Jump to content

Ψυκτρα για CPU

aoratos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας.Ανοιξα το κουτι μου να το καθαρισω γιατι ειχε πολυ σκονη και εβγαλα την ψυχτρα για να την καθαρισω και καθαρισα και τον επεξεργαστη απο την παστα που ειχε και τωρα εμεινα χωρις pc.:(

Τωρα θα ηθελα την βοηθεια σας για να μου προτεινετε μια καλη ψυχτρα περιπου στα 40ε και μια καλη παστα θερμοαπαγωγικη.

Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια που να μην χρειαζεται να αφαιρεσω την μητρικη για να την βαλω για να μην κανω καμια πατατα.:p

Και κατι ακομα σκουπισα τον επεξεργαστη με μπατονετα για τα αυτια,δεν πιστευω να εχει παθει τιποτα?:cry:

η μητρικη μου ειναι:Gigabyte 8IPE1000-G rev.4.0

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

Λοιπόν, η καλύτερη λύση είναι ψύκτρα Thermaltake Sonic Tower με 2 12άρηδες ανεμιστήρες, και arctic silver 5 από κάτω. Θα δεις αποτέλεσμα. Πριν τα βάλεις καθάρισε καλά τον επεξεργαστή από τα υπολείματα πάστας με οινόπνευμα.

πολυ μεγαλη δεν ειναι?:blink:

εγω σκευτομαι για την zalman CNPS7000B-AL/CU+LED.

Ποια η γνωμη σας για αυτη την ψυκτρα?εχω ακουσει πως δεν μπαινει στην μητρικη μου,μηπως ξερετε αν μπαινει?

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

Στο site της zalman υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες. Ο επεξεργαστής σου είναι σε socket 478 οπότε θα πρέπει να ψάξεις για ψύκτρα συμβατή με αυτό το socket. Tέτοιες είναι η 7700 και η 9500 της Zalman. Πολύ καλές και αθόρυβες και οι δύο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,θα ψαξω να βρω πληροφοριες για ποιες ειναι συμβατες στο σιτε που εβαλες.

Τελικα αποφασισα να παρω την zalman cnps7000b-al/cu-led.

• 2 years later...
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα για το τιποτα ρωταω εδω.Λοιπον η ψυκτρα του επεξεργαστη εχει γεμισει σκονη και θελω να την βγαλω για καθαρισμα.Ξερει καποιος πως αφαιρητε????Η ψυκτρα ειναι αυτη http://comexgroup.com/cpu/_intel/img_intel775/cooler.jpg
[sIGPIC][/sIGPIC]

Nαι, πρέπει να στρίψεις τα τέσσερα μαύρα πλαστικά που υπάρχουν γύρω από την ψύκτρα. Μετά μπορεί να ξεκουμπώσει από τις αντίστοιχες 4 τρύπες που υπάρχουν στη μητρική. Πρόσεξε όμως πως θα το κάνεις γιατί πολλές φορές οι ψύκτρες κολλάνε πολύ πάνω στον επεξεργαστή. Αν δεν το έχεις ξανακάνει, δοκίμασε να καθαρίσεις την ψύκτρα με αέρα.

Tα γυρισα τα πλαστικα και χαλαρωσε η ψυκτρα αλλα δεν εβγαινε,αυτα τα πλαστικα ηταν ακομα ασφαλισμενα.Ο επεξεργαστης δε νομιζω να κολλησε γιατι η ψυκτρα πηγαινε δεξια αριστερα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρέπει να βγούν τα κλιπ που είναι κουμπωμένα στην μητρική και έχουν απελευθερωθεί αφού έστριψες τα μαύρα πλαστικά. Αλλιώς δεν βγαίνει η ψύκτρα. Χρειάζεται προσοχή όμως μη σπάσουν.