Jump to content

Eξωτερικος σκληρος... Ε, κουραστηκα ολο τα ιδια!!...........

Dejan457
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω 2 εξωτερικους WD σκληρους δισκους (μεγεθη 2.5 , 3.5) καθως και ενα SEAGATE και τα τρια USB και καινουρια μοντελα.

60 gb, 250 gb ,250 gb χωρητικοτητας αντιστοιχα

Και στα τρια εμφανιζεται το ιδιο προβλημα (που τα καθιστα μη πρακτικα) οταν παιζω ενα video πχ ή ανοιγω μια μεγαλη εφαρμογη απο τον εξωτερικο σκληρο να ακουγεται καποιες φορες ενα click click ηχος απο τα ηχεια , να χανεται να αποσυνδεεται και να συνδεεται αμεσως μετα παλι ο σκληρος (αφου εγω βεβαια εχω μεινει στα κρυα του λουτρου:!:)

Ακομα και οταν κανω copy paste συχνα κοβεται στη μεση η μεταφορα:blink: και ακουγεται παλι ο ιδιος θορυβος

Μηπως να αυξησω απο το bios μια επιλογη που λεει USB 2.0 HS Reference Voltage ????

(This item controls the USB 2.0 High speed drive strength reference voltage. Configuration options : low,medium,high,maximum)

Aυτη τη στιγμη ειναι στο medium.

Nα τα αλλαξω στο high ή θα κανω πατατα και καουν ολες οι usb συσκευες???:confused:

Το ξερω υπαρχουν γενικα στην αγορα και αλλα interfaces esata,fireware,ethernet και αλλα... αλλα αυτη στιγμη εχω αυτο το προβλημα και τα εχω παιξει!!! τα εχω δοκιμασει ΟΛΑ, σε ολες τις usb, ακομα και να μην τρεχει ΚΑΜΙΑ αλλη διεργασια παραλληλα... Αλλα τιποτα!...:wacko::cry:

Για να διευκολυνω, προφανως ενοειται οτι δουλευουν οι σκληροι σωστα λιγο που τους δοκιμασα στο φορητο μου και σε αλλο υπολογιστη, απλα δεν το ανεφερα στην αρχη γιατι ενοειται , δεν μπορει δηλαδη και οι τρεις να ειναι ελαττωματικοι, να μην το υποθεσετε δηλαδη....

help!

εχω 2 εξωτερικους WD σκληρους δισκους (μεγεθη 2.5 , 3.5) καθως και ενα SEAGATE και τα τρια USB και καινουρια μοντελα.

60 gb, 250 gb ,250 gb χωρητικοτητας αντιστοιχα

Και στα τρια εμφανιζεται το ιδιο προβλημα (που τα καθιστα μη πρακτικα) οταν παιζω ενα video πχ ή ανοιγω μια μεγαλη εφαρμογη απο τον εξωτερικο σκληρο να ακουγεται καποιες φορες ενα click click ηχος απο τα ηχεια , να χανεται να αποσυνδεεται και να συνδεεται αμεσως μετα παλι ο σκληρος (αφου εγω βεβαια εχω μεινει στα κρυα του λουτρου:!:)

Ακομα και οταν κανω copy paste συχνα κοβεται στη μεση η μεταφορα:blink: και ακουγεται παλι ο ιδιος θορυβος

Μηπως να αυξησω απο το bios μια επιλογη που λεει USB 2.0 HS Reference Voltage ????

(This item controls the USB 2.0 High speed drive strength reference voltage. Configuration options : low,medium,high,maximum)

Aυτη τη στιγμη ειναι στο medium.

Nα τα αλλαξω στο high ή θα κανω πατατα και καουν ολες οι usb συσκευες???:confused:

Το ξερω υπαρχουν γενικα στην αγορα και αλλα interfaces esata,fireware,ethernet και αλλα... αλλα αυτη στιγμη εχω αυτο το προβλημα και τα εχω παιξει!!! τα εχω δοκιμασει ΟΛΑ, σε ολες τις usb, ακομα και να μην τρεχει ΚΑΜΙΑ αλλη διεργασια παραλληλα... Αλλα τιποτα!...:wacko::cry:

Για να διευκολυνω, προφανως ενοειται οτι δουλευουν οι σκληροι σωστα λιγο που τους δοκιμασα στο φορητο μου και σε αλλο υπολογιστη, απλα δεν το ανεφερα στην αρχη γιατι ενοειται , δεν μπορει δηλαδη και οι τρεις να ειναι ελαττωματικοι, να μην το υποθεσετε δηλαδη....

help!

