Jump to content

Αυτοματο ανοιγμα PC

rallyman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο που θελω να κανω ειναι να ανοιγει το pc μονο του καποιες ωρες που θελω.Δεν υερω ομως αν γινεται με καποιο software αυτο γιατι μου φαινεται για hardware το θεμα και μαλλον θα χρειαστει καποια "πατεντα".Μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχει τετοιο προγραμμα ή αν ξερει καποιος ποσο ρευμα περναει στο Mobo την ωρα που παταμε το διακοπτη για να ξεκινησει το PC?
iphone 3G & Nokia N82 owner

Το PC δεν είναι δυνατόν να ανάψει από μόνο του και από το πουθενά.

Μπορεί να το κάνει μόνο αν συμβεί κάποιο γεγονός "wakeup event" για το οποίο είναι ρυθμισμένο από το motherboard πχ modem ring...

Όταν πατάς τον διακόπτη για να ανάψει, ουσιαστικά βραχυκυκλώνεις 2 επαφές πάνω στην motherboard. Η τάση νομίζω ότι πρέπει να είναι κοντά στα +5volt με την οποία τροφοδοτείται συνεχώς το mobo όταν είναι σβυστό.

Τώρα αν έχεις κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα και το καρφώσεις στα δυο pin στα οποία είναι συνδεδεμένος ο διακόπτης power on, ε... τότε μόλις αυτό το κύκλωμα - χρονόμετρο βραχυκυκλώσει τις 2 επαφές, θα ανάψει.

Αλλά αυτή δεν είναι λύση...

Για να κάνεις αυτό που θέλεις, πρέπει να μην κάνεις shutdown τον υπολογιστή, αλλά να τον θέτεις σε hibernate ή stundby.

Κατόπιν θα ψάξεις να βρείς ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι εγκατεστημένο και θα ξυπνάει τον υπολογιστή από sleep mode (s3 standby) σε κάποια προκαθορισμένη ώρα.

Υπόψιν ότι με ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μπορείς όχι μόνο να τον ανάβεις σε προκαθορισμένη ώρα, αλλά και να τον απενεργοποιείς καθώς και να τρέχεις ότι πρόγραμμα θέλεις σε συγκεκριμένη ώρα ;)

Ψάξε λοιπόν για κάποιο πρόγραμμα ή κατέβασε αυτό και καθάρισες...:)

Δημήτρης

Γίνεται από το BIOS σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα PC. Ψάξε εκεί μέσα.