Jump to content

Ελληνική Hip-Hop

Αργύρης
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

akouw 6 xronia hiphop kai exw katalavei ena pragma,polloi to vlepoune san mia anwrimi mousiki i mousiki tis efivias, ala kanoun ena poli megalo lathos opios asxolithei sovara me ti mousiki afti kai den tin parei stin plaka tha diapistwsei pws prokite gia mia sovari mousiki me sinidisi kai ideologia kai rithmo, egw proswpika thewrw poli anoita ta moderna laika(oxi ta palia) pragmatika den exoune na dwsoune tipota, para mono se kati ginekoules fthines pou pane kai kounane to kormaki tous gia na dixoun pws kapies ine aftaaaaaaaaaaa
mobile fan user

• Απαντήσεις 536
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ακουσα Σπυρο. Ενταξει, κραζει πολυ αλλα δεν νομιζω να εχει και αδικο... :)
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Το ακουσα Σπυρο. Ενταξει, κραζει πολυ αλλα δεν νομιζω να εχει και αδικο... :)

Δε ξερω. Μηπως το χουν καβαλησει λιγο? Δεν μπορουν να μιλανε για τους FFC και τους TXC.. :blink:

Ρε σεεεεεεειιιιιιις εδω Στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις.... οποιος ειδε star σημερα , στις ειδησεις ειχε συνεντευξη το Σουγκλακο για τη νεα του """"""καριερα""""""" στο Hiphop!

(Εντως πολλων εισαγωγικων) που πηγαινουμε ρεεεε :cry:

Ακουσατε το Αληθεια Λεω των ΒΠεις? Τι εχετε να πειτε?

Εγω πιστευω πως το παρακαναν λιγο :worry:

...

Το καβαλησαν το καλαμι για τα καλα. Ειπαμε, καλα τα πρωτα 2 cdakia, πιασαν κοσμο, αλλα το να γυρνανε και να κραζουν A-E που μεχρι πριν λιγο καιρο καναν Live μαζι ειναι μαλ@@ια. Και γω γουσταρω βπ αλλα ειπαμε, οχι και κραξιμο σε ffc και ημιζ, οι δευτεροι φεραν το Hip-hop στην ελλαδα και οι 1οι ειναι αντικειμενικα οι καλυτεροι και οι πιο σταθεροι σε ποιοτητα δουλειας. Τα δωσανε τζαμπα και μπραβο τους, αλλα με αυτο το τραγουδι πεσαν πολυ στα δικα μου τα ματια τουλαχιστον. Ειναι νωρις ακομη να συγκριθουν και να τα βαλουν με μεγαθηρια...

Λοιπον και για οσους μπαινουν εδω και λενε καθε τρεις και λιγο :

"η ελληνικη χιπχοπ ειναι μαπα/δεν εχει να παρουσιασει τιποτα αξιολογο"

Την επομενη φορα να μας πουνε τι ακουσαν απο ελληνικη χιπχοπ και εφτασαν σε αυτο το συμπερασμα. Δυστυχως για αυτους και ευτυχως για εμας ελληνικο χιπχοπ δεν ειναι πλεον 5-10 συγκροτηματακια αλλα ειναι πολλα περισσοτερα, και τα τραγουδια τους καλυπτουν ολες τις προτιμησεις. Τωρα αν αυτοι ΕΤΥΧΕ να ακουσουν 2-3 random τραγουδια στο ραδιοφωνο καλυτερα να μη μιλανε και να μη κρινουν. Ειναι σαν να ακουω εγω 2 τραγουδια απο το τελευταιο cd της βανδη που αντικειμενικα ειναι μετριο και να λεω "η Βανδη ειναι μετρια τραγουδιστρια και η ελληνικη ποπ ειναι σκατα" ... Φανταστειτε ποσο ισχυει αυτο στην ελληνικη χιπχοπ που δεν ακουγεται σχεδον πουθενα και πολλα αξιολογα tapes πανε απο χερι σε χερι (ή απο pc σε pc). "Αμα δεν ξερω, δε μιλαω" γιατι "η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας" σε πολλες περιπτωσεις. Αμα θελετε, κρινετε και πειτε μας την αποψη σας για αυτα που ακουσατε π.χ. : "το ποσο μα@@κας εισαι του Βουρλιωτη ειναι τελειο" , "το Μεγαλος Ηρωας του Μηδενιστη ειναι βλακεια" κ.ο.κ. Το να κρινετε ενα συνολο ("η Ελληνικη χιπ-χοπ ειναι γενικα μαπα") χωρις να ξερετε, αλλα απλα εχοντας ακουσει το 10% των τραγουδιων που υπαρχουν ειναι αδικο και μας δειχνει οτι δε ξερετε γενικως που πανε τα τεσσερα. Ποιος σας ειπε οτι αυτα που τυχαινει να ακουτε στο ραδιοφωνο ή οτι αυτα που παιζουν στα club ειναι τα καλυτερα; Η hh ειναι μουσικη που θελει ψαξιμο, που μπορεις να ανακαλυψεις στον πατο τραγουδια που ειναι καλυτερα και απο αυτα στην κορυφη. Αλλα εχουμε συνηθησει ολοι στη μασημενη τροφη. "επειδη το λεει ο γειτονας που εχει ακουσει, το λεω και γω για να το παιξω εξυπνος"

