Jump to content

help με ασυρματη δικτυωση

nicolasdr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω ενα φορητο με vista και ενα desktop με xp sp2.Θελω να κανω τοπικο δικτυο μεταξυ τους αλλα να μοιραζεται και το internet.Ασυρματη δικτυωση θα ελεγα για ευκολια κινησεων μεσα στο σπιτι με τον φορητο.τι εξοπλισμο χρειαζομαι?τι εμβελεια εχει?θα επηρεαζεται το σημα λογω των τοιχων του σπιτιου?Αν ναι τι μπορς να κανω για να μην εχω απωλεια?Ευχαριστω προκαταβολικα.:rolleyes: :D :p :lol: :happy:

Έχεις Wi-Fi router; Αν ναι πρέπει να τα βάλεις όλα μαζί σε ένα LAN.

Αν όχι, θα πρέπει να βάλεις πάλι τα 2 PC σε LAN και να ενεργοποιήσεις το Internet Connection Sharing στο desktop.

Δεν εχω ακομα wi-fi router αλλα επειδη μεχρι το τελος της εβδομαδας σκεφτομαι να παρω us robotics η netgear wi-fi, πρεπει να ξερω πως θα συνδεσω τα pc μεταξυ τους και πως το router με τα pc.Το ενα pc εχει ηδη ασυρματη καρτα δικτυου και το αλλο καρτα με καλωδιο, αλλα δεν ξερω την διαδικασια για να φτιαξω δικτυο.Υπαρχει τροπος, η πρεπει να βαλω και στο αλλο καρτα ασυρματη? :confused:

Το router θα το συνδέσεις στο desktop με καλώδιο ή ασύρματα αν έχει ήδη Wi-Fi κάρτα.

Το laptop θα το συνδέσεις ασύρματα με το router.

Μετά θα δώσεις τις κατάλληλες IP και είσαι έτοιμος.

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!!

Το desktop εχει καρτα δικτυου αλλα οχι ασυρματη, οποτε θα κανω αυτο που μου ειπες αλλα δεν ξερω τον τροπο για να ορισω τις ip χωρις να γινει καποιος υπολογιστης server και πως θα μπορω να μεταφερω τα αρχεια απο τον ενα στον αλλο μετα :!:

Θα πρέπει να πας στις ιδιότητες της τοπικής σύνδεσης και να ρυθμίσεις IP στο TCP/IP protocol. Πρέπει να βάλεις IP της μορφής 192.168.1.2 στο desktop, 192.168.3 στο laptop, με subnet mask 255.255.255.0. Για gateway θα βάλεις την IP του router σου (192.168.1.1) και για DNS servers αυτούς του ISP σου.

Οι παραπάνω IP είναι για USR routers, οπότε αν έχεις κάποιο άλλο θα πρέπει να κοιτάξεις στο manual τι ακριβώς χρειάζεται (10.0.0.x για παράδειγμα). Η φιλοσοφία πάντως παραμένει η ίδια.

Για να μεταφέρεις αρχεία, αρκεί να κάνεις δεξί κλικ σε ένα φάκελο και να τον κάνεις shared ώστε να τον βλέπουν όλα τα μηχανήματα του δικτύου και να παίρνουν τα αρχεία που θα βάζεις εκει μέσα.