Jump to content

προβλημα με δισκους ΙDE και SATA 2

bitter_end
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα και ελπιζω καποιος να μπορέσει να με βοηθήσει.

Χτες παρελαβα το καινουργιο μου pc και το μονο που κρατησα απο το παλιο ηταν ο δισκος WD80GB, ο καινουργιος ειναι SATA2 WD250GB.

Τους δισκούς τους εγκατεστησε και τους 2 ο τεχνικός που συναρμολογησε τον υπολογιστη.

Στον παλιο ηταν εγκατεστημενα windows xp home και στον καινουργιο εγκατεστησα εγω windows xp pro.

To προβλημα ειναι οτι οταν βαζω να κανει boot απο το SATA μου λεει disk boot failure (οι δισκοι αναγνωριζονται και οι 2 στο my computer) ενω οταν βαζω boot απο τον IDE ολα δουλευουν κανονικα και μου βγαζει επιλογη για το ποιο λειτουργικο θελω να φορτωσω και φορτωνουν και τα δυο κανονικα.

Επισης για καποιο λογο μου βγαζει δεξια στο ρολοι ασφαλή καταργηση υλικών για να καταργησω τον SATA.

Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει ουτε τι να κάνω

Να κανώ format στον IDE να μήν εχει 2 λειτουργικά η φταιει κατι αλλο?

Σας παρακαλώ τα φώτα σας :rolleyes:

Α!Η motherboard ειναι asus P5v-VM DH αν εχει καποια σημασια

και εγκατεστησα οτι υπηρχε απο drivers στο cd της.

Ευχαριστω εκ τών προτερών παιδια

Enjoy the silence ...

• 3 weeks later...
Στον παλιο ηταν εγκατεστημενα windows xp home και στον καινουργιο εγκατεστησα εγω windows xp pro.

Μηπως εγκατεστησες τα windows xp pro στον παλιο και ο καινουριος ειναι αδειος?

Μονο ετσι εξηγειται:

1) Το μηνυμα λαθους που σου βγαζει οταν κανεις boot απο τον παλιο. (μηπως ολοκληρο το μηνυμα λεει: disk boot failure, insert system disket and press ENTER ; )

2) Η επιλογη που σου δινει στον παλιο να διαλεξεις λειτουργικο (αν τα windows xp pro ηταν στον καινουριο δισκο δεν θα ξεκινουσαν απο τον παλιο)

3) Να δουλευει κανονικα σαν 2ος ο καινουριος οταν κανεις boot απο τον κανονικο (δεν χρειαζεται να εχει εγκατεστημενο λογισμικο για να δουλεψει ετσι)

Επισης για καποιο λογο μου βγαζει δεξια στο ρολοι ασφαλή καταργηση υλικών για να καταργησω τον SATA

Αυτο το μηνυμα το βγαζει μονο για τις εξωτερικες συσκευες

Αυτο το μηνυμα το βγαζει μονο για τις εξωτερικες συσκευες

To bgazei kai gia tous SATA se kapoies periptwseis (p.x. otan exoun perastei oi drivers ths NVidia gia ton SATA controller)

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

ki egw eixa analogo problima sto pc enos filou mou.. formara ton sata, perasa ta win ston ide, kai pali ekane boot apo ton sata!

Giauto pronoisa kai eipa sto magazi pou pira to diko mou pc na to syndesei ekeinos, k dn 3erw pws ta katafere, pantws blepei ton SATA san C:/ kai ton IDE san E:/ kai leitourgoun kai oi 2!