Jump to content

Dual boot σε laptop με δίσκο serial ata;

ntinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βρε παιδια τι προβλημα και αυτοι οι sata δισκοι.πηρα εναν φορητο με sata acer και ο ατιμος δε μ αφηνει να του βαλω αλλο λειτουργικο.δε μπουταρει απο cd με τιποτα.το ubundu ειναι στην final εκδοση και δεν μπορω να το βαλω με τιποτα.δεν υπαρχει δισκος λεει.υπαρχει καμια λυση,ξερει κανεις φιλος κατι.α ,μην το ξεχασω floppy disk δεν εχω.παρακαλω οποια βοηθεια καλοδεχουμενη

Λέγε γρήγορα μοντέλο φορητού:hypno::food::drool:

μήπως λέω μήπως δεν έχεις "κάψει" το cd ubuntu σωστά? παίζει σε άλλο pc?

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

βρε παιδια τι προβλημα και αυτοι οι sata δισκοι.πηρα εναν φορητο με sata acer και ο ατιμος δε μ αφηνει να του βαλω αλλο λειτουργικο.δε μπουταρει απο cd με τιποτα.το ubundu ειναι στην final εκδοση και δεν μπορω να το βαλω με τιποτα.δεν υπαρχει δισκος λεει.υπαρχει καμια λυση,ξερει κανεις φιλος κατι.α ,μην το ξεχασω floppy disk δεν εχω.παρακαλω οποια βοηθεια καλοδεχουμενη

Για να καταλάβω...δεν κάνει BOOT από το cd; (δηλαδή σου λέει μήνυμα του στυλ insert boot disk; )

Ή το installation του ubuntu δεν εντοπίζει τον σκληρό δίσκο σου;

Στην 2η περίπτωση πρέπει να γυρίσεις από το BIOS τον δίσκο σε "compatibility mode" (ή legacy mode ή κάτι τέτοιο) που θα τον "εξομοιώσει" σε PATA ώστε να τον δουν τα λειτουργικά.

Στην πρώτη απλά ξαναγράψε το cd του ubuntu γιατί μάλλον δεν γράφτηκε σωστά...

Laptop που να μην bootάρει από cd δεν υπάρχει.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

μαλλον ομως δεν εχεις γραψει καλα το cd !! γιατι μια φορα μου το εκανε κι εμενα οταν πηγα να βαλω τα ubuntu και απλα δεν ειχα κανει iso το cd !!

για τον φιλο murex,το laptop ειναι acer to 5310 aspire,για τους αλλους φιλους το ubundu μπουταρει κανονικα στο home pc μου.ο δισκος του φορητου ειναι sata,εβγαλα και τον φορμαρησα στο αλλο το pc,μην τυχον και φταιει τιποτα αλλα πιο πολυ για να κερδισω το χωρο απ το κρυφο recovery που επιανε χωρο 15gb.μετα η πρωτη κινηση που κανω ειναι να βαλω τα xp γιατι καθοτι πριν vista ηθελα να δω αν παει και πιο γρηγορα το μηχανημα.τιποτα ουτε τα xp επαιρνε,μου ελεγε οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενος δισκος και το μονο που επαιρνε ηταν το back up του μηχανηματος που ΕΥΤΥΧΩΣ προνοησα να παρω.μετα αρχισα να ψαχνω και σε ξενα φορα και βρηκα το εξης και εδω θελω τις γνωμες σας.οι sata δισκοι λεει για να δουλεψουν σε καποιους φορητους και λογω του οτι το bios αυτων δεν εχει πολλες επιλογες (βλεπε phoenix) πρεπει να γινει πρωτα εγκατασταση σ αυτους απο δισκετα καποιων drivers boot.δηλαδη η εκκινηση να ξεκιναει απο δισκετα και μετα cd.τους βρηκα αυτους τους driverς,ελα ομως που δεν εχω δισκετα,ε ειπα και εγω να τους ριξω σε κανενα usb kai να παει usb kai meta cd η επανεκινηση.ε τζηφος.ξαναμπαινω στα φορα τους μπας και βρω λυση και καποιος τυπος το επισημαινει κιολας και λεει μονο απο floppy kai oxi usb.ε δεν μπορω να το καταλαβω.δεν ειναι τοσο θεμα ubundu,αλλα δεν μπορει ρε φιλε αγοραζω ενα μηχανημα και θελω να το κανω οτι θελω εγω δεν θελω αυτα που μου δινεις σωνει και καλα εσυ ρε φιλε γιατι εχεις κανει τις εμπορικες σου συμφωνιες,δεν θελω τα αντιγραφικα σου fake προγραματα και ουτε θελω τα παιχνιδια σου που μετα απο 30 μερες πρεπει να τα πληρωσω.αν εχει κανεις καμμια παρομοια εμπειρια και εχει βρει καμια λυση,ας την πει,γιατι ενδεχομενως μπορει να βοηθηθουν και αλλοι φιλοι.φυσικα μια λυση ειναι να αλλαχθει ο sata,αλλα τι να λεει πληρωσαμε να ξαναπληρωσουμε?και μια αλλη ενα προγραμμα vista manager toοποιο και μου τιναξε το μηχανημα στον αερα ,ισως και απο κακο χειρισμο δικο μου και τουκανα recover απ την αρχη ,δεν το ξαναβαζω.α και ενος φιλου μου με ενα sony vaio η ιδια ακριβως περιπτωση.σας ευχαριστω ολους