Φυσικα και υπαρχουν σκουπιδια. Οχι μονο τραγουδια, αλλα και συγκροτηματα. Πολλοι ομως απο αυτους τους "αλητες", δινουνε λεφτα απο τη τσεπη τους για να ηχογραφησουν σε studio και μετα να δωσουνε τραγουδια τζαμπα. Αλλα και αυτο ειναι ασημαντο. Σε ολες τις σκηνες στο κατω κατω ετσι γινεται. Να σας πω οτι στο δισκο μου εχω 1,412 τραγουδια ελληνικου hh που δινονται νομιμα μεσω net ΔΩΡΕΑΝ...Παω στοιχημα οτι ουτε αυτο το ξερατε.

Μπορει απλα να μη σας αρεσει το hh. Μπορει απλα να μη σας κολλαει ο ελληνικος στιχος. Αυτη ειναι η γνωμη σας. Δε σημαινει οτι η ferrari ειναι κακο αμαξι επειδη δε μου αρεσει το σχημα της. Αμα θελετε να ασχοληθειτε απλα ρωτηστε εδω να σας δωσω (-ουμε) τραγουδια που αξιζουν να ακουστουν, οχι 5-10 αλλα πολλα περισσοτερα.

Θελετε στιχο; Εχουμε.. Ερωτικο, κοινωνικο, battle, μεχρι και αρχαια εχουμε.

Θελετε beat και λουπες; εχουμε... απο hardcore μεχρι rnb

Απλα ψαξτε.... και μετα ελατε με επιχειρηματα να πειτε οτι η ελληνικη χιπ-χοπ σκηνη ειναι παρακμη...

Φιλε lumens,συμφωνω με αυτα που λες.Δεν μπορει ο καθενας να κρινει το hiphop εχοντας ακουσει δυο τραγουδια.

Ακομα,επειδη εχω απομακρυνθει και δεν μαθαινω νεα,μπορεις να μου προτεινεις καποια κομματια ΑΞΙΟΛΟΓΑ για download?Στυλ FF.C και Αρτεμη-Ευθυμη...Ή και οτιδηποτε αλλο αξιολογο νομιζεις!

Φιλε lumens,συμφωνω με αυτα που λες.Δεν μπορει ο καθενας να κρινει το hiphop εχοντας ακουσει δυο τραγουδια.

Ακομα,επειδη εχω απομακρυνθει και δεν μαθαινω νεα,μπορεις να μου προτεινεις καποια κομματια ΑΞΙΟΛΟΓΑ για download?Στυλ FF.C και Αρτεμη-Ευθυμη...Ή και οτιδηποτε αλλο αξιολογο νομιζεις!

Λοιπον φιλε μου, θα σου πω κομματια φρεσκα που ερχονται στο μυαλο μου, βεβαια η επιλογη ειναι καθαρα υποκειμενικη:

τα βρισκεις τζαμπε :

ΒΠΕΙΣ : 40 ωρες πριν, δευτε λαβετε στυλ, μουσικος πλανητης, επιθεση στο χαρτη, οτι νιωθω γραφω, λενε για μας, φονικο μηχανημα, ονειρα σβηνουνε

ΕΞΑΨΙΣ: Γεννημενος να κατασταφει, εκεινος μονος, φευγεις, ενα κουπλε, με ανοιχτα τα χαρτια, απο τη κρητη

mobi-πες μου φιλε πως, dna-κυπριακη πραγματικοτητα,2s-υψηλη ταση,unr-θα'θελα να μουν mc,μαριλετα-πανε οι μερες,justodd-μιλαμε απλα,justodd-super κλεφτης v1, justodd-απλα ανεπιθυμητος, j1-4mics, gozartwins-αρχιζει το show,flowless victory-τρομοκρατες,vonafertin-o επιδειξιας, jamster-θεσσαλονικη αθηνα 1-1,jamster-εγω μενω παντα εγω, κατεβασε μπολικα απο q.b.mix, τεχνουργος-επιστροφη, αμα ψηνεσαι για ανρχικο στιχο ακου και javaspa εχει πολυ πραγμα, bnw-κοιταξε πιο μακρυα, rrm-Μιλωντας με τ'αστερια

