freyarip Δημοσιεύτηκε December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 10, 2003 Γεια χαρα σε ολους! Θελω να κανω αλλαγη των windows απο ME που εχω τωρα σε xp, και ακουω διαφορα που με εχουν μπερδεψει. Καποιος μου ειπε πως δεν πρεπει να κανω format στο κομπιουτερ απλως να περασω τα xp απο πανω και να σβησω στη συνεχεια τα millenium. Καποιος αλλος μετα μου ειπε οτι αυτο απαγορευεται γιατι θα τα παιξει ο σκληρος δισκος και ετσι το format ειναι απαραιτητο. Τωρα εγω ποιον να πιστεψω? Κατι ακομη, Ειναι καλυτερα να βαλω τα home edition η τα proffessional? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Αν είσαι 100% εξοικειωμένος με διαδικασίες μπακάπ, φορμάτ κι εγκατάστασης γουίντοουζ τότε κάνε φορμάτ έτσι όπως είσαι και πέρνα παρθένα τα εξπί, αλλιώς βάλ'τα πάνω απ'τα μιλένιουμ. Όσο για τις διαφορές χόουμ/προφέσιοναλ, έχουν να κάνουν μόνο με τη συγκρότηση δικτύων, οπότε βάλε όποια σου είναι διαθέσιμη ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Η καλύτερη περίπτωση είναι να κάνεις format γιατί έτσι θα έχεις ένα καθαρό λειτουργικό σαφώς καλύτερο από επιδόσεις. Βέβαια θα πρέπει πρώτα να κάνεις backup στα αρχεία σου και γενικά σε ότι άλλο θέλεις να κρατήσεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellinas Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Format prota 1000 ta ekato allios to pio pithano einai na eheis problimata. Kane kai kanena partition ston skliro me kapoio tou shmeio na apothikeueis dedomena etsi oste na min hreiazesai back up stoiheion otan gia kapoious logous prepei na kaneis format apo edo kai pera. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freyarip Δημ. December 10, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δωσατε επειδη ομως δεν εχω ξανακανει format, μπορει καποιος να μου πει πως γραφω την εντολη και πως κανω quick format? Ακομη, μετα το φορματ περναω πρωτα τη μητρικη ή την καρτα γραφικων? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να κάνεις την αναβάθμιση σε ΧΡ; Αν δεν υπάρχει, τότε κάτσε με τα ΜΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freyarip Δημ. December 10, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Ο λογος ειναι τα διαφορα bugs των me που ολους μας ενοχλουν (τα ασχετα μυνηματα σφαλματος, μπλε οθονες, και τετοια) ελπιζω οτι με τα xp θα διορθωθουν. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Έχοντας πάντως τη second edition των ΜΕ στη δουλειά, έχω πολύ καιρό να αντιμετωπίσω μπλε οθόνη. Δεν έχεις κάποιον φίλο/γνωστό, που να γνωρίζει, για να σε βοηθήσει με την αναβάθμιση; Αν όχι, θα σε παραπέμψω στην απάντηση του sallax. Καλή επιτυχία! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhstos Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος freyarip Παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δωσατε επειδη ομως δεν εχω ξανακανει format, μπορει καποιος να μου πει πως γραφω την εντολη και πως κανω quick format? Min agxonesai gia tipota. Kane backup ta data pou thes se ena allo partition (an den exeis kane ena me to PartitionMagic) kai meta boot-are apo to cd ton XP. Ayta tha broun to allo leitourgiko (WinME) kai se poio disko einai kai esy poly apla tha tou peis kane format se ayto to disko kai bale ta XP... So simple!!!! Παράθεση Q σου λεβέντη μου!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
themisgr Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 εγω παντως φιλε κανω κατι διαφορετικο. φτιαξε μια δισκετα εκκινισης και ξεκινα τον υπολογιστη μ αυτην. μπαινεις απο dos και διαγραφεις τα αρχεια οποτε εχεις ενα πεντακαθαρο δισκο χωρις φορματ. Παράθεση ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ :stupid: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Δεν χρειάζεται αυτό πια. Από τα win2000 και μετά, το setup μπορεί να κάνει partition και format στον σκληρό δίσκο που θέλεις, πριν αρχίσει να βάζει το λειτουργικό. Οπότε το μόνο που κάνεις είναι να βάλεις το cd με τα xp. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dread Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 εγώ απο προσοπική εμπηρεία συνιστώ να κάνεις φορματ αφού η διαδικασια είναι: α) κουραστικη και μην την κανεις ακόμα πιο πολυ β)πολυυυυυπλοκή! γ) τι έχεις να χάσεις από ένα (καλο) φορματ αν μπορείς να κάνεις πισω-πάνω (backup!) ;) και professional !!!! :) :) Παράθεση Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :) <-><-><-><-><-> This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Ειναι καλλυτερο να κανεις φορματ για να διαγραψεις ολα τα πιθανα σκουπιδια που υπαρχουν στο δισκο.Αν μπορεις και εχεις μεγαλο δισκο δημιουργησε δυο parition ενα σε FAT32 ενα σε NTFS(με το PARTITION MAGIC λενε οτι ειναι ευκολο,εγω το εκανα με ενα προγραμματακι της MAXTOR το οποιο φορμαρει αλλα και μοιραζει τον δισκο οπως εσυ θες,δουλευει σε DOS με δισκετα ) . Πρωτα κανε εγκατασταση τα ΜΕ στο FAT32 και μετα τα XP στο NTFS ,ετσι θα εχεις DUAL BOOT οταν ανοιγεις το PC και θα μπορεις να δουλευεις ολα? τα προγραμματα.Θα σου προτεινα να μην ενεργοποιησεις αμεσως τα XP μεχρι να βεβαιωθεις οτι ολα δουλευουν σωστα.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αν για καποιο λογο φορμαρεις το partition που ειναι τα ΜΕ δεν θα μπορεις να μπεις ουτε στα ΧΡ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟ .Σε εμενα δουλευουν ολα καλα :wacko: εδω και 45 μερες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br492 Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bill33 Ειναι καλλυτερο να κανεις φορματ για να διαγραψεις ολα τα πιθανα σκουπιδια που υπαρχουν στο δισκο.Αν μπορεις και εχεις μεγαλο δισκο δημιουργησε δυο parition ενα σε FAT32 ενα σε NTFS(με το PARTITION MAGIC λενε οτι ειναι ευκολο,εγω το εκανα με ενα προγραμματακι της MAXTOR το οποιο φορμαρει αλλα και μοιραζει τον δισκο οπως εσυ θες,δουλευει σε DOS με δισκετα ) . Πρωτα κανε εγκατασταση τα ΜΕ στο FAT32 και μετα τα XP στο NTFS ,ετσι θα εχεις DUAL BOOT οταν ανοιγεις το PC και θα μπορεις να δουλευεις ολα? τα προγραμματα.Θα σου προτεινα να μην ενεργοποιησεις αμεσως τα XP μεχρι να βεβαιωθεις οτι ολα δουλευουν σωστα.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αν για καποιο λογο φορμαρεις το partition που ειναι τα ΜΕ δεν θα μπορεις να μπεις ουτε στα ΧΡ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟ .Σε εμενα δουλευουν ολα καλα :wacko: εδω και 45 μερες Ακριβώς την ίδια διαμόρφωση χρησιμοποιώ και εγώ από τις αρχές Αυγούστου χωρίς κανένα πρόβλημα με partitioning από το partition magic.Η αλήθεια είναι ότι στα μάτια μου τα ΜΕ είναι ίσως το ποιο ασταθές λογισμικό που έχω δουλέψει ποτέ :( .Τα έχω για λόγους συμβατότητας και έκτακτης ανάγκης.Επίσης κατα την εγκατάσταση των xp φίλε freyarip ο οδηγός σε ρωτάει αν θα κάνει διαμόρφωση (φορματ) και σε ποιο fs (ntfs ή fat32) οπότε μην προβληματίζεσαι Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. December 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος freyarip Ο λογος ειναι τα διαφορα bugs των me που ολους μας ενοχλουν (τα ασχετα μυνηματα σφαλματος, μπλε οθονες, και τετοια) ελπιζω οτι με τα xp θα διορθωθουν. Πρώτα απ' όλα κάνε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Format. Το πως? Εχμ! Δεν είναι η πληκτρολόγηση μιας εντολής και άντε τελειώσαμε. Είναι τα πιθανά partitions που θες να κάνεις, των drivers....μετά την εγκατάσταση των ΧΡ κλπ κλπ κλπ. Ζήτα βοήθεια από κάποιον φίλο σου, που ξέρει. Ευκαιρία να μάθεις κιόλας. ΟΝΤΩΣ ΤΑ WIN-ME, είναι η πιο απαίσια έκδοση των Windows... που έχω δει ποτέ. :mad: Αλήθεια, ποια τα χαρακτηριστικά του Η/Υ σου ???? Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freyarip Δημ. December 11, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2003 P4 1.7GB, 20GB Matrox, 256mb RAM, Geforce 2mx400 64mb, Soundblaster live 5.1, cd rom, cd r/rw. Αυτα! Παντως ομολογω οτι με μπερδεψατε τοσο πολυ που σκεφτομαι να το παω σε καποιο καταστημα να μου κανουν τη δουλεια. Το μονο προβλημα ειναι οτι φοβαμαι μην μου το δωσουν πισω χειροτερα απο οτι ειναι! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts