Jump to content

Ερωτήσεις για μνήμες ram

Itseto
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ και καλή εβδομάδα!

Ενδιαφέρομαι να βάλω ένα tv tuner στον υπολογιστή μου.Είναι πεντιoυμ στα 1.9 με 256 μνήμη ραμ.Ξέρω είναι πολύ λιγο...Μετά απο αναζήτηση στο e-shop βρήκα κάρτες οι οποίες έχουν απαιτήσεις σε κάρτες μνήμης τουλάχιστος 512 σε τουλάχιστον 2GHz.Mετά από ενημέρωση μου είπαν ότι με μεγαλύτερη κάρτα μνήμης λογικά η κάρτα τηλεόρασης θα τρέξει χωρίς πρόβλημα.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής:

Επειδή βλέπω διαφόρων τύπων μνήμες πως θα ξέρω ποια μνήμη να διαλέξω για μένα?Έχει για παράδειγμα τύπους:SO DIMM DDR2, SO DIMM, DDR2 SDRAM, DDR SDRAM..

Πιστεύετε ότι απλά με την ράμ θα τρέξει το σύστημα ή θα κολλάει το tv tuner?

Παρακαλώ τα φώτα σας παιδια!Ευχαριστώ πολυ

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Ενδιαφέρομαι να βάλω ένα tv tuner στον υπολογιστή μου.Είναι πεντιoυμ στα 1.9 με 256 μνήμη ραμ.Ξέρω είναι πολύ λιγο...Μετά απο αναζήτηση στο e-shop βρήκα κάρτες οι οποίες έχουν απαιτήσεις σε κάρτες μνήμης τουλάχιστος 512 σε τουλάχιστον 2GHz.Mετά από ενημέρωση μου είπαν ότι με μεγαλύτερη κάρτα μνήμης λογικά η κάρτα τηλεόρασης θα τρέξει χωρίς πρόβλημα.

Επειδή βλέπω διαφόρων τύπων μνήμες πως θα ξέρω ποια μνήμη να διαλέξω για μένα?Έχει για παράδειγμα τύπους:SO DIMM DDR2, SO DIMM, DDR2 SDRAM, DDR SDRAM..

Τι μνημη φοραει το pc και ποσα mhz.ddr η sdram εχεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύουν αυτά τα minimoum. Έχω αυτή τη στιγμή ένα μηχάνημα p4 @1.5ghz με 128mb ram, και έχει πάνω usb tv tuner. Τηλεόραση παίζει μια χαρά.

Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις sdram.

πως θα το κοιταξω αυτό?

Υπαρχει ενα προγραμμα.κατεβασε'το απο εδω.τρεξτο αμεσως και θα σου βγαλει αναλυτικα την κατατασταση του υπολογιστη και θα :blink: ακριβως τι μνημη ραμ εχεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπαρχει ενα προγραμμα.κατεβασε'το απο εδω.τρεξτο αμεσως και θα σου βγαλει αναλυτικα την κατατασταση του υπολογιστη και θα :blink: ακριβως τι μνημη ραμ εχεις.

Λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μου έδωσες έχω τα εξής: pentium 4,στα 1,9,με μνήμη DDR-SDRAM 256Mb sta 133 ΜHz.Πιστεύετε ότι είναι αρκετό?:wacko:

Λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μου έδωσες έχω τα εξής: pentium 4,στα 1,9,με μνήμη DDR-SDRAM 256Mb sta 133 ΜHz.Πιστεύετε ότι είναι αρκετό?:wacko:

δυσκολα θα βρεις μνημη στα 133mhz.εψαχνα κι εγω και μαλιστα μια που βρηκα 256 mb την πληρωσα 70 ευρο.αλλα αυτα πριν 2 χρονια.

τωρα ---> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=408867

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=408875

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=408883

[sIGPIC][/sIGPIC]

δυσκολα θα βρεις μνημη στα 133mhz.εψαχνα κι εγω και μαλιστα μια που βρηκα 256 mb την πληρωσα 70 ευρο.αλλα αυτα πριν 2 χρονια.

Ίσως να κατάλαβες πως δεν σκαμπάζω και πολλα..:O οπότε θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά και το εξής:Αυτά τα 133mhz τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν και πως μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε?

Ειναι η συχνοτητα με την οποια τρεχει η μνημη σου. Πρεπει καποια στιγμη να σκεφτεις να αλλαξεις υπολογιστη γιατι πλεον βρισκεις πολυ δυσκολα sdram μνημη και αμα βρεις ειναι πανακριβες!

Ειναι η συχνοτητα με την οποια τρεχει η μνημη σου. Πρεπει καποια στιγμη να σκεφτεις να αλλαξεις υπολογιστη γιατι πλεον βρισκεις πολυ δυσκολα sdram μνημη και αμα βρεις ειναι πανακριβες!

Δηλαδή για να βάλω μια κάρτα τηλεόρασης...πρεπει να πάρω καινούργιο υπολογιστή?δεν νομιζω..άλλωστε για την δουλειά που το θέλω μου κανει...:happy: στο e-shop έχει τέτοιες κάρτες με 70 ευρώ..π.χ.:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555047

έχει σημασία η συχνότητα αυτό που λέει 400MHZ?γιατί δεν αναφέρει κάτι σχετικό...

Δηλαδή για να βάλω μια κάρτα τηλεόρασης...πρεπει να πάρω καινούργιο υπολογιστή?δεν νομιζω..άλλωστε για την δουλειά που το θέλω μου κανει...:happy: στο e-shop έχει τέτοιες κάρτες με 70 ευρώ..π.χ.:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555047

έχει σημασία η συχνότητα αυτό που λέει 400MHZ?γιατί δεν αναφέρει κάτι σχετικό...

Τι ειναι παλι τουτο :blink: πριν δεν ελεγες για μνημες...τωρα θελεις και καρτα τηλεορασης,αποφασισε τελικα τι θελεις...αμα βαλεις και καρτα...την μνημη ραμ την χρειαζεσαι σιγουρα..που θα πας με 256 mb !!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λολ!Μαλλον δεν πρόσεξες από που ξεκίνησε το ερώτημά μου:) τώρα που το ξαναβλέπεις...ποια η γνώμη σου?

Re paidia ti lete afou o Itseto eipe oti exei DDR-SDRAM 256Mb sta 133 M�Hz pisteo opoiadipote DDR mnimi tha kanei.

Σωστά

Νομίζω πάντως θα είναι ok. Έτρεχα 2 χρόνια το tuner με 256 MB και πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Καλύτερα να αγοράσει το tuner και σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι, ας πάρει άλλη μια 256άρα να τελειώνει.

• 2 weeks later...
Σωστά

Νομίζω πάντως θα είναι ok. Έτρεχα 2 χρόνια το tuner με 256 MB και πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Καλύτερα να αγοράσει το tuner και σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι, ας πάρει άλλη μια 256άρα να τελειώνει.

υποθέτω πως αυτή η ερώτησή μου είναι κουφή...υπάρχει περίπτωση στα 256 μου να προσθέσω μία 512 και να συνυπάχουν ή δεν το δέχεται το σύστημα?

υποθέτω πως αυτή η ερώτησή μου είναι κουφή...υπάρχει περίπτωση στα 256 μου να προσθέσω μία 512 και να συνυπάχουν ή δεν το δέχεται το σύστημα?

Μια χαρα θα δουλευει! αρκει να ειναι στα ιδια mhz!!

[sIGPIC][/sIGPIC]