Jump to content

Θέλω να κάνω ένα φάκελο του Η/Υ μου κοινόχρηστο στο web

mariosvasileiou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βασικά θέλω να κάνω φτιάξω ένα φάκελο στον υπολόγιστή μου, στον οποίο θα μπορώ να έχω πρόσβαση (μεσω internet) και από άλλον Η/Υ!

Γίνεται? Πώς?

Ο Η/Υ μου βίσκεται σε δίκτυο! Εγώ θέλω να έχω πρόσβαση σε ένα φάκελο και από υπολογιστές εκτός του τοπικού δικτύου μου!

Αν γνωρίζετε κάτι, παρακαλώ βοηθήστε με!

Ευχαριστώ και καλή χρονιά!

Marios, Ιωάννινα!!!:)

Στήσε έναν apache ή IIS server. Καλύτερα να προτιμήσεις το δεύτερο, που είναι πιο απλό στη ρύθμιση.

Με λίγο Googling θα βρεις οδηγίες

http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=configure+iis+server&spell=1

Μα οι Apache και IIS Servers είναι για http hosting.

Εγώ στην θέση του θα χρησιμοποιούσα τον MSN Messenger ο οποίος έχει μια λειτουργία για κοινόχρηστους φακέλους σε συγκεκριμένους χρήστες.

Και που είναι το πρόβλημα; Θα στήσει έναν http server και θα μοιράζει από εκεί τα αρχεία του.

Και που είναι το πρόβλημα; Θα στήσει έναν http server και θα μοιράζει από εκεί τα αρχεία του.

Αν είναι έτσι ας στήσει FTP Server καλύτερα.

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, εαν υπάρχει στημένος IIS (CD των Windows -> Autoplay -> Install optional windows components -> Check το Internet Information Services (IIS)) στα Windows XP, και προβάλουμε τις ιδιότητες ενός φακέλου εμφανίζεται η καρτέλα "Web Sharing". Από εκεί εύκολα και απλά ρυθμίζουμε σε ποιούς χρήστες και κάτω από ποιές προϋποθέσεις και όνομα θα γίνει κοινόχρηστος ο φακελος (είναι αρκετά απλό για αυτό το έχουν συμπεριλάβει σε μια μικρή καρτέλα άλλωστε).

Το δεύτερο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι το Port forwarding και ένας τρόπος να βρίσκεις το IP σου (στην περίπτωση που δεν έχεις Static IP).

Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.....

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, εαν υπάρχει στημένος IIS (CD των Windows -> Autoplay -> Install optional windows components -> Check το Internet Information Services (IIS)) στα Windows XP, και προβάλουμε τις ιδιότητες ενός φακέλου εμφανίζεται η καρτέλα "Web Sharing". Από εκεί εύκολα και απλά ρυθμίζουμε σε ποιούς χρήστες και κάτω από ποιές προϋποθέσεις και όνομα θα γίνει κοινόχρηστος ο φακελος (είναι αρκετά απλό για αυτό το έχουν συμπεριλάβει σε μια μικρή καρτέλα άλλωστε).

Το δεύτερο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι το Port forwarding και ένας τρόπος να βρίσκεις το IP σου (στην περίπτωση που δεν έχεις Static IP).

Μέσω του IIS μπορεί να κάνει και FTP Hosting πάντως.

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ WEB.ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ (πχ "user") ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ.

ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ IN EXOLORER ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΕΞΗΣ URL http://192.168.1.111/user (ΤΟ 192.168.1.111 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΡ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ). ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΓΕ USER NAME & PASSWORD. ΕΜΕΙΝΑ! ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ USER NAME & PASSWORD!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ Η/Υ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥ!

(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ WINDOWS xp Pro GR)

....ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΓΕ USER NAME & PASSWORD. ΕΜΕΙΝΑ! ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ USER NAME & PASSWORD!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ Η/Υ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥ!

(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ WINDOWS xp Pro GR)

Ωραία ερώτηση:D

Καταρχάς στην περίπτωση που θέλεις να βλέπεις τα αρχεία που έχει ο συγκεκριμένος φάκελος, και όχι να τρέχεις μια .asp ή .html σελίδα, θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "Directory Browsing" από το κουμπί "Edit Properties" της καρτέλας "Web Sharing".

Τώρα για τον user το θέμα είναι απλό:

1. Στην καρτέλα "Security" κάνουμε click στο button "Add".

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε click στο button "Advanced".

3. Στο καινούριο παράθυρο click στο button "Find now"

4. Στο κάτω μέρος του παραθύρου θα μας εμφανίσει όλους τους χρήστες του μηχανήματος. Εμέις επιλέγουμε τον χρήστη "IUSR_ONOMAPC" (όπου ONOMAPC είναι το όνομα του υπολογιστή μας), και πατάμε "ΟΚ"¨.

5. Πατάμε πάλι "ΟΚ".

6. Με επιλεγμένο το χρήστη που μόλις προσθέσαμε στο κάτω μέρος της καρτέλας δίνουμε πρόσβαση για "Read & Execute".

7. Πατάμε "ΟΚ" και απο αυτή τη στιγμή ο φάκελος δέν χρειάζεται πια όνομα χρήστη και κωδικό.

Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.....

ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ XP?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Mην γράφεις με κεφαλαία. Είναι πολύ κουραστικό στην ανάγνωση, είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης.