Jump to content

Boot απο CD των Windows... Τι ειναι αυτο?

sxetikos_asxetos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οταν εχω εκγατεστημενα κανονικα τα Windows και βαλω το CD των Windows οταν ανοιγει το PC μου εχει τις επιλογες BOOT from CD kai Boot from Hard Disk (HDD). Το boot from CD τι θα κανει αν το επιλεξω?

8a ekkinhsei to setup twn windows!!

ara MHN epilegeis ayth thn epilogh otan bazeis to cd twn winblow$ :)

gia na apalageis apo ayto h esy h kapoios pou xerei

mesa apo to bios 8a balei san prwteuwn boot syskeyh ton HDD0 kai oxi to CD-ROM..

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sxetikos_asxetos (23 Δεκ. 2003 , 15:42)

Οταν εχω εκγατεστημενα κανονικα τα Windows και βαλω το CD των Windows οταν ανοιγει το PC μου εχει τις επιλογες BOOT from CD kai Boot from Hard Disk (HDD). Το boot from CD τι θα κανει αν το επιλεξω?

Αυτό που ακριβώς λέει, είναι για τις περιπτώσεις που πας για format (ή θες να κάνεις κάτι άλλο). Φορτώνει το λειτουργικό στη μνήμη από το cd με minimum services.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

OK. Αμα κανω setup δηλαδη των Windows κανω format θες να πεις? Χανω τα παντα? Αν δεν χανω τα παντα αλλα απλα ξαναχτιζει τα Windows για μενα ειναι σημαντικο αυτο γιατι αντιμετωπιζω πολλα προβληματα τελευτεα και πανε να σπασουν τα νευρα μου!!!! :wacko:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sxetikos_asxetos (23 Δεκ. 2003 , 16:14)

OK. Αμα κανω setup δηλαδη των Windows κανω format θες να πεις? Χανω τα παντα? Αν δεν χανω τα παντα αλλα απλα ξαναχτιζει τα Windows για μενα ειναι σημαντικο αυτο γιατι αντιμετωπιζω πολλα προβληματα τελευτεα και πανε να σπασουν τα νευρα μου!!!! :wacko:

Αν θές να φτιάξεις τα windows δοκίμασε εδώ

Αλλά με πολύ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση να τα κάνεις μπου***λο!!!!!!!!!!!!!! :cry:

Χρησιμοποίησε και κάνένα πρόγραμμα όπως το tune up utilities πριν κάνεις οτιδήποτε.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Αν κάνεις setup πάνω από την υπάρχουσα εγκατάσταση δεν θα χάσεις τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει και τις ιδιότητες του desktop, κλπ. Ισως να διορθωθούν κάποια προβλήματα, ίσως πάλι όχι, κι αυτό γιατί δεν γίνονται διορθώσεις στην registry. Η μόνη περίπτωση που θα πρότεινα να κάνεις κάτι τέτοιο, είναι αν έχεις προβλήματα με DLL αρχεία, κολλήματα ή μπλε οθόνες που οφείλονται στα windows (όχι στο hardware).

Μιχάλης :alien:

Ε ναι ρε Μιχαλη στα windows οφειλοντε οχι στο hardware προς θεου! Δηλαδη να βαλω το CD των Windows και να κανω setup λετε?:) Βλεπω ασπρο ΦΩΣ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sxetikos_asxetos (23 Δεκ. 2003 , 16:36)

Ε ναι ρε Μιχαλη στα windows οφειλοντε οχι στο hardware προς θεου! Δηλαδη να βαλω το CD των Windows και να κανω setup λετε?:) Βλεπω ασπρο ΦΩΣ

Δεν ξέρω αν θα είναι άσπρο ή μπλέ το φώς πάντος φώς θα δείς. Το όλο θέμα ειναι να πάρεις back up τα αρχεία προσεκτικά να μην χάσεις κάτι που θέλεις. Γράψε ότι θέλεις να κρατήσεις σε cd ή αν έχεις άλλο partition κάντα αντιγραφή εκεί. Αφού θα είσαι σίγουρος ότι έχεις κρατήσει όλα τα αρχεία που θές κάπου τότε παίξε όσο θέλεις με το cd. Καλό θα σου κάνει θα μάθεις και δύο πράγματα αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αφού θα σε οδηγήσει το cd μόνο του στο τι θα κάνεις σε κάθε σου βήμα. Σίγουρα άν έχεις προβλήματα τότε η σωστή λύση είναι φορμάτ και εγκατάσταση εκ νέου για να βάλουν μυαλό τα windows και να μην κάνουν τα δικά τους. Αλλωστε έτσι θα καθαρίσει και το σύστημά σου από όλα τις ατασθαλίες σου. :D

Πρόσεξε επίσης αν έχεις τους drivers όλους κάπου γιατί θα σου χρειαστούν μετά για τις συσκευές σου. Αλλά και όλους να μην τους έχεις να έχεις οπωσδήποτε από το μόντεμ και μετά θα τους βρείς στο site κάθε συσκευής. :wacko:

Αυτά από εδώ και καλή επιτυχία. :)

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

Περιμεντε περιμεντε... Για να καταλαβω παω για format? Εγω ειπα να κανω setup πανω απο τα windows οχι φορματ!!! Τι θα κανω τωρα?

Περιμεντε περιμεντε... Για να καταλαβω παω για format

Αν δεν ξέρεις εσύ πως να ξέρουν οι άλλοι; :rotfl: :whistle: :lol:

Εγω ειπα να κανω setup πανω απο τα windows οχι φορματ!!! Τι θα κανω τωρα

Προβλέπω να κάνεις μια προσπάθεια για την πρώτη περίπτωση που λές και μετά να κάνεις φορμάτ. :D :D :music: :up: :devil:

Από ότι καταλαβαίνω θέλεις να κάνεις επανεγκατάσταση. Αν κάνεις boot απο το cd και τα βάλεις στον ίδιο φάκελο θα έχεις καινούργια windows μεν αλλά νομίζω δεν θα δουλεύουν τα προγράμματα που έχεις.

Για να κάνεις επανεγκατάσταση θα πρέπει. Εχοντας ανοιχτά τα windows να βάλεις το cd μέσα. Από εκεί να ξεκινήσεις την εγκατάσταση. Θα σου δοθεί η επιλογή από εκεί αναβάθμιση . Αυτό πρέπει να επιλέξεις για να συνεχίσουν να δουλεύουν και τα προγράμματα σου.

Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο και απόλυτο. Για αυτό πρίν κάνεις ότι κάνεις όπως είπαμε κράτα back up τα αρχεία σου και ότι άλλο θέλεις.

Καλό είναι να κρατήσεις και favorites να μην τα ψάχνεις πάλι μετά(internet explorer-->εισαγωγή εξαγωγή)

Εγω παντως οσες φορες προσπαθησα να ξαναπερασω τα ΜΕ απο πανω παντα ,μα παντα, μου κολλαγε και δεν προχωρουσε με τιποτα η εγκατασταση.Το καλλυτερο ειναι φορματ και περασμα απο την αρχη για να εισαι σιγουρος.Δεν αναφερεις και ποια WIN θες να βαλεις.

Γενικος κανονας : IF IT AINT BROKEN DONT FIX IT !!!!!(εχω παθει αλλα μυαλο......δεν βαζω!!!!!!) :stupid:

Εκανα εκγατασταση απο πανω ολα καλα αλλα το μονο κακο ηταν πως δεν κρατησε την registry!!! Ολα τα προγραμματα μου ανοιγουν λες και τα ανοιξα προτη φορα!!! Πρεπει να ξαναψαχνω για cracks τωρα... Drivers απεγκαταστηθηκαν... Χεσε μεσα....

Παιδια το μετανιωσα που εκανα την επανεγκατασταση... Μπορω να επαναφερω το PC οπως ηταν? Στην Προσθαφερεση προγραμματων μου εχει κατω κατω αυτο:

Καταργηση της εκγαταστασης των Windows98 δευτερη εκδοση.

Τι κανει αυτο? Μηπως κανει αυτο που θελω? Και αν το επαναφερει τι ακριβως επαναφερει?

το τι θα επαναφερει κυριολεκτικα παιζεται... οτι εχεις εγκαταστησει μετα την επανεγκατασταση μαλλον θα παει περιπατο... παρε ενα καλο backup και κανε ενα clear install.... γενικα η μια εγκατασταση πανω στην αλλη εχει παντα προβληματα

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Παρατήρησα την συζήτηση σας.Εχω να δώσω μια συμβουλή.

Βάψε το PC μπλέ και πέτα το στη θάλασσα.....

Υμαρτον όπως λέει και ο Γεωργίου,τι το παιδεύεις αφού δεν το κατέχεις το άθλημα.Τι το αγόρασες το ρημάδι πριν μάθεις τα βασικά.....

:lol: FREE SMS :lol:

δε νομιζω οτι ειναι αυτη η λυση..ο καθενας μας εχει αποριες για διαφορα θεματα και οσο σχετικος-ασχετος και να ειναι μπορει να χρειαστει βοηθεια απο αλλους..παντα υπαρχει κατι να μαθει..ακομα και οι εντελως αρχαριοι πρεπει απο καπου να ξεκινησουν..φιλικα παντα

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sxetikos_asxetos (24 Δεκ. 2003 , 00:22)

Παιδια το μετανιωσα που εκανα την επανεγκατασταση... Μπορω να επαναφερω το PC οπως ηταν? Στην Προσθαφερεση προγραμματων μου εχει κατω κατω αυτο:

Καταργηση της εκγαταστασης των Windows98 δευτερη εκδοση.

Τι κανει αυτο? Μηπως κανει αυτο που θελω? Και αν το επαναφερει τι ακριβως επαναφερει?

Στην πρώτη έκδοση των Windows 98 έχω κάνει εγκατάσταση πάνω από την υπάρχουσα πολλές φορές και δεν είχε χαθεί τίποτα. Πάντα δούλευαν όλα όπως πριν. Μερικά πολύ μικρά προβλήματα φτιάχνονταν μόνο.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sxetikos_asxetos (23 Δεκ. 2003 , 23:05)

Εκανα εκγατασταση απο πανω ολα καλα αλλα το μονο κακο ηταν πως δεν κρατησε την registry!!! Ολα τα προγραμματα μου ανοιγουν λες και τα ανοιξα προτη φορα!!! Πρεπει να ξαναψαχνω για cracks τωρα... Drivers απεγκαταστηθηκαν... Χεσε μεσα....

Λόγω ηλικίας και χωρίς αυτό να σημαίνει τπτ άλλο, φαντάζομαι ότι πειραματίζεσαι με το pc σου και καλά κάνεις! Για να επαναφέρεις τα windows σε καλή λειτουργία χωρίς format είναι αρκετά δύσκολο. (Υπάρχει μια διαδικαασία που περιγράφεται στη Microsoft, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που). Αν δεν έχεις σημαντικά πράγματα στο δίσκο τράβα ένα φορματ να ησυχάσεις και μετά κάνε μια clean εγκατάσταση με τα προγράμματα που χρειάζεσαι.

Τα crack όταν τα κατεβάζεις να τα γράφεις σε ένα CD μαζί με το πρόγραμμα ώστε κάθε φορά να μην τα ψάχνεις και γενικά κράτα ΠΑΝΤΑ backup. Έχω καεί πολλές φορές όπως όλοι μας φαντάζομαι εδώ μέσα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mpm (24 Δεκ. 2003 , 01:40)

Παρατήρησα την συζήτηση σας.Εχω να δώσω μια συμβουλή.

Βάψε το PC μπλέ και πέτα το στη θάλασσα.....

Υμαρτον όπως λέει και ο Γεωργίου,τι το παιδεύεις αφού δεν το κατέχεις το άθλημα.Τι το αγόρασες το ρημάδι πριν μάθεις τα βασικά.....

υποθετω οτι ολοι μαθαμε τα βασικα πανω σε καποιο ρημαδι ετσι δεν ειναι; (δεν ξερω για σας αλλα εγω οτι εμαθα το εμαθα στην πορεια, μαθημενη σε τιποτα δε γεννηθηκα). Ψαξτο παιδακι μου... αν δεν πειραματιστεις και δεν παθεις δε θα μαθεις! (αλλα μαθε να παιρνεις σωστα και οργανωμενα Backup πρωτα απολα οχι σαν και μενα που ολο ψαχνω τα cd να βρω που στα κομματια ειναι τα αρχεια μου!)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Για να ρωτάει το παιδί εδώ μέσα φυσικά και πειραματίζεται και πολύ καλά κάνει.

Το βασικό είναι ότι θέλει να κάνει να κάτσει να το κάνει μόνος του χωρίς καμιά βοήθεια ούτος ώστε να ζοριστεί όπως όλοι μας και να μάθει δύο πράγματα.

Και εγώ πριν μερικά χρόνια έτοιμος να βάψω το pc μπλέ ήμουν και να το ρίξω στη θάλασσα.

Τελικά το άφησα στο χρώμα που ήταν. Έκανα απλός μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ.Ήμουν στα πρώτα μου βήματα.

Δεν θέλει φόβο απλός. Βάρα του και μην το λυπάσε. Μηχανή είναι. Όχι να κάνει ότι θέλει αυτή.

Οτι θέλεις εσύ θα κάνει και θα πεί και ένα τραγούδι. :D

Και αφού έκανες το πρώτο βήμα κάντου και ένα φορμάτ τώρα να φύγει η σαβούρα να ησυχάσει και αυτό. Χρειάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. :p :rolleyes:

Φυσικά όποια απορία έχεις να την ρωτάς άνευ ντροπής. Δεν νομίζω να σου μείνει κάτι αναπάντητο πάνω σε τέτοιο θέμα.

Σας χερετω ξανα... Εκανα επανεγκατασταση των Windows και το μονο που καταφερα ειναι να μπορω να μπω μονο στο ιντερνετ... κανενα προγραμμα δεν ανοιγει γιατι ολα αναζητουν τους registers τους (η οποια registry χαθηκε μετα απο την επανεγκατασταση...) και επιπλεον δεν μπορω να ακουσω ουτε MP3 γιατι κατι παιζετε με τους drivers του DirectSound. Που μπορω να βρω drivers για το DirectSound? Α!!!, να πω πως ολοι οι drivers εχουν εξαφανιστει... :rolleyes:

Ε, ενταξει θα κανω ενα φορματ να ερθει στα ισα του το μηχανημα (θα ειναι το 3ο νομιζω... :rolleyes: ) αλλα υπαρχει ενα προβλημα... Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ (που ειναι δικο της το PC) δεν θελει να του κανει φορματ επειδη λεει πως ετσι χωρις PC ειναι καλυτερα... :wacko: Και μου λεει που να βρουμε τωρα CD RW για να κανουμε backup τα αρχεια και να βαλουμε και το My Music... βλεπουμε μου λεει. :(

Να ρωτησω κατι... Αν κανω particion στον Η/Υ και βαλω μεσα τα κομματια και τα αρχεια που θελω να κρατησω και κανω φορματ στο αλλο μερος και μετα μεταφερω τα αρχεια απο το ενα μερος στο αλλο του δισκου??? Γινετε????? :worry:

Φιλε MPM... ναι, οταν πρωτοειχα επαφη με το PC (πριν 3 χρονια) πραγματικα δεν ηξερα την τυφλα μου... Με το ψαξε ψαξε ομως εχω μαθει πολλα παραπανω απο οσα νομιζεις.... και το οτι δεν ξερω κατι σε ενα θεμα πανω (σαν αυτο που συζηταμε) δεν παει να πει πως ειμαι αναξιος να εχω PC... :) Γιαυτο φιλε μου πολλα λες.... :happy:

αν τα κομματια και τα αρχεια που θες να ακουσεις διαβαζονται κανονικα τοτε μπορεις να τα μεταφερεις σε ενα αλλο part και να ξαναβαλεις το λειτουργικο απο την αρχη (ενα χωριστο part για τετοια πραγματα ειναι παντα χρησιμο αν δεν εχεις συσκευη για backup). και μην τα ξαναμεταφερεις, αστα εκει ωστε να ειναι ασφαλη απο οποιαδηποτε στραβη μπορει να ξαναγινει.

Θα πρέπει να έχεις επίσης σαν κανόνα απαραβίαστο.

Κανένα αρχείο δεν πρέπει να έχεις στο partition που έχεις το λειτουργικό ούτος ώστε αν κάτι πάει στραβά και υποχρεωθείς σε κάποιο απότοπο φορμάτ να μην χάσεις τα αρχεία σου για μια κακή στιγμή.

Α!!!, να πω πως ολοι οι drivers εχουν εξαφανιστει...

Υπάρχουν προγράμματα γιαυτό που τους κάνουν back up. Δεν ξέρω κατα πόσο τώρα θα σε βοηθήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στην κατάσταση που είναι ο υπολογιστής σου. Κάπου είχα κάποιο free και Ελληνικό τέτοιο πρόγραμμα αν το βρώ θα δώσω link. :rolleyes:

Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ (που ειναι δικο της το PC) δεν θελει να του κανει φορματ επειδη λεει πως ετσι χωρις PC ειναι καλυτερα...

Aυτό θα το αποφύγεις δίνοντας της 5€ να πιεί ένα καφέ. :whistle:

Μέχρι να πάει και να έρθει θα είναι όλα καινούργια. :D

edit :p

Για το προγραμματάκι που έλεγα για να κάνεις back up τους drivers τελικά το βρήκα στο και ειδικά εδώ :alien:

Ξέχασα πάλι :rolleyes:

Ισως χρειαστεί και λίγο μελέτη εδώ.

Τρόπος εγκατάστασης των Windows 98 σε υπολογιστή χωρίς λειτουργικό σύστημα

Πολυ καλο προγραμματακι αλλα τωρα μου ειναι αχρηστο προς το παρον... Πως θα γινει να κρατησω τα αρχεια που θελω και να κανω φορματ στον υπολυπο σκληρο? Με αυτην την προυποθεση μαλλον θα κανω φορματ αλλα σκεφτομαι να κανω και αναβαθμιση...

δοκιμασε το part magic για να κανεις part το σκληρο αν και τα κανει λιγο χαλια καμμια φορα...