Jump to content

σχετικα με οθoνη..

alfa156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

πηρα μια οθωνη 19αρα Tft και επειδη δεν ειχα ποτε τοσο μεγαλη οθωνη,παρατηρησα οτι σε σχεση με την 17,η 17 ηταν καλυτερη απο θεμα αναλυσης.

να προσεθεσω οτι και τισ 2 τις παιζω σε 1280 επι 1024 αναλυση.

το προβλημα μου ειναι οτι στην 19αρα αν παρατηρησω απο κοντα βλεπω τοριζοντιες γραμμες,μηπως η 19 για να δουλεψει θελει περισσοτερη αναλυση?

αγοραζοντα ςετην 19 περιμενα οτι τα εικονιδια θα φαινοντουσαν το ιδιο με την 17 αλλα θα ειχα χωρο για περισσοτερα παραθυρα..

αν λοιπον η 19 θελει περισοστερη αναλυση,απο που θα την αλλαξω εκτος απο τις ρυθμισεις που ολοι ξερουμε με δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας?

γιατι εκει απο οτι ειδα δεν παει πανω απο 1280 επι 1024...

exeis valei tous drivers tis othonis? epeidh ki ego eixa 19ra (tora den exo) thimamai oti mou douleue oraia otan thn evaza sthn max analush pou edine o kataskeuasths !! episisi thimamai oti sthn arxh pou thn phra otan metakinousa kati grigora mesa sthn 19ra akane kati grammes kai meta efeugan !! auta diorthothikan omos otan evala drivers !!

βεβαια και εχω βαλει τους drivers...καλα οταν λεω για οριζοντιες γραμμες μην φανταστεις οτι φαινεται ευκολα αυτο που σου λεω..αλλα φαινεται σε σχεση με την 17 που ειχα...τις εβαλα διπλα διπλα και συγκρινα...

πηρα μια οθωνη 19αρα Tft και επειδη δεν ειχα ποτε τοσο μεγαλη οθωνη,παρατηρησα οτι σε σχεση με την 17,η 17 ηταν καλυτερη απο θεμα αναλυσης.

να προσεθεσω οτι και τισ 2 τις παιζω σε 1280 επι 1024 αναλυση.

το προβλημα μου ειναι οτι στην 19αρα αν παρατηρησω απο κοντα βλεπω τοριζοντιες γραμμες,μηπως η 19 για να δουλεψει θελει περισσοτερη αναλυση?

αγοραζοντα ςετην 19 περιμενα οτι τα εικονιδια θα φαινοντουσαν το ιδιο με την 17 αλλα θα ειχα χωρο για περισσοτερα παραθυρα..

αν λοιπον η 19 θελει περισοστερη αναλυση,απο που θα την αλλαξω εκτος απο τις ρυθμισεις που ολοι ξερουμε με δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας?

γιατι εκει απο οτι ειδα δεν παει πανω απο 1280 επι 1024...

H μέγιστη ανάλυση των οθονών 19'' είναι 1280Χ1024. Κοίτα από τις οδηγίες της οθόνης τη συχνότητα ανανέωσης. Μετά κάνε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας --> Ρυθμίσεις --> Για προχωρημένους --> Οθόνη και στη συχνότητα ανανέωσης βάλε αυτή που βρήκες στις οδηγίες. Αν υπάρχει κάποια λάθος ρύθμιση αυτή είναι στη συχνότητα ανανέωσης!

Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός.

Βίκτωρ Ουγκώ

youtube.com/profile?user=pushergr

H μέγιστη ανάλυση των οθονών 19'' είναι 1280Χ1024.
Στις περισσότερες οθόνες 19'' αυτό ισχύει αλλά όχι σε όλες. Γενικά χρησιμοποιούμε πάντα αυτό που λέγεται εγγενής ανάλυση (native resolution) γιατί εκεί η οθόνη αποδίδει καλύτερα.

Το βλεπει αυτο ο alfa156 επειδη στη 17αρα τα pixels ειναι πιο μικρα ενω στην 19αρα ειναι μεγαλυτερα αρα η ποιοτητα χαλαει καπως. Μπορει ομως και να φταινε τα refresh rates ή και η ιδια η οθονη.

η καρτα μου εχει τσιπσετ ατι 1650προ

και μολις κατεβασα και τους τελευταιους οδηγους

Το βλεπει αυτο ο alfa156 επειδη στη 17αρα τα pixels ειναι πιο μικρα ενω στην 19αρα ειναι μεγαλυτερα αρα η ποιοτητα χαλαει καπως. Μπορει ομως και να φταινε τα refresh rates ή και η ιδια η οθονη.

συμφωνω απολυτα μαζι σου!

αρα ουσιαστικα αγοραζοντας μεγαλυτερη οθωνη,δεν το κανουμε για να χωρανε περοισοοτερα εικονιδια στην επειφανεια εργασιας αλλα για να φαινονται πιο μεγαλα,οταν φυσικα παιζουμε στην ιδια αναλυση,ενοητε αυτο!

1280 επι 1024 παντα.ουσιαστικα δηλαδη τωρα ξεχειλωνουμε καπως τα εικονιδια,τα γραμματα κλπ για αυτο και οταν βλεπεις απο κοντα,φαινεται πιο εντονα ο κοκος....

εχω δικιο??

αν εχω δικιο,τοτε καλη και η 17αρα μεχρι να βγουν 19αρες που να υποστηριζουν υψηλοτερη αναλυση!

αμα ειναι να βλεπουμε ξεχειλωμενα...

Παιδιά με συγχωρείτε, αλλά ότι πληρώσεις, παίρνεις...

Η ανάλυση αυτή είναι μια χαρά και στην 19άρα.

Για να μην πώ ότι μια που και οι δύο δουλεύουν στα 1280Χ1024, τότε στην 19άρα δουλεύεις πιο ξεκούραστα.

Και αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν πάνω από 2-3 εταιρείες που φτιάχνουν όλα τα panel, ε τότε είναι θέμα εταιρείας για την ποιότητα στην υπολοποίηση των υπόλοιπων κυκλωμάτων...

Δεν θέλω να μπλέξουμε με μάρκες, αλλά πως να το κάνουμε...δεν μπορεί μια εταιρεία που μέχρι πρόσφατα έφτιαχνε μόνο "πλυντήρια" κλπ κλπ να συναγωνιστεί μια εταιρεία που έφτιαχνε μόνο οθόνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μια που έχω και απο τις δύο, σας λέω ότι η σύγκριση είναι μάταιη. Παρόλα αυτά, την φθηνή (αυτή της μάρκας πλυντηρίων) την πήρα γιατί για το σκοπό της, είναι τέλεια

Δημήτρης

mhpos prepei na auxhseis ligo ta hertz? isos einai asxeto alla apla to anafero !! gia ti polles othones douleuoun sta 75hz !!episis ap oti thimamai ego h 19ra pou eixa (philips 190x7 ) edeixne polu kala ta eikonidia !!