Καλημερα.Τους εχεις απευθειας συνδεδεμενους στον υπολογιστη

σε USB θυρες ή πανω σε HUB?

Επισης εγω ειχα (και εχω) καποιες φορες προβλημα με ενα

εξωτερικο σκληρο (USB) και ενα CD-RW (Firewire) και τα 2 σε HUB.

Καποιες φορες δεν τα βλεπει καθολου ή ενα απ'αυτα.

Διορθωνεται ΜΟΝΟ οταν τρεχω utilities καθαρισμου μνημης-Registry κλπ.

Ακομα στο Control Panel , στα devices ειναι ολα ΟΚ στις USB συνδεσεις? Δεν υπαρχει καποιο κιτρινο ερωτηματικο κλπ. ετσι?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

οχι hub και στο device manager ολα καλα...;)

το μονο που μενει ειναι να δοκιμασω αυτο στο bios. Να το κανω ή θα κανω κοτσανα που θα μου στοιχισει??? (στο manual της μητρικης εγραψα πιο πανω τι σημαινει η αλλαγη που σκεφτομαι να κανω)

οχι hub και στο device manager ολα καλα...;)

το μονο που μενει ειναι να δοκιμασω αυτο στο bios. Να το κανω ή θα κανω κοτσανα που θα μου στοιχισει??? (στο manual της μητρικης εγραψα πιο πανω τι σημαινει η αλλαγη που σκεφτομαι να κανω)

Εγώ δουλεύω 250gb 3.5'' σε Icybox, σε 500mhz pc και δεν είχα πρόβλημα, οπότε αυτό μην το πειράηξεις ακόμα. Ο εξωτερικός παίρνει ρεύμα απο δεύτερο usb ή από πρίζα? Δοκίμασε να το συνδέσεις ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ πάνω σε usb της mobo, ούτε καν πάνω σε pci Κάρτα.

Τι λειτουργικό έχεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μαλλον ειναι προβλημα τροφοδοσιας της usb. Τι τροφοδοτικο εχεις, ποσες συσκευες εχεις (εσωτερικες και εξωτερικες), κοιτα και τι θερμοκρασια σου δειχνει το bios.
http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ...

καταρχας ευχαριστω

1) οι 2 εξωτερικοι περνουν ρευμα ξεχωριστα απο πριζα (δικο τους τροφοδοτικο) και ο τριτος περνει ρευμα απο την usb. To προβλημα παραμενει ομως κοινο για ολους!:wacko:

2) Συνδεονται απυεθειας σε usb της μητρικης και εχω δοκιμασει να απομονωσω αλλες usb συσκευες και να τις απενεργοποιησω

3) εχω win xp sp2 full updates

4) για το τροφοδοτικο του PC, που ειπες αν και δεν ξερω πολλα πραγματα..., λες???

δεν μπορω να βρω τωρα τι ακριβως εχω, πρεπει να το ανοιξω του κουτι, και το χαρτι το αναλυτικο περιγραφης του μηχανηματος δεν το γραφει καν...

5) η θερμοκρασια μετα απο πολλες πολλες ωρεα μια φορα ειχε φτασει τους 52 βαθμους κελσιου, γιατι ετυχε και μπηκα απο περιεργεια. Αλλα το προβλημα που αναφερω εμφανιζεται και στα πρωτα λεπτα που ανοιγω το pc. (δεν εχει σχεση δηλαδη)

Τυγχαίνει σε άλλες usb συσκευές ΄να αναβοσβήνουν'? Μου ακούγεται σαν πρόβλημα της μητρικής σε πρώτη φάση, ίσως κάποιο κομμάτι της συγχωρέθηκε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τυγχαίνει σε άλλες usb συσκευές ΄να αναβοσβήνουν'? Μου ακούγεται σαν πρόβλημα της μητρικής σε πρώτη φάση, ίσως κάποιο κομμάτι της συγχωρέθηκε.

