Jump to content

3Com WLAN στο Σύνταγμα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xaireto apantes. Eimai neo mellos sto forum... kai ligo sto psaksimo akoma oson afora texnologia kiniton. Opos k na exei ta sigxaritiria mou gia to forum kai idou to proto mou post.

Xtes ekana reply gia se ena topic gia to neo P990i tis SE alla den vrika apantisi. Ksanavazo to keimeno k opoios borei na me voithisei plz mail me i msn pou tha me vrite kirios proines ores. Euxaristo ek ton proteron gia to endiaferon.

"Stin perioxi trigiro apo Syntagma iparxei WLan me onoma 3com. Sto diktio auto sindethika proti fora tixaia prin 1 mina peripou meso laptop xoris na mou zitithoun username k pass. Dokimazo loipon to idio me to kinito mou apo tin idia topothesia. To diktio entopizetai alla den boro na sindetho gia kapoio logo. Fantazomai exei na kanei me tis rithmiseis opote auto pou thelo na rotiso einai an kapoios exei kanei auti tin sindesi me to kinito tou oste na mou steilei tis rithmiseis. (an pezei rolo exo diktio TIM)."

Ksanathimizo, einai apo xtesino mou reply se allo topic kai oti akoma ta psaxno opote pezei k na kano erotiseis pou exoun idi apantithei i sxoliastei sto parelthon.... apla den vrika kati ego pou na me voithisei. Pisteuo pos einai ena thema pou borei na sizitithei genikotera os pros free access points kai timologia se WLAN ή γενικότερα ασύρματες συνδέσεις internet.

[sIGPIC][/sIGPIC]purpledragon9983 - yahoo*gr

Απλα το δικτυο εκει περα ειναι απαιχτο και μαλιστα καθομουν κοντα στην βορεια πλευρα του Συνταγματος και ειχε σημα 3/5 αλλα το σερφινγκ πεταγε...

Την μέρα που συνδέθηκα με το laptop ήμουν στο γραφείο μου, δίπλα στον σταθμό Συγγρού-Φιξ. Από το ίδιο σημείο δοκιμάζω κ από προχτές με το κινητό μου αλλά τα πράματα έχουν όπως σας είπα. Θα συμφωνίσω με τον 21 cent. Όντως το δίκτυο ήταν μια χαρά. Για να καταλάβεις κατέβαζα με το laptop με περίπου με 60Kbps. (download, όχι το downstream της γραμμής). Φαντάσου να είσαι ποιό κοντά στην Βουλή......

Είναι καλή περίπτωση το θέμα, απλά δεν ξέρω τι μου γίνεται με τα κινητά ακόμα όσων αφορά τα ασύρματα δίκτυα....... την βοηθειά σας παρακαλώ..... ότι έχεται ευχαρίστιση...... :P

Συγγρού-Φίξ... :innocent:

Ευτυχώς γιατί για μια στιγμή άρχισα να σκέφτομαι διάφορα. Είμαι κι εγώ βλέπεις στο Σύνταγμα (βέβαια καμμία σχέση με Φιξ) και έχω στο γραφείο μου ένα router που το έχω σετάρει σε ένα unsecure "3Com" ασύρματο δίκτυο.

Εκ των πραγμάτων βέβαια δεν θα μπορούσες να το δεις εκτός κι αν ήσουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο στο δρόμο (και πάλι θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός) αλλά όπως και να έχει το πράγμα, για μια στιγμή με προβλημάτισες! :O

Don't worry man :p . Δεν νομίζω να σε φτάνω. Πάντως ακόμα ισχύει αυτό που σας είπα. Δοκιμάστε το όποτε τύχει να είστε Σύνταγμα και αν καταφέρεται να συνδεθήτε plz στείλτε μου τις ρυθμήσεις με ένα mail. Thanks...

Don't worry man :p . Δεν νομίζω να σε φτάνω. Πάντως ακόμα ισχύει αυτό που σας είπα. Δοκιμάστε το όποτε τύχει να είστε Σύνταγμα και αν καταφέρεται να συνδεθήτε plz στείλτε μου τις ρυθμήσεις με ένα mail. Thanks...

Tρελό γέλιο :D

Σε ψάρωσα όμως...... Το νου στις υποκλοπες....... Αμα καταλάβεις οτι κάποιος πέρνει γραμμή απο το router σας θα ξερεις ποιός θα είναι......:ninja:

To γέλιο το έριξα 2 λόγους

Πρώτον στο σύνταγμα έχει free hot spot, οπότε μου φάνηκε περίεργο κάποιος να πάει να στήσει δίπλα άλλο free hot spot (γιατί επί πληρωμή κάποιος βλάκας θα στήσει).

Δεύτερον γιατί το "συγγρού-Φιξ" δεν είναι στο "Σύνταγμα" :P :D

To γέλιο το έριξα 2 λόγους

Πρώτον στο σύνταγμα έχει free hot spot, οπότε μου φάνηκε περίεργο κάποιος να πάει να στήσει δίπλα άλλο free hot spot (γιατί επί πληρωμή κάποιος βλάκας θα στήσει).

Δεύτερον γιατί το "συγγρού-Φιξ" δεν είναι στο "Σύνταγμα" :P :D

Όντως είναι χαζό αλλά αν πρόσεξες ο router του δεν έχει κ μεγάλη εμβέλια. Με το ζόρι μέχρι τον δρόμο αν θυμάμε καλά. Οπότε δεν ξέρω κατα πόσο θεωρίτε αυτό "hot spot". Εκτός αυτού τελικά αυτό που πιάνω στο γραφείο είναι router από κάποιο άλλο γραφείο και δεν μπορώ να συνδεθώ γιατί ειναι secure. Το ανακάλυξα πρόσφατα. Το hot spot του Συντάγματος δεν το πιάνω με το κινητό δυστηχώς. Και όταν ρώτησα των τεχνικό της εταιρίας μου είπε πως με το laptop επιανα Σύνταγμα λόγω ισχυρότερου Wi-Fi δέκτη εν σχέση με του κινητού (ως hardware). Τεσπα. Αν πάντως ενοπίσει κανείς κανένα αξιόπιστο hot spot ας βάλει καμιά ειδοπήοιση. Και ενοήται να είναι τσαμπέ:!:

• 2 weeks later...

Πες στον τεχνικό της εταιρείας σου ότι δεν ξέρει τι του γίνετε.

Δεν μπορείς να πιάσει το δίκτυο του συντάγματος στου φιχ, ούτε με το φορητο σου ούτε με το κινητό σου....

Ασε που το τι πιάνεις δεν έχει καμία σχέση με το πόσο δυνατός είναι ο πομπός σου (σου είπα ότι ο τεχνικός σου είναι άσχετος ?), αλλά και να είχε σχέση, η διαφορά μεταξύ δυνατών και μη-δυνατών πομπών στο widi είναι συνήθως αμελητέα (τελικά στο είπα ότι ο τεχνικός σου είναι άσχετος).

Μεγαλύτερη σημασία έχει η κεραία της συσκευής (που σε πολλά φορητά υπάρχει ενσωματομένη με σεβαστές δυνατότητες σε αντίθεση με τα κινητά που είναι πάρα πολύ μικρή), αλλά και η ευαισθησία του δέκτη (που στα κινητά συνήθως δεν είναι τόσο καλή γιατί οι εφαρμογές "all in one chip" δεν είναι τόσο καλές).

Πες στον τεχνικό της εταιρείας σου ότι δεν ξέρει τι του γίνετε.

Δεν μπορείς να πιάσει το δίκτυο του συντάγματος στου φιχ, ούτε με το φορητο σου ούτε με το κινητό σου....

Ασε που το τι πιάνεις δεν έχει καμία σχέση με το πόσο δυνατός είναι ο πομπός σου (σου είπα ότι ο τεχνικός σου είναι άσχετος ?), αλλά και να είχε σχέση, η διαφορά μεταξύ δυνατών και μη-δυνατών πομπών στο widi είναι συνήθως αμελητέα (τελικά στο είπα ότι ο τεχνικός σου είναι άσχετος).

Μεγαλύτερη σημασία έχει η κεραία της συσκευής (που σε πολλά φορητά υπάρχει ενσωματομένη με σεβαστές δυνατότητες σε αντίθεση με τα κινητά που είναι πάρα πολύ μικρή), αλλά και η ευαισθησία του δέκτη (που στα κινητά συνήθως δεν είναι τόσο καλή γιατί οι εφαρμογές "all in one chip" δεν είναι τόσο καλές).

LOL. Μην τα πέρνεις μεγάλε! Γενικά το θέμα λύθηκε εδώ και κάτι μέρες. Τελικά το access point ήταν.... από άλλο γραφείο.... απλα. Κ το παλικάρι που το έχει θυμήθηκε να το κάνει secure μετά απο κάτι μήνες. Σορι. Δικό μου λάθος για το Σύνταγμα. Απλά ήταν unsecure το δίκτυο κ υπέθεσα οτί είναι του Συντάγματος. (Κ το γραφείο απέχει 10 λεπτά με τα πόδια απο την βουλή....). Όσο για τον τεχνικό μου.... μάλλον λέτε το ίδιο πράγμα.... απλά εσύ με λίγο αναλυτικότερο τρόπο..... "ευαισθησία του δέκτη (που στα κινητά συνήθως δεν είναι τόσο καλή γιατί οι εφαρμογές "all in one chip" δεν είναι τόσο καλές)".

