mousi Δημοσιεύτηκε February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 25, 2007 Καλησπέρα... Έχω ένα UPS της APC το οποίο είναι 600VA. Πάνω σ' αυτό είχα μέχρι πρόσφατα το pc μου. Προχθές άλλαξα το no-name 350W τροφοδοτικό μου μόνο (τίποτα άλλο μέσα στο PC), και έβαλα ένα CHIEFTEC 450W. Αποτέλεσμα; Σε μια διακοπή ρεύματος άκουσα ένα συνεχόμενο "βραχνιασμένο" beep και το pc έκλεισε σε δευτερόλεπτα... Το τροφοδοτικό δεν υποτίθεται ότι "τραβάει" όσο ρεύμα χρειάζεται; Εφ' όσον δεν άλλαξα κάτι άλλο στο PC δεν έπρεπε να τραβάει το ίδιο ρεύμα και να το σηκώσει το UPS; :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Σωστός... Τα 450W είναι πόσο φορτίο "αντέχει" να σου δώσει και όχι ότι τόσο τραβάει συνεχώς από την μπρίζα. Το θέμα είναι πόσο καιρό έχεις το UPS και αν συντηρούσες τις μπαταρίες του Δηλαδή το UPS χρειάζεται που και που να το βάζεις να δουλεύει χωρίς ρεύμα έτσι ώστε να εκφορτίζονται οι μπαταρίες του έως ότου "ειδοποιήσει" ότι οι μπαταρίες έχουν αδειάσει. Μια φορά στους δύο μήνες είναι αρκετή η εκφόρτιση και μετά από αυτό χρειάζεται συνήθως 7-8 ώρες να δουλέψει για να τις επαναφορτίσει. Και πάλι, οι μπαταρίες δεν είναι για μια ζωή. Συνήθως κάθε 2-3 χρόνια, χρειάζονται αλλαγή Δηλαδή με λίγα λόγια, μπορεί να έχεις ένα UPS "ψόφιο" κα απλά τώρα που το χρειάστηκες σε πρόδωσε Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 25, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Η μπαταρία του είναι καινούργια (μισό χρόνο και αν)... Έχει ξεφορτίσει πριν 1-2 μήνες σε μια προγραμματισμένη διακοπή της ΔΕΗ. Επίσης τώρα έχω βάλει ένα άλλο PC πάνω (Pentium 3), με το οποίο αντέχει μια χαρά για αρκετή ώρα (δεν ξέρω πόση ακριβώς, πάντως 10 λεπτά άντεξε που το άφησα)... Μάλιστα πριν 1-2 μήνες το χρησιμοποιούσα με 2 pc πάνω, ένα το κανονικό και ένα Pentium 150 που είχα για firewall/router. Το Pentium στη διακοπή που γράφω παραπάνω το κράτησε ανοιχτό για καμιά ώρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Για ρίξε μια ματιά εδώ Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν. Δηλαδή το CHIEFTEC δουλεύει πάντα στο maximum? Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Υποτίθεται ότι το τροφοδοτικό "τραβάει" ανάλογα με την κατανάλωση έως ότου να δώσει την ονομαστική του ισχύ. Μόνο με ένα αμπερόμετρο στην είσοδο μπορεί να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Μόλις τώρα έβαλα αμπερόμετρο στο NONAME 500W που έχω και πραγματικά τραβάει μόνο όσο χρειάζομαι. Με αναμένα USB περιφεριακά και rendering, ανέβηκε πολύ λίγο η κατανάλωση Επίσης, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον off line UPS, τότε έχεις line interactive, το οποίο αν δεν "σήκωνε" την κατανάλωση που του έχεις βάλει, θα σφύριζε έστω και αν το τροφοδοτείς από την ΔΕΗ Τέλος, μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός, λόγο στιγμιαίας υπερφόρτωσης της ΔΕΗ δευτερόλεπτα πριν το blackout Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ήταν τυχαίο γεγονός, στείλτους ένα email για διευκρινήσεις... Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Το UPS είναι λίγο παλιό και δεν ξέρω αν είναι Line Interactive. Back-UPS 600I λέγεται... Περίεργα πράγματα γίνονται όμως... Παίζει να είχα απλώς την εντύπωση ότι κράτησε 10 λεπτά, γιατί το ξαναξεφόρτισα τώρα και κράτησε μόλις 4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει. Είχε πάνω: 1) Οθόνη LCD 19" 2) Router 3) Ηχεία 2.1 4) PC Pentium III 700MHz με ένα δίσκο On-board VGA και το παλιό noname 350W τροφοδοτικό... Οπότε όπως είπες κάτι γίνεται με τη μπαταρία μάλλον :( Η μπαταρία αλλάχτηκε, δε χρησιμοποιήθηκε για 1-2 χρόνια και έχει μισό χρόνο που τη χρησιμοποιώ! (Δεν το ανέλυσα στο πάνω post) Αξίζει να πάρω καινούργια αν φταίει αυτό ή να σουτάρω το UPS; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Το UPS που έχεις, μάλλον παίρνει 12V/7.2Ah, ή παρόμοια η οποία έχει 15€ περίπου. Αλλά μια και είναι παλιό και μια που σήμερα με 100 - 120€ παίρνεις πλέον ένα 1000VA line interactive, θα σου πρότεινα να το αλλάξεις. Εγώ έχω πάρει για το σπίτι το UPS-1000CL KEBO (100€ πριν ένα χρόνο) που θα βρείς εδώ και ένα 500VA για την δουλειά με 50€. Και τα δύο άψογα... Λίγο ακριβότερα τα βλέπω σήμερα αλλά αξίζει τον κόπο, παρά να αλλάξεις μια μπαταρία με 15€ περίπου σε ένα backup UPS το οποίο είναι και χαμηλότερα VA. Οι τιμές που βλέπεις στην σελίδα, ισχύουν και στο μαγαζί που θα πας να το αγοράσεις. Μην δεχθείς να δώσεις παραπάνω χρήματα. Εγώ το πήρα από κατάστημα στην Ρόδο που τα φέρνει, στην ίδια τιμή Επίσης αν διαθέτεις περισσότερα χρήματα, μπορείς να διαλέξεις ακόμα μεγαλύτερο. Εχει πολύ καλές τιμές. Φυσικά το παλιό, κάποια στιγμή που θα περισσεύουν μερικά χρήματα με αλλαγή μπαταρίας θα εξυπηρετήσει κάτι "άλλο" στο σπίτι πχ τηλερόραση κλπ κλπ Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Το UPS που έχεις, μάλλον παίρνει 12V/7.2Ah, ή παρόμοια η οποία έχει 15€ περίπου. Με την ευκαιρία ξέρεις πως αλλάζει η μπαταρία και που μπορώ να την προμηθευτώ? Για κάθε μάρκα είναι διαφορετική? Ευχαριστώ [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 27, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 OK thanks Silvester... :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. March 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2007 Με την ευκαιρία ξέρεις πως αλλάζει η μπαταρία και που μπορώ να την προμηθευτώ? Για κάθε μάρκα είναι διαφορετική? Ευχαριστώ Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Θέλει λίγο προσοχή και "σεβασμό" στην διαδικασία Ξεβίδωσε με προσοχή το UPS και κοίτα αν μπορείς εύκολα να αποσυνδέσεις τους ακροδέκτες και κυρίως να βγάλεις την παλιά μπαταρία/ες. Αν δεν βγαίνει εύκολα, προτείνω να πας να σου την αλλάξουν στο μαγαζί που θα την αγοράσεις, χωρίς χρέωση φυσικά... Αν δεν διαθέτει κάποια εξιδικευμένη (σε σχήμα και χαρακτηριστικά) μπαταρία, μπορείς να βρείς ακόμα και σε ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων. Αλλιώς, ρώτα σε ένα από αυτά που μπορείς να βρείς μπαταρίες. Αν αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου, να θυμάσε ότι κατά την συνδεσμολογία, να αφήσεις στο τέλος (τελευταία σύνδεση) τον αρνητικό πόλο. Δηλαδή όταν συνδέσεις την μπαταρία ή τις μπαταρίες, το τελευταίο πράγμα που θα συνδεθεί στο UPS, θα είναι ο αρνητικός πόλος Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
druides Δημ. April 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2007 καλησπέρα στην παρέα :) θέλω να αγοράσω ένα ups για τον σπιτικό server μου.. έχει πολύ μικρή κατανάλωση. 235watt βγάζει σύνολο το τροφοδοτικό του, και αμφιβάλλω αν φτάνει τα 150: 1 dimm μνήμη = ~30watt 1 p2 = 45watt 1 ethernet = 2watt 1 hd + 1 mobo = dunno τέλοσπαντων, για να έχει αυτό το τέρας ρεύμα για κανα 20λεπτο, πόσα va μου συνιστάτε να πάρω; έχετε να μου κάνετε καμία καλή πρόταση; δε θέλω να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο (σύνδεση με υπολογιστή κλπ. δε θα είναι και συμβατό :p). Μόνο παροχή ρεύματος. Επίσης, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τις διαφορές ανάμεσα στα line interactive, on-line, off-line κλπ; 'στωωωωω :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. April 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2007 καλησπέρα στην παρέα :) θέλω να αγοράσω ένα ups για τον σπιτικό server μου.. έχει πολύ μικρή κατανάλωση. 235watt βγάζει σύνολο το τροφοδοτικό του, και αμφιβάλλω αν φτάνει τα 150: 1 dimm μνήμη = ~30watt 1 p2 = 45watt 1 ethernet = 2watt 1 hd + 1 mobo = dunno τέλοσπαντων, για να έχει αυτό το τέρας ρεύμα για κανα 20λεπτο, πόσα va μου συνιστάτε να πάρω; έχετε να μου κάνετε καμία καλή πρόταση; δε θέλω να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο (σύνδεση με υπολογιστή κλπ. δε θα είναι και συμβατό :p). Μόνο παροχή ρεύματος. Επίσης, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τις διαφορές ανάμεσα στα line interactive, on-line, off-line κλπ; 'στωωωωω :) Ρίξε μια ματιά στο site της apc... Έχει κάπου ένα "calculator" και σου προτείνει κάποια UPS. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts