Jump to content

avi και tv-out

a_aris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά αντιμετωπίζω το πιο κάτω κουφό: συνδέω τον φορητό στην tv με καλώδιο s-video. Ενεργοποιώ το tv-out απο τα properties της ATI 7500 και όλα φαίνονται μια χαρά στην τηλεόραση. Όταν όμως πάω να παίξω ένα avi τότε αχίζουν τα κουφά!! Ενώ στην οθόνη του pc βλέπω κανονικά την ταινία (καί σε παράθυρο αλλά και σε full screen) στην τηλεόραση τα δείχνει μάυρα (π.χ. αν η ταινία παίζει σε παράθυρο, στην tv το βλέπω μαύρο ενώ όλο το υπόλοιπο desktop φαίνεται κανονικά!!!

Το πιο κουφό είναι οτι όταν παίζω ταινίες DVD τότε όλα είναι μια χαρά!!!

Any suggenstions;; Το δοκίμασα με 2-3 players (bsplayer, powerdvd, wmp, real) αλλά αποτέλεσμα zero!!!

Auto to epa8e ki egw... Se Clone Mode (na blepeis kai stis 2 o8ones to idio) Epeidh mallon den yposthrizei h TV S-Video... twra den eimai sigouros!!! gia des kai edw

Tί να δώ "εδώ" ρε φίλε μου;; Κατ'αρχάς δεν έχουμε καθόλου το ίδιο πρόβλημα, ούτε καν ίδια κάρτα γραφικών. Εγώ μια χαρά βλέπω την επιφάνεια εργασίας στην TV μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι αντί να βλέπω divx στην TV βλέπω μαύρα...

a_aris είχα το ίδιο πρόβλιμα με την είδια καρτα. ψάξε στις ρυθμίσης της καρτας εμενα λυθικε αλλα δεν καταλαυα πως :)

πανω στο ανακατομα βρηκα το λαθος και τωρα ειναι μια χαρα.

Αν ΔΕΝ στο κάνει σε ΟΛΑ τα avi παρά μόνο σε ορισμένα, τότε μιλάμε για προστατευμένα avi (Macrovision κλπ). Εάν μιλάμε για τέτοια περίπτωση, τότε υπάρχει "ειδικός" driver για την εν λόγω κάρτα...
http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Το πρόβλημα είναι με τον τρόπο που κάποιοι players αναπαράγουν το video. Overlay mode νομίζω λέγεται. Το θέμα είναι ότι με τον τρόπο αυτό δεν μπορείς να δεις video στην δεύτερη οθόνη, όπως επίσης δεν μπορείς να κάνεις capture το video αν πατήσεις το πλήκτρο print screen. Πάλι μάυρο θα βγει.

Για να λύσεις το πρόβλημα.

Δεξί στην επιφάνεια εργασίας

Ιδιότητες

Ρυθμίσεις

Για προχωρημένους

Έχει μια καρτέλα που ονομάζεται οθόνες.

Σου δείχνει την εξωτερική οθόνη, την οθόνη του φορητού και την οθόνη της τηλεόρασης. Από κάτω από αυτές που είναι ενεργές έχει δυο κουμπάκια. Το αριστερά από αυτά είναι ένας κύκλος με μια κουκίδα μέσα. Ειναι πατημένο σε μία μόνο από τις τρεις και καθορίζει ποια είναι η κύρια οθόνη. Τσεκάρισέ το στην οθόνη της τηλεόρασης και θα βλέπεις το video εκεί και δεν θα το βλέπεις στις άλλες. Έχω κάρτα ATI Radeon, τα χειριστήρια της πρέπει να είναι ίδια με τα δικά σου.

Με λιγότερες λεπτομέρειες: Όταν παίζει video σε overlay mode, αυτό θα φαίνεται μόνο στην κύρια οθόνη και στις άλλες θα φαίνετα μαύρη μαυρίλα. Επέλεξε σαν κύρια οθόνη αυτή στην οποία θέλεις να δεις το video.

εγω εχω μια sparkle gforce 4 mx440 64mb με tv out s-video αλλα στην τηλεοραση μου τα δειχνει ολα ασπρομαυρα !!! εχει κανεις καμμια ιδεα ?
jzand