Jump to content

ΟΑΣΑ: Λεωφορειακές γραμμές (και έκτακτα ωράρια λειτουργίας ΜΜΜ)


MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο εφαρμογής του «Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αθήνας» που προβλέπει την αναδιάρθρωση του Συγκοινωνιακού Δικτύου, ξεκίνησε ήδη νέα σειρά ενεργειών με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό από την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2006 υλοποιούνται νέες τροποποιήσεις στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών οι οποίες συνίστανται κυρίως σε λειτουργία νέων λεωφορειακών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

 

Συγκεκριμένα:

 

  • Τίθεται σε λειτουργία η λεωφορειακή γραμμή 726 ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΑΧΑΡΝΑΙ, που θα είναι κυκλική με αφετηρία και τέρμα στην πλατεία Αριστοτέλους της Κοινότητας Θρακομακεδόνων. Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα συνδέει την Κοινότητα Θρακομακεδόνων με την πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κάραβο), του Δήμου Αχαρνών, μέσω των οδών Κύμης, Καραμανλή, Κωνσταντινουπόλεως, Αθηνών, Σαλαμίνος. Η λεωφορειακή γραμμή 726 θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή με συχνότητα δρομολογίων ανά 30 λεπτά περίπου κατά τις ώρες αιχμής.
     
  • Τίθεται σε λειτουργία η λεωφ. γραμμή 715 Α. ΛΙΟΣΙΑ - ΣΤΑΘ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ, που θα είναι κυκλική με αφετηρία και τέρμα στον σταθμό μετεπιβίβασης, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης του Δήμου Α. Λιοσίων και μέσω της οδού Φυλής θα εξυπηρετεί τον σταθμό Προαστιακού Α. Λιοσίων. Η νέα λεωφορειακή γραμμή 715 θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με συχνότητα δρομολογίων ανά 20'-25' περίπου κατά τις ώρες αιχμής.
     
  • Τίθεται σε λειτουργία η λεωφορειακή γραμμή 120 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΗ (ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ) – ΠΡΟΑΣΤ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ, η οποία συνδέει το κέντρο της Γλυφάδας με τον σταθμό του Προαστιακού του Κορωπίου, μέσω της λεωφ. Βάρης- Κορωπίου. Η αφετηρία της νέας λεωφορειακής γραμμής θα βρίσκεται στην οδό Αλ. Παναγούλη και το τέρμα θα βρίσκεται στον σταθμό του Προαστιακού του Κορωπίου. Η νέα λεωφορειακή γραμμή 120 θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή με συχνότητα δρομολογίων ανά 30' περίπου κατά τις ώρες αιχμής.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2006 έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα λεωφορειακή γραμμή 245 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ-ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Κυκλική).

 

Με την γραμμή αυτή ο ΟΑΣΑ προσφέρει μια νέα περιφερειακή εξυπηρέτηση συνδέοντας τον συγκοινωνιακό κόμβο του Νέου Κόσμου (σταθμοί Μετρό - Τραμ) και το Παγκράτι, με την Πανεπιστημιούπολη, κεντρικά Νοσοκομεία και την Πολυτεχνειούπολη. Η αφετηρία και το τέρμα της νέας λεωφορειακής γραμμής θα βρίσκεται στο «Κτίριο Ναυπηγών» στην Πολυτεχνειούπολη

 

Η διαδρομή της νέας λεωφορειακής γραμμής είναι η εξής:

 

Αφετηρία ΚΤΙΡΙΟ ΝΑΥΠΗΓΩΝ (Πολυτεχνειούπολη), κυκλικά προς τα κτίρια Ιατρείο, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φοιτητική εστία, Τοπογράφων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, πύλη Κοκκινοπούλου της Πολυτεχνειούπολης, Ε. Κοκκινοπούλου, Ηφαιστίωνος, Πλ. Ελευθερίας, Λοχαγού Σπηλιωτοπούλου, Θηβών, Μικράς Ασίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Μιχαλακοπούλου, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου, Ευφρονίου, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Ρουμπέση, Ιππώνακτος, Φραντζή Αμβροσίου, Κάρπου, Φιλολάου, Μισούντος, Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου, Υμηττού, Ευφρονίου, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου, Μιχαλακοπούλου, Ιλισίων, Ξενίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Λοχαγού Σπηλιωτοπούλου, Αγήνορος, Ε. Κοκκινοπούλου, πύλη Κοκκινοπούλου της Πολυτεχνειούπολης, κτίρια Μηχανολόγων, Ναυπηγών.

 

Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:45 έως 22:30 με συχνότητα δρομολογίων ανά 30' λεπτά.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΟΑΣΑ σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς και για τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τις 29 Δεκεμβρίου και θα ισχύσουν έως τις 02 Ιανουαρίου 2007. Το μήνυμα αυτό θα διαγραφεί σε μερικές ημέρες και προσφέρεται προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων:

 

---

 

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, από τις 05:00 της Παρασκευής 29/12/2006 μέχρι τις 12:00 της Τρίτης 2/1/2007 θα διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ των οδών Λυκούργου και Σοφοκλέους και κατ’ επέκταση δεν θα διέρχονται λεωφορειακές γραμμές από τους δρόμους αυτούς.

 

Επίσης, θα τροποποιηθεί η διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών 035, 200 και 227 οι οποίες δεν θα διέρχονται από την οδό Αθηνάς και δεν θα λειτουργεί η αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών 838, 914, 049 που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς. Οι γραμμές 838, 914, 049 θα εκτελούν διαδρομή κυκλική ως προς την Ομόνοια.

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31/12/2006, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής :

 

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλλεϋ των ΗΛΠΑΠ θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία σταδιακά από τις 22:00 προκειμένου να βρίσκονται εντός αμαξοστασίου στις 23:00.

 

Τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΜΕΤΡΟ θα πραγματοποιηθούν ως εξής :

 

· Από Αγ. Αντώνιο (προς Άγιο Δημήτριο) 22.46

 

· Από Αγ. Δημήτριο (προς Άγιο Αντώνιο) 22.45

 

· Από Μοναστηράκι (προς Δουκ. Πλακεντίας) 22.55

 

· Από Μοναστηράκι (προς Αεροδρόμιο) 21:21

 

· Από Δουκ. Πλακεντίας (προς Μοναστηράκι) 22.39

 

· Από Αεροδρόμιο (προς Μοναστηράκι) 22:00

 

· Από Σύνταγμα (προς όλους τους τερματικούς σταθμούς

 

και των δύο γραμμών) 23.00

 

· Από Ομόνοια (προς Άγιο Αντώνιο) 23:03

 

· Από Ομόνοια (προς Άγιο Δημήτριο) 22:52

 

· Από Αττική (προς Άγιο Αντώνιο) 23:07

 

· Από Αττική (προς Άγιο Δημήτριο) 22:49

 

Τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ως εξής :

 

· Από Πειραιά προς Κηφισιά 22.45

 

· Από Φάληρο προς Κηφισιά 22:47 και προς Πειραιά 23:31

 

· Από Μοναστηράκι προς Κηφισιά 23:00 και προς Πειραιά 23:18

 

· Από Ομόνοια προς Κηφισιά 23:03 και προς Πειραιά 23:17

 

· Από Αττική προς Κηφισιά 23:08 και προς Πειραιά 23:11

 

· Από Νερατζιώτισσα προς Κηφισιά 23:27 και προς Πειραιά 22:51

 

· Από Κηφισιά προς Πειραιά 22.45

 

· Από Πειραιά μέχρι Ομόνοια 23.00

 

· Από Φάληρο μέχρι Ομόνοια 23:02

 

· Από Μοναστηράκι μέχρι Ομόνοια 23:15

 

· Από Αττική μέχρι Ομόνοια 23:26

 

· Από Νερατζιώτισσα μέχρι Ομόνοια 23:06

 

· Από Κηφισιά μέχρι Ομόνοια 23.00

 

Στα δρομολόγια των συρμών του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ δεν υπάρχουν τροποποιήσεις.

 

Τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ θα εκτελούνται ανά 20΄ λεπτά σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

 

* ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ 05:00 – 00:00

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04:35 – 23:48

 

* ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΕΦ 05:10 – 00:10

 

ΣΕΦ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04:58 – 00:00

 

* ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΣΕΦ 05:13 – 00:13

 

ΣΕΦ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ 05:10 – 00:06

 

Επίσης όλες οι λεωφορειακές γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Οι γραμμές αυτές είναι :

 

* Χ92 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS

* Χ93 ΣΤΑΘ. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΗΦΙΣΟΥ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS

* Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS

* Χ96 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS

* Χ97 ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS

* Χ14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΟΑΚΑ (Κηφισιά)

* 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2007 τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών θα εκτελούνται με μειωμένη συχνότητα (συχνότητα δρομολογίων Σαββάτου).

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

E άσε και το προσωπικό να κάνει πρωτοχρονιά. Άλλωστε δε βολεύουν που δε βολεύουν αφού δεν είναι 24ώρα και δε σου δίνουν δυνατότητα επιστροφής από κει που έχεις πάει.

Όσο για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου (σήμερα) πώς έχουν καταφέρει να τη θεωρούν Σάββατο, όταν οι περισσότερες εταιρίες είναι ανοιχτές, δεν έχω καταλάβει.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Αθήνα, 5/1/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

 

350 ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΚΟΡΩΠΙ

 

 

 

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2007 διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 350 ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΚΟΡΩΠΙ η οποία είχε προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες το χρονικό διάστημα από 20:30 έως 24:00 κατά το οποίο δεν υπήρχε συγκοινωνιακή κάλυψη από άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

 

Ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη ρύθμιση αυτή λόγω της επαναλειτουργίας της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr.

Link to comment
Share on other sites

lol!!!!!

Εγω περιμενα να εχουν παρατεινει το ωραριο!!

Κορυφαιο management.

Λογικό ήταν που έγινε αυτό. Ας κάνουν και οι οδηγοί πρωτοχρονιά. Κάθε μέρα στους δρόμους είναι. Όποτε είμαι στην Αθήνα βρίσκομαι κάθε μέρα μέσα στα λεωφορεία και βλέπω τι τραβάνε οι οδηγοί. Επίσης τυχαίνει να ξέρω κάποιους και μου λένε τι γίνεται...

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/
Link to comment
Share on other sites

Λογικό ήταν που έγινε αυτό. Ας κάνουν και οι οδηγοί πρωτοχρονιά. Κάθε μέρα στους δρόμους είναι. Όποτε είμαι στην Αθήνα βρίσκομαι κάθε μέρα μέσα στα λεωφορεία και βλέπω τι τραβάνε οι οδηγοί. Επίσης τυχαίνει να ξέρω κάποιους και μου λένε τι γίνεται...

 

Τη μερα αυτη ομως που ως ΕΛληνες ακομα και να μην εχουμε βγει ολο το χρονο θα βγουμε,σε αναγκαζει να παρεις ταξι και αυτοκινητο και εχει ολη αυτη την συμφορηση.Επισης παρα πολλοι εχουν πιει πανω απο οριο και δεν νομιζω να μην επαιρναν λεωφορειο.Εγω αφησα το αμαξι μου και το πηρα μετα απο 4 μερες.

Mutilator :shifty:
Link to comment
Share on other sites

τα φυσικού αερίου, αν και στενόχωρα, "τρώγονται"...τα ντίζελ όμως; έχει πάει κανεις Σύνταγμα τελευταία; όπου η πλατεία πολιορκείται από τόνους αιωρούμενης βρώμας αιθάλης λόγω των παλαιών πλέον αιθαλολεωφορείων της ΕΘΕΛ...ειδικά αυτά με τις φυσούνες...μια βρώμα απερίγραπτη...γιατί δεν τα καταργούν να βάλουν τραμ παντού; έτσι κάνουν στην Ευρώπη..."ανήκομεν εις την Δύσιν" δεν έλεγε ο "θείος"; αμ' έπος αμ' έργον...:lol: :lol: :lol:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την αποσυμφόρηση της οδού Πανεπιστημίου από την Κυριακή 18 Μαρτίου 2007 θα προβεί στις παρακάτω τροποποιήσεις στην θέση των αφετηριών λεωφορειακών γραμμών στην περιοχή της Ακαδημίας στο Δήμο Αθηναίων.

 

Συγκεκριμένα:

 

  1. Μεταφέρονται οι αφετηρίες των λεωφορειακών γραμμών :
    • Ε2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΒΟΥΛΑ (EXPRESS)
    • Ε22 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΔΑ (EXPRESS)
    • Α2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΒΟΥΛΑ (μέσω Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ)
    • Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)
    • Β3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)

οι οποίες βρίσκονται επί της οδού Πανεπιστημίου σε νέα θέση επί της οδού Σίνα, μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

[*]Μεταφέρονται οι αφετηρίες των λεωφορειακών γραμμών :

  • A4 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ)
  • Β4 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ)

οι οποίες βρίσκονται επί της οδού Σίνα σε νέα θέση επί της οδού Πανεπιστημίου, μεταξύ των οδών Ομήρου και Σίνα.

 

H διαδρομή των παραπάνω γραμμών δεν μεταβάλλεται.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο ΟΑΣΑ με βάση τα νέα συγκοινωνιακά δεδομένα που έχουν προκύψει από την ένταξη στο δίκτυο του Μετρό των [thread=160510]τριών νέων σταθμών «Κεραμεικός», «Ελαιώνας», «Αιγάλεω»[/thread] και στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης στο επιβατικό κοινό, προέβη στην αναδιάρθρωση του δικτύου των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν: τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας και Χαϊδαρίου και διέρχονται από τον νέο σταθμό του μετρό «Αιγάλεω». Η πλατεία Εσταυρωμένου όπου βρίσκεται ο σταθμός του Μετρό «Αιγάλεω» γίνεται τερματικός σταθμός λεωφορειακών γραμμών με παράλληλη πύκνωση των δρομολογίων τους.

 

Οι τροποποιήσεις ισχύουν από την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2007.

 

Συγκεκριμένα:

 

Παράλληλα με την λειτουργία των υφισταμένων λεωφορειακών γραμμών ιδρύονται οι εξής νέες τοπικές λεωφορειακές γραμμές:

  • 806 - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 807 - ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 811 - ΧΑΪΔΑΡΙ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 837 - ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 852 - ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 820 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 866 - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Μέσω Ι. Οδού)

 

Επίσης, τροποποιείται η διαδρομή των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών ώστε να διέρχονται από τον νέο σταθμό του μετρό.

 

  • 750 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΝΙΚΑΙΑ
  • 801 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΛΑΣΚΑ
  • 802 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΑΣΟΣ Α (Μέσω Λ. Αθηνών)
  • 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΑΣΟΣ Β (Μέσω Ι. Οδού)
  • 804 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΑΦΝΙ
  • 845 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Μέσω Θηβών)

 

Ειδικά στον Ασπρόπυργο