πληρωνεις ή τα βρισκεις αλλιως:

Α-Ε :οπως πρωτα, αιμορροουσα, δικα μας παιδια

Στιχοιμα:Ελλας ελληνων, ΧιπΧοπ

FFC παραμυθι και το καινουριο cd τους ακουγεται οτι θα μετραει

A.K.Ρ.Α. : μες τα κολπα, η πορεια μια ιστορια

Ominus+djs: club virus, 20 χρονια (γενικα ολα τα τραγουδια εχουν πολυ υψηλο επιπεδο και απο τα 2 cd (ρηση,οδυσσεια))

sifu versus feat bobby dega-doppelanger

μπλοφα-γεια σου ρε μανα

the boy-το βινυλιο ειναι νομος

αυτα μου ρχονται στο μυαλο. Δε λεω οτι ειναι τα καλυτερα, απλα αυτα ακουω περισσοτερο, και με αυτα χτυπιεμαι αυτα βαζω στο τερμα κλπ κλπ. σιγουρα εχω ξεχασει πολλα αλλα μιλαμε για 1600+ τραγουδια τωρα...ετσι και αλλιως θα δεις οτι θα τη ψαξεις και μονος σου ;)

υ.γ. καλημερα και καλη βδομαδα στους πρωινους του φορουμ. :)

FFC: Οχι μονο το παραμυθι , πολλα αλλα. Βασικα κατεβασε το παραμυθι και αγορασε τα CD "Η Απειλη" "Σ'Αλλη Διασταση" "Οχυρωμενη Αντιληψη" πραγματικα αξιζουν ;)

ΒΠεις: Απλα κατεβασε τα 3 CD τους , σε καθεναν αρεσουν αλλα κομματια.

Terror-X-Crew: Ομονυμο CD , "Η πολις εαλω" , "Η Γευση του Μενους" ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τα τρια! :up:

Στιχοιμα: Τα κομματια "Hip-hop" , "Για εναν μεγαλο εθναρχη" "Κυρ λοχαγε μου" "ελληνικη Αστυνομια"

UNR: Θα θελα να μουνα MC

Αλφα Γαμα: Ψαξε να βρεις το CD τους

Αρκετα δεν ειναι? ;)

tax_opari91 καλη δουλεια :) Εγω του εδωσα πιο 'φρεσκα' κομματακια γιατι ειπε πως ειχε καποια σχεση οποτε μπορει αυτα να τα ειχε ακουσει. Φυσικα τα CD που αναφερεις απο txc,ffc,αγ αλλα και ο πρωτος τομος ειναι MUST.

Παιδια.... ψαχνοντας στο DC++ επεσα κατα τυχη πανω σε καποια συλλεκτικα κομματια για το Ελληνικο Hip-Hop:

Τα τραγουδια απο το "Σκληροι Καιροι" (1989) των FF.C , που κυκλοφορησε μονο σε βυνιλιο

http://www.hiphop.gr/images/albums/smallsklirikairoi.jpg

Εντελως απροσμενο :up: αντε , κατεβαστε τα!

Τα έχω από το καλοκαίρι. Δεν το 'λεγες τόσο καιρό να τα ανεβάσω κάπου; :p

Το νέο τους album κυκλοφόρησε τελικά;

Τα έχω από το καλοκαίρι. Δεν το 'λεγες τόσο καιρό να τα ανεβάσω κάπου; :p

Το νέο τους album κυκλοφόρησε τελικά;

Οχι , δεν εχει κυκλοφορησει ακομα .

gerogehh μονο σε dc++ και θα με βρεις στον aggelo

sorry αλλα το dc++ ειναι καναλι στο irc??αν ναι σε ποιο server ειναι??στο grnet???

sorry αλλα το dc++ ειναι καναλι στο irc??αν ναι σε ποιο server ειναι??στο grnet???

οχι δεν ειναι καναλι. Ειναι ξεχωριστο P2P προγραμμα το οποιο ωστοσο εχει στοιχεια απο IRC. για να μπεις στο hub του Angelos0 πρεπει να κανεις share τουλαχιστον 10GBytes

;)

Πολυ off. Βαριεσαι να πας http://dcplusplus.sourceforge.net/ ? :blink:

sorry αν σε πείραξε αλλα δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το πρόγραμμα!

only crossfit...