Thanks πάντως για το ενδιαφέρον.

Κ να προτείνω να τσεκάρετε το site του "Μητροπολιτικού Ασύρματου Δικτύου Αθηνών".... ή κάπως έτσι. Μου φαίνεται σαν μία πρώτη ελπίδα για ανάπτηξη δικτύου εντός Αθηνών και περιφέριας :p . Link σε επόμενο post γιατί δεν το θυμάμε τώρα κ πρέπει να ρωτήσω. Αλλά πιστεύω κ με ένα απλό search σε κανα in.gr ή pathfinder θα επιστρέψει αποτελέσματα.

LOL. Μην τα πέρνεις μεγάλε! Γενικά το θέμα λύθηκε εδώ και κάτι μέρες. Τελικά το access point ήταν.... από άλλο γραφείο.... απλα. Κ το παλικάρι που το έχει θυμήθηκε να το κάνει secure μετά απο κάτι μήνες. Σορι. Δικό μου λάθος για το Σύνταγμα. Απλά ήταν unsecure το δίκτυο κ υπέθεσα οτί είναι του Συντάγματος. (Κ το γραφείο απέχει 10 λεπτά με τα πόδια απο την βουλή....). Όσο για τον τεχνικό μου.... μάλλον λέτε το ίδιο πράγμα.... απλά εσύ με λίγο αναλυτικότερο τρόπο..... "ευαισθησία του δέκτη (που στα κινητά συνήθως δεν είναι τόσο καλή γιατί οι εφαρμογές "all in one chip" δεν είναι τόσο καλές)".

Thanks πάντως για το ενδιαφέρον.

Κ να προτείνω να τσεκάρετε το site του "Μητροπολιτικού Ασύρματου Δικτύου Αθηνών".... ή κάπως έτσι. Μου φαίνεται σαν μία πρώτη ελπίδα για ανάπτηξη δικτύου εντός Αθηνών και περιφέριας :p . Link σε επόμενο post γιατί δεν το θυμάμε τώρα κ πρέπει να ρωτήσω. Αλλά πιστεύω κ με ένα απλό search σε κανα in.gr ή pathfinder θα επιστρέψει αποτελέσματα.

Τελικά εσύ είσαι στο Φιξ, ή 10 λεπτά με τα πόδια από τη Βουλή; :p

Τελικά εσύ είσαι στο Φιξ, ή 10 λεπτά με τα πόδια από τη Βουλή; :p

ε, πόσο νομίζεις ότι είναι με τα πόδια ? Να μην είναι 10, να είναι 15 ?, άντε 20'

ε, πόσο νομίζεις ότι είναι με τα πόδια ? Να μην είναι 10, να είναι 15 ?, άντε 20'

10 λεπτά πάντως, είναι η Ακρόπολη! :D

Προφανώς εννοείς 10΄ οι πρόποδες της ακροπολης, γιατί αν σε 10' εσύ ανεβαίνεις επάνω, τότε δεν είσαι papoulis, commando είσαι :P

Τελευταία φορά που πήγα ακρόπολη για κάτι κεραίες να αλλάξω, έκανα 15' από τους πρόποδες μέχρι το ασανσέρ :D

Καλά ότι είμαι μάχιμος είμαι... αλλά ναι, έχεις δίκιο. Ανέφερα την Ακρόπολη μιλώντας με σταθμούς του Μετρό (όπως το Συγγρού-Φιξ).

Δεν περίμενα να πάρει τέτοια διάσταση το θέμα της απόστασης. Για να σας λύσω πάντως την απορία (μιάς κ τα έχω λιώσει εδω γύρω με τα πόδια), στην Βουλή φτάνεις μέσα σε 15' το πολύ (μιλάμε για περπατημα νορμαλ ανθρώπου, όχι γριά 70 και άνω) κ στον σταθμό της Ακρόπολης σε 10΄το πολύ. Τελικά θα βρούμε καμιά WI-FI σύνδεση στο τσαμπέ? Εκεί είναι το θέμα!!!!!!!!!!!!!!

AWMN ή διαφορετικά τσίμπα το λαπτοπάκι σου, πάρε έναν καφέ από το ΕΘΝΙΚΟΝ στο Σύνταγμα, πιάσε ένα ελεύθερο παγκάκι, κάτσε σταυροπόδι και συνδέσου... :D