρχαία με συντελεστή 1,3 θα γίνει Στοιχεία Στατιστικής με συντελεστή 0,9 ενώ το 2ο μάθημα από Ιστορία με 0,7 θα γίνει Νεοελληνική Γλώσσα με 0,4 συντελεστή.

Απ ότι βλέπεις είναι αρκετά δύσκολο να περάσεις από θεωρητική σε Πολυτεχνείο (δε σε αποθαρρύνω:X απλά πρέπει να είσαι πολύ καλή στην Έκθεση και 1η στα Μαθηματικά) ώστε να πιάσεις τα μόρια πρόσβασης. Άσε που ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι είναι πήχτρα στα μαθηματικά (κυρίως στα πρώτα έτη) αν και τα περισσότερα τα μαθαίνεις στη σχολή και όχι στο σχολείο.

:)Πρότασή μου:

Αφού είσαι ακόμα 2α Λυκείου έχεις καιρό να πάρεις τα βιβλία Τεχνολογικής ή Θετικής και να μάθεις τα πολύ βασικά από τώρα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Μετά αλλάζεις κατεύθυνση. Στη δικιά σου περίπτωση σου ταιριάζει η Τεχνολογική διότι

1)Θα κάνεις προγραμματισμό ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για τους ηλεκτρολόγους και εύκολο μάθημα

2)Θα κάνεις διοίκηση επιχειρήσεων, πανεύκολο μάθημα για κάποιον από θεωρητική. Μόνο αποστήθιση θέλει

3)Θα πάρεις βιολογία (αν είσαι πολύ καλή στην αποστήθιση) ή Στατιστική (αν είσαι καλύτερη στα μαθηματικά) ;)

Αντιθέτως αν διαλέξεις Θετική θα πρέπει να μάθεις Βιολογία και Χημεία που νομίζω απαιτούν προετοιμασία από τη 2α λυκείου.

Αν παρόλ'αυτα παραμείνεις θεωρητική τότε καλά θα κάνεις να πάρεις το έξτρα μάθημα Αρχές Οικονομίας ώστε να σου ανοιχτεί το 5ο πεδίο, μπας και τελικά αλλάξεις γνώμη και θελήσεις να πας σε λιγότερο θεωρητική σχολή. Είναι σχετικά εύκολο μάθημα και σου δίνει έξτρα βαθμούς (δεδομένου ότι γράψεις πολύ καλά δλδ 20)

Αυτή ήταν η άσχημη πλευρά,

Τώρα για την καλή πλευρά δεν θα σου πω τπτ γιατί τα ξέρεις ήδη (επαγγελματική αποκατάσταση, σούπερ γουάου αντικείμενο, το γόητρο του μηχανικού μπλα μπλα μπλα) :p

a.k.a. TWMN community

Εχμ,δεν έχω ιδέα πως υπολογίζονται τα μόρια βασικά.Εμένα απλά με έχουνε ενημερώσει σχετικά με συγκεκριμένα μαθήματα επιλογής τα οποία είτε σε βοηθάνε είτε όχι.

''Αν επιλέξεις 2ο ή 4ο πεδίο (στη δικιά σου περίπτωση 4ο αφού θες πολυτεχνείο) το 1ο μάθημα βαρύτητας από Αρχαία με συντελεστή 1,3 θα γίνει Στοιχεία Στατιστικής με συντελεστή 0,9 ενώ το 2ο μάθημα από Ιστορία με 0,7 θα γίνει Νεοελληνική Γλώσσα με 0,4 συντελεστή.''

Δηλαδή πρέπει να δώσω και μαθηματικα?Αν ναι,αυτά και η έκθεση είναι βαρύτητας απόσο μου λες.

Δεν θα αλλάξω κατεύθυνση,θα προσπαθήσω όμως να προχωρήσω στα μαθηματικά της τεχνολογικής όσο περισσότερο μπορώ αυτό το καλοκαίρι.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια:cry::cry::cry:

Εχμ,δεν έχω ιδέα πως υπολογίζονται τα μόρια βασικά.Εμένα απλά με έχουνε ενημερώσει σχετικά με συγκεκριμένα μαθήματα επιλογής τα οποία είτε σε βοηθάνε είτε όχι.

''Αν επιλέξεις 2ο ή 4ο πεδίο (στη δικιά σου περίπτωση 4ο αφού θες πολυτεχνείο) το 1ο μάθημα βαρύτητας από Αρχαία με συντελεστή 1,3 θα γίνει Στοιχεία Στατιστικής με συντελεστή 0,9 ενώ το 2ο μάθημα από Ιστορία με 0,7 θα γίνει Νεοελληνική Γλώσσα με 0,4 συντελεστή.''

Δηλαδή πρέπει να δώσω και μαθηματικα?Αν ναι,αυτά και η έκθεση είναι βαρύτητας απόσο μου λες.

Δεν θα αλλάξω κατεύθυνση,θα προσπαθήσω όμως να προχωρήσω στα μαθηματικά της τεχνολογικής όσο περισσότερο μπορώ αυτό το καλοκαίρι.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια:cry::cry::cry:

Καποια βασικά πραγματάκια λοιπόν:

Στο βαθμό πρόσβασης-μόρια ο οποίος διαφέρει από το βαθμό απολυτηρίου προσμετρούνται ΟΛΑ τα μαθήματα που δίνεις γραπτά είτε πανελλήνιες είτε στο σχολείο. Οι προφορικοί σου βαθμοί προσαρμόζονται ανάλογα με τους γραπτούς. Αν ο προφορικός σου είναι κατά κάποιο ποσοστό πιο ψηλά από το γραπτό πέφτει ο προφορικός. Αντίθετα αν είναι πιο χαμηλά απτο γραπτό ανεβαίνει.

Όταν υπολογίζουν τα μόριά σου κάνουν το εξής. Παίρνουν τον Μ.Ο. όλων των μαθημάτων με τους προσαρμοσμένους προφορικούς και τον πολλαπλασιάζουν με 8. Μετά παίρνουν εκ νέου τα "Μαθήματα βαρύτητας" τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το πεδίο που διαλέξεις, και πολλαπλασιάζουν με 1,3 και 0,7. Σύνολο 10.

Αν τώρα εσύ στο τέλος επιλέξεις άλλο πεδίο (αφού έδωσες πανελλήνιες) τότε οι συντελεστές πέφτουν στο 0,9 και 0,4 αντίστοιχα και αλλάζουν τα μαθήματα βαρύτητας. Γιαυτό "χάνεις" μόρια. Στην πραγματικότητα αν φτάσεις σε αυτό το σημείο είσαι σίγουρη πλέον ότι θα γράψεις πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα και ειδικά στην έκθεση οπότε δεν χάνεις σχεδόν τίποτα

Στη δικιά σου κατεύθυνση τα μαθήματα βαρύτητας είναι τα Αρχαία Κατεύθυνσης και η Ιστορία Κατεύθυνσης

Αν επιλέξεις άλλο πεδίο θα πρέπει να έχεις ήδη δώσει σαν μάθημα επιλογής Στοιχεία Στατιστικής Γενικής

Οπότε σαν 1ο μάθημα πάνε τα Στοιχεία και σαν 2ο η Έκθεση

Καλό θα ήταν να ενημερωθείς από τους καθηγητές σου σχετικά με το θέμα

Ή απλά ρώτα λεπτομέρειες εδώ :D

a.k.a. TWMN community

Detroit_Rock_Cit : makria apo stef einai gtp

AgentCain : dn exeis idea apo hlektrologous mou fainetai....se poia sxolh eisai an epitrepetai ??

One of the things you learn after years of dealing with drug people,

is that you can turn your back on a person,

but never turn your back on a drug.

AgentCain : dn exeis idea apo hlektrologous mou fainetai....se poia sxolh eisai an epitrepetai ??

Σου φαίνεται

Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ 1ο έτος.

Γιατί? είπα κάτι στραβά? :confused:

Εσύ αν θυμάμαι καλά σπουδάζεις Πάτρα ε?

Πάτρα ΑΠΘ και ΕΜΠ διαφέρουν πολύ

a.k.a. TWMN community

Καποια βασικά πραγματάκια λοιπόν:

Στο βαθμό πρόσβασης-μόρια ο οποίος διαφέρει από το βαθμό απολυτηρίου προσμετρούνται ΟΛΑ τα μαθήματα που δίνεις γραπτά είτε πανελλήνιες είτε στο σχολείο. Οι προφορικοί σου βαθμοί προσαρμόζονται ανάλογα με τους γραπτούς. Αν ο προφορικός σου είναι κατά κάποιο ποσοστό πιο ψηλά από το γραπτό πέφτει ο προφορικός. Αντίθετα αν είναι πιο χαμηλά απτο γραπτό ανεβαίνει.

Όταν υπολογίζουν τα μόριά σου κάνουν το εξής. Παίρνουν τον Μ.Ο. όλων των μαθημάτων με τους προσαρμοσμένους προφορικούς και τον πολλαπλασιάζουν με 8. Μετά παίρνουν εκ νέου τα "Μαθήματα βαρύτητας" τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το πεδίο που διαλέξεις, και πολλαπλασιάζουν με 1,3 και 0,7. Σύνολο 10.

Αν τώρα εσύ στο τέλος επιλέξεις άλλο πεδίο (αφού έδωσες πανελλήνιες) τότε οι συντελεστές πέφτουν στο 0,9 και 0,4 αντίστοιχα και αλλάζουν τα μαθήματα βαρύτητας. Γιαυτό "χάνεις" μόρια. Στην πραγματικότητα αν φτάσεις σε αυτό το σημείο είσαι σίγουρη πλέον ότι θα γράψεις πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα και ειδικά στην έκθεση οπότε δεν χάνεις σχεδόν τίποτα

Στη δικιά σου κατεύθυνση τα μαθήματα βαρύτητας είναι τα Αρχαία Κατεύθυνσης και η Ιστορία Κατεύθυνσης

Αν επιλέξεις άλλο πεδίο θα πρέπει να έχεις ήδη δώσει σαν μάθημα επιλογής Στοιχεία Στατιστικής Γενικής

Οπότε σαν 1ο μάθημα πάνε τα Στοιχεία και σαν 2ο η Έκθεση

Καλό θα ήταν να ενημερωθείς από τους καθηγητές σου σχετικά με το θέμα

Ή απλά ρώτα λεπτομέρειες εδώ :D

Θα ρωτήσω και καθηγητές μου.Πάντως ήσουν πολύ κατατοπιστικός.Νομίζω πως κατάλαβα.Να ρωτήσω και κάτι άλλο.Επειδή εγώ θα επιλέξω σχολές από 2 επιστημονικά πεδία,το 1ο που είναι οι Ανθρωπιστικές και το 4ο που με ενδιαφέρει περισσότερο,εφόσον είπες πως για το 4ο τα βαρύτητας είναι Μαθηματικά και Έκθεση,για το 1ο παραμένουν τα αρχαία και η Ιστορία?

και κάτι άλλο:

stef?????

Σου φαίνεται

Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ 1ο έτος.

Γιατί? είπα κάτι στραβά? :confused:

Εσύ αν θυμάμαι καλά σπουδάζεις Πάτρα ε?

Πάτρα ΑΠΘ και ΕΜΠ διαφέρουν πολύ

Sta ma8hmatika kollhsa pou les oti einai phxtra,enw einai ena 6wro an 8umamai kala se emas pou dn pataei kaneis kai ta 8emata einai geloia. Kai genika ta ma8hmatika dn exoun kai polu-sxesh me emas.

Vska peripou spoudazw :P

Sta ma8hmatika kollhsa pou les oti einai phxtra,enw einai ena 6wro an 8umamai kala se emas pou dn pataei kaneis kai ta 8emata einai geloia. Kai genika ta ma8hmatika dn exoun kai polu-sxesh me emas.

Vska peripou spoudazw :P

Ναι, όπως σου είπα σχολή με σχολή διαφέρει.

Στο ΑΠΘ 1ο και 2ο τώρα εξάμηνο είχαμε 10-14 ώρες καθαρά μαθηματικά (Λογισμός, Διαφορικές, Στατιστική) άσε τα άλλα μαθήματα στυλ Ηλεκτρολογία και Φυσική που έχουν μεγάλο αριθμό μαθηματικών μέσα τους

Όσο όμως προχωράς στα έτη τα μαθηματικά περιορίζονται στο ελάχιστο και ασχολείσαι αποκλειστικά με ηλεκτρολογία, υπολογιστές και σήματα.

Γεγονός όμως είναι ότι για να κάνεις ανάλυση π.χ. σήματος πρέπει να ξέρεις Διαφορικές. Και για να κάνεις ηλεκτρολογία πρέπει να ξέρεις διπλά ολοκληρώματα.;)

Βέβαια έχω γνώση μόνο από ΑΠΘ και αυτή μοιράστηκα. Ούτε ξέρω η DRC σε ποιο πανεπιστήμιο θέλει να πάει.

Σκοπεύεις να ξαναδώσεις φέτος?

a.k.a. TWMN community

Θα ρωτήσω και καθηγητές μου.Πάντως ήσουν πολύ κατατοπιστικός.Νομίζω πως κατάλαβα.Να ρωτήσω και κάτι άλλο.Επειδή εγώ θα επιλέξω σχολές από 2 επιστημονικά πεδία,το 1ο που είναι οι Ανθρωπιστικές και το 4ο που με ενδιαφέρει περισσότερο,εφόσον είπες πως για το 4ο τα βαρύτητας είναι Μαθηματικά και Έκθεση,για το 1ο παραμένουν τα αρχαία και η Ιστορία?

Το πεδίο που θα διαλέξεις καθορίζει και τα μαθήματα βαρύτητας.

Όταν δώσεις πανελλήνιες και βγουν τα αποτελέσματα, θα πας να καταθέσεις μηχανογραφικό.

Εκεί λοιπόν δηλώνεις σχολές γράφοντας έναν αριθμό προτίμησής τους από μπροστά. Μπορείς να διαλέξεις όσες σχολές θέλεις αλλά μόνο από 2 πεδία.

Π.χ. εγώ δήλωσα 12 σχολές από το 2ο και το 4ο ανάκατα.

Όταν λοιπόν θα δηλώσεις σχολές, θα σου δώσουν ένα χαρτί (συνήθως το σχολείο στο δίνει πριν το μηχανογραφικό) που θα λέει πόσα μόρια συγκεντρώνεις στα πεδία που ενδιαφέρεσαι καθώς και ποια είναι τα μαθήματα βαρύτητας.

Π.χ. σε μένα το 2ο και 4ο πεδίο είχαν ακριβώς τα ίδια μόρια μιας και έχουν τα ίδια μαθήματα βαρύτητας.

Στη δική σου περίπτωση τα μόρια του 1ου πεδίου θα είναι διαφορετικά με τα μόρια του 4ου. Επίσης τα μαθήματα βαρύτητας για το 1ο θα παραμείνουν τα Αρχαία-Ιστορία με τους ψηλούς συντελεστές ενώ του 4ου θα αλλάξουν σε Στατιστική-Έκθεση με τους χαμηλούς συντελεστές.

Και αν θεωρήσουμε ότι δίνεις μεγάλη βαρύτητα στα 2 μαθήματα Αρχαία-Ιστορία τότε τα μόρια για το 40 πεδίο είναι λιγότερα απ'ότι για το 1ο

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπ'όψην ότι είσαι θεωρητική το οποίο σημαίνει ότι πηγαίνεις για αρκετά ψηλό βαθμό στην Έκθεση ενώ στην Στατιστική μπορείς να γράψεις άνετα ένα 19-20

Οπότε αντισταθμίζεις κάθε αδικία στους συντελεστές.:happy:

a.k.a. TWMN community

Σκοπεύεις να ξαναδώσεις φέτος?

E siga diplo oloklhrwma dn einai tpta. Eixame kanei sto lukeio an ennoeis me 2 metablhtes oloklhrwshs.

Na 3anadwsw?! :lol: :wacko: :owned: Afou mia xara eimai :P

Το πεδίο που θα διαλέξεις καθορίζει και τα μαθήματα βαρύτητας.

Όταν δώσεις πανελλήνιες και βγουν τα αποτελέσματα, θα πας να καταθέσεις μηχανογραφικό.

Εκεί λοιπόν δηλώνεις σχολές γράφοντας έναν αριθμό προτίμησής τους από μπροστά. Μπορείς να διαλέξεις όσες σχολές θέλεις αλλά μόνο από 2 πεδία.

Π.χ. εγώ δήλωσα 12 σχολές από το 2ο και το 4ο ανάκατα.

Όταν λοιπόν θα δηλώσεις σχολές, θα σου δώσουν ένα χαρτί (συνήθως το σχολείο στο δίνει πριν το μηχανογραφικό) που θα λέει πόσα μόρια συγκεντρώνεις στα πεδία που ενδιαφέρεσαι καθώς και ποια είναι τα μαθήματα βαρύτητας.

Π.χ. σε μένα το 2ο και 4ο πεδίο είχαν ακριβώς τα ίδια μόρια μιας και έχουν τα ίδια μαθήματα βαρύτητας.

Στη δική σου περίπτωση τα μόρια του 1ου πεδίου θα είναι διαφορετικά με τα μόρια του 4ου. Επίσης τα μαθήματα βαρύτητας για το 1ο θα παραμείνουν τα Αρχαία-Ιστορία με τους ψηλούς συντελεστές ενώ του 4ου θα αλλάξουν σε Στατιστική-Έκθεση με τους χαμηλούς συντελεστές.

Και αν θεωρήσουμε ότι δίνεις μεγάλη βαρύτητα στα 2 μαθήματα Αρχαία-Ιστορία τότε τα μόρια για το 40 πεδίο είναι λιγότερα απ'ότι για το 1ο

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπ'όψην ότι είσαι θεωρητική το οποίο σημαίνει ότι πηγαίνεις για αρκετά ψηλό βαθμό στην Έκθεση ενώ στην Στατιστική μπορείς να γράψεις άνετα ένα 19-20

Οπότε αντισταθμίζεις κάθε αδικία στους συντελεστές.:happy:

Αααα οκ κατάλαβα.Ντάξει τότε,δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...:rolleyes:

Αααα οκ κατάλαβα.Ντάξει τότε,δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...:rolleyes:

Κατι που εχει παραλειφθει.... Λογω του συστηματος των μοριων η "οροφη" σου στο 4ο πεδιο ειναι τα :!:18600:!: μορια!! Κ αυτα αν γραψεις παντου 20!!!:X

Η βαση τωρα των μηχανολογων μηχανικων το 2007 ηταν 18700+ ενω τον ηλεκτρολογων μηχανικων (παντα για ΕΜΠ:!:) ηταν 18900+! Που σημαινει αδυνατο εκ των πραγματων...! Τωρα αν μιλας για αλλες σχολες αλλαζει....

Προσεξε πριν αποφασισεις να ριξεις βαρυτητα οπουδηποτε...!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...