KennyDopeGr Δημοσιεύτηκε November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 2, 2006 καλημέρα, αυτό που ψάχνω, μπορεί να εκφραστεί σαν "MS Outlook Express server". Αναλύοντας την κατάσταση... έχω ένα μικρό δίκτυο τεσσάρων Η/Υ (ethernet καλωδίωση σε όλους). Μέχρι στιγμής έχω και στους 4 εγκατεστημένο το MS Outlook Express το οποίο διαχειρίζεται την ίδια email θυρίδα (της otenet αν είναι απαραίτητο αυτό). Όπως καταλαβαίνετε, ο καθένας Η/Υ συνδέεται στην θυρίδα, κατεβάζει τα νέα email, στέλνει αν χρειαστεί τα δικά του email (είτε σαν απαντήσεις των εισερχομένων, είτε 'νέο email') με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται να ψάξω ένα email απο το παρελθόν μέσα στο inbox (ή απεσταλμένα) της θυρίδας, η αναζήτηση να επεκτείνεται σε 4 Η/Υ (αυτοί που έχουν outlook xpress δηλαδή). Πράγμα χρονοβόρο και συχνά μη ελεγχόμενο, γιατί είναι στο χέρι του χειριστή (του εκάστοτε Η/Υ) να σβήσει ή να κρατήσει ένα email που θεωρεί/δεν θεωρεί απαραίτητο. Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να δημιουργήσω έναν κεντρικό σέρβερ όσον αφορά το MS Outlook Express, ο οποίος θα συνδέεται (αυτός και μόνο αυτός) στην email θυρίδα. Οι υπόλοιποι τρεις, θα συνδέονται σε αυτόν και θα τραβούν/στέλνουν αλληλογραφία μέσω εκείνου. Εφόσον τα εισερχόμενα/εξερχόμενα θα αποθηκεύονται στον σέρβερ (στον κεντρικό Η/Υ του γραφείου δηλαδή), δε με ενδιαφέρει να αποθηκεύονται και στους υπόλοιπους τρεις Η/Υ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. November 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 Μια πιο απλή λύση που θα μπορούσες να εφαρμόσεις είναι να επιλέξεις το outlook expres σε κάθε υπολογιστή να κρατάει να μυνήματα στο mail server της otenet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KennyDopeGr Δημ. November 18, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 σε ευχαριστώ pythagoras, αυτό κάνω εδώ και λίγες μέρες και βλέπω οτι είμαι σε καλύτερη κατάσταση καθημερινά. Ωστόσο αν υπάρχει και άλλος τρόπος για να γίνει ένας η/υ σέρβερ και οι άλλοι να συνδέονται στο outlook express αυτού, θα είναι ιδανική λύση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts