Jump to content

Ερώτηση για τροφοδοτικό

jonisp1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακουστέ (μάλλον διαβάστε) ιδέα που μου έσκασε από το πουθενά(σηνηθος αυτό σηνβενει όταν ξενυχτώ οπός σήμερα) ο πατέρας μου έχει ένα ράδιο cd και 2 25 watt ειχια η ερώτηση είναι η έξεις σκεφτικά ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου βγάζει 12volt αλλά δεν ξερώ ποσά watt αυτό είναι το πρώτο εροτιμα ποσά watt βγάζει μια μπαταρία αυτοκινήτου? Ερώτημα δεύτερο το ράδιο από το αυτοκίνητο έχει Πάνο ενσοματομενο ενισχυτή 50 watt για κάθε έξοδο έχει 2 η 4 εξόδους δεν με ενδιαφέρουν ωμός η 4 η διό με ενδιαφέρουν τέλος πάντων μπορούμε να συνδέσουμε το ράδιο αυτό με κάποιο μετασχηματιστή ρεύματος η με τροφοδοτικό η/υ (έχω διό 300watt πρόχειρα) λογικά κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό για ριχτέ και εσείς καμιά ιδέα

p.s μετά φαντάζεστε το τι ακόλουθη ……………… σύνδεση με των η/υ ενόητε

Εξαρτατε ποια μπαταρια εχεις ειναι περιπου 40 με 55watt.

Ναι μπορεις να συνδεσεις ενα ραδιο αυτοκινητου με μετασχηματιστη απλα δεν ξερω αν βρεις τα καταλληλα βολτ και βατ σε ενα τροφοδοτικο η/υ.

Τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν συνήθως 55 watt αλλά εμένα αυτό μου ακούγεται σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Είναι αρκετά δύσκολο.

Και ποιός ο λόγος να γίνει κάτι τετοιό; Και αν γίνει πόσα δευτερόλεπτα θα αντέχει η μπαταρία του αυτοκινήτου; :p

Απλά η σκέψη του φίλου μας είναι λίγο άστοχη,καθώς είναι λογικό το μηχάνημα να καεί άμα του κοπανήσεις τέτοιο τροφοδοτικό.

Καλα δεν ειναι αναγκη να στειλεις στο ραδιο και τα 300v του τροφοδοτικου, καθε καλωδιο του τροφοδοτικου βγαζει ορισμενα volt π.χ. 5v, τωρα δεν ξερω αν υπαρχει καλωδιο που να βγαζει τοσα volt οσα χρειαζεται το ραδιο.