Να σου πω την αληθεια, εκτυπωτης, ποντικι, σκανερ ,web camera, φλασακι δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα κα φαινονται να δουλευουν μια χαρα.

Να πω επισης εχω ενα επεξεργαστη 2.4 ghz intel με 1gb ram εδω και 4-5 χρονια με ενα UPS της APC (το back ups 350) με 210 W ισχυ

Τωρα το τροφοδοτικο του PC καπου εκει γυρω θα ναι...

Τι λετε?

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις εδω. 1) Ακους το γλου γλου που αποσυνδεετε ο δισκος; 2) Ακους τον δισκο να σβηνει αποτομα και να ξαναναβει αμεσως;

Το οτι περνουν ρευμα εξωτερικα οι δισκοι δεν παιζει ρολο ουτως η αλλως το προβλημα εμφανιζετε στην συνδεση γι'αυτο λεω μηπως δεν υπαρχει αρκετη ενεργεια στην usb οταν δινεις εντολη για κατι ενεργοβορο οπως η αντιγραφη, ή γινετε κακη διαχειριση απο το συστημα.

1) Βγαλε ολες τις συσκευες εκτος απο ποντικι και ξαναδοκιμασε

2) να κανεις update τους drivers της μητρικης. Τι chipset εχεις;

3) Δες στη διαχειρηση συσκευων τις θυρες usb και τη ρευμα καταναλωνουν.

4) βγαλε το ups απο περιεργεια. ποσα VA ειναι;

http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ...

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις εδω. 1) Ακους το γλου γλου που αποσυνδεετε ο δισκος; 2) Ακους τον δισκο να σβηνει αποτομα και να ξαναναβει αμεσως;

Το οτι περνουν ρευμα εξωτερικα οι δισκοι δεν παιζει ρολο ουτως η αλλως το προβλημα εμφανιζετε στην συνδεση γι'αυτο λεω μηπως δεν υπαρχει αρκετη ενεργεια στην usb οταν δινεις εντολη για κατι ενεργοβορο οπως η αντιγραφη, ή γινετε κακη διαχειριση απο το συστημα.

1) Βγαλε ολες τις συσκευες εκτος απο ποντικι και ξαναδοκιμασε

2) να κανεις update τους drivers της μητρικης. Τι chipset εχεις;

3) Δες στη διαχειρηση συσκευων τις θυρες usb και τη ρευμα καταναλωνουν.

4) βγαλε το ups απο περιεργεια. ποσα VA ειναι;

thanks για το ενδιαφερον:)

Εννοω το πρωτο που λες, 1) Ακουω το γλου γλου που αποσυνδεετε ο δισκος

Οταν λες οτι δεν υπαρχει πιθανον (κατι που υποπτευομαι σοβαρα και εγω) αρκετη ενεργεια στη USB οταν δινω εντολη για κατι ενεργοβορο, τοτε εμμεσως πλην σαφως μου ζητας δηλαδη αλλαγη τροφοφοδοτικου του pc?

2) λες???

chipset: intel 82845E MCH, intel 82801 DB ICH4 (ετσι λεει το manual)

μητρικη: ΑSUS P4B533 E/L/1394

UPS 350VA δηλαδη 210 W

(To τροφοτικο του PC θα σε γελασω...)

Οσο αφορα το 3) που λες για ρευμα που καταναλωνουν οι USB εψαξα αλλα δεν μπορεσα να το βρω καπου αυτο

Για να δουμε

θα σας ενημερωσω τι θα γινει αν πετυχει κατι;)

Μπές στο bios,

και πές μας τι volt βγάζουν οι usb σου.

Δοκίμασες να συνδέσεις 1 εξωτερικό μόνο; Μου φαίνεται λογικό ότι θα το έχεις δοκιμάσει απλώς δεν αναφέρεται πουθενά..

Αν δεν βαριέσαι βάλε και ένα usb monitor μπάς και μάθουμε τίποτα παραπάνω για το τί ακριβώς γίνεται :)