Jump to content

Ligo help

Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια θα ηθελα λιγο βοηθεια. εστησα στο σπιτι μου το εξης τοπικο ασυρματο δικτυο

απο το τηλεφωνο μου καταληγει στο μοντεμ - ρουτερ μου(microcom) η adsl μου με καλωδιο τηλεφωνου. απο εκει φευγει ενα καλωδιο ethernet και καταληγει σε ενα wireless modem το οποιο το χρισιμοποιω μονο ως wireless (frietzbox). αυτο τελος ενωνεται με usb στο pc μου.

το ολο αυτο σκηνικο το κανω γιατι το frietzbox ειναι για isdn γραμμη ενω εγω εχω pstn συνεπως δεν δουλευει σαν modem στη γραμμη μου.

θελω να βαλω κλειδωμα στο wireless ωστε να μην συνδεονται αλλοι χιλιοι πανω σε αυτο.

καμια ιδεα πως μπορει να γινει αυτο;

σας ευχαριστω προκαταβολικα

Με εκτίμηση,

Dr. Dionisis

παιδια θα ηθελα λιγο βοηθεια. εστησα στο σπιτι μου το εξης τοπικο ασυρματο δικτυο

απο το τηλεφωνο μου καταληγει στο μοντεμ - ρουτερ μου(microcom) η adsl μου με καλωδιο τηλεφωνου. απο εκει φευγει ενα καλωδιο ethernet και καταληγει σε ενα wireless modem το οποιο το χρισιμοποιω μονο ως wireless (frietzbox). αυτο τελος ενωνεται με usb στο pc μου.

το ολο αυτο σκηνικο το κανω γιατι το frietzbox ειναι για isdn γραμμη ενω εγω εχω pstn συνεπως δεν δουλευει σαν modem στη γραμμη μου.

θελω να βαλω κλειδωμα στο wireless ωστε να μην συνδεονται αλλοι χιλιοι πανω σε αυτο.

καμια ιδεα πως μπορει να γινει αυτο;

σας ευχαριστω προκαταβολικα

Θα πας στις ρυθμίσεις του FritzBox, δες το βιβλιαράκι του και θα κάνεις τα εξής.

Α) Απλή ασφάλεια. Mac Filtering. Θα βρεις το MAC ID της κάρτας σου, μοιάζει με 00:4F:30... κτλ και θα το βάλεις μόνο αυτό, ή και κανένα.

Β) Απλή ασφάλεια + αποθάρρυνση καινούριων. Βάζεις το ssid off.

Γ) Ενισχυμένη ασφάλεια ( Ένας πορωμένος linuxας την καταφέρνει )

Ότι έκανες στην B ασφάλεια συν το να βάλεις WEP κλειδί. Συνήθως αυτή η ασφάλεια κρατάει το 99,7% έξω. Το WEP σε linux σπάει εύκολα όμως.

Δ) Προκλητική αλλά δυνατή ασφάλεια. 99,8% έξω

Βάζεις απλώς ένα δυνατό WPA κλειδί. Δηλαδή μεγάλο. Το γράφεις σε χαρτάκι να το θυμάσαι.

Ε) Super ασφάλεια ( Φοβάσαι το FBI )

WPA με AES μεγάλο κλειδί που αλλάζεις συχνά, ssid off, ΜΑc Filtering, με αλλαγή περιοδικά της MAC σου, ΙP Filtering, μείωση ισχύος κάρτας, χωρίς DHCP.

Πρακτικά οι γείτονες σου θα ναι τίποτα καημένοι που θα μπορείς να μπεις και στον σκληρό τους, οπότε ένα απλό κλειδί WEP ή ΜΑC Filtering θα τους δώσει πόδι.

Οι συνδιασμοί είναι πολλοί, αναλόγως τι θες να πετύχεις.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ !:p

• 2 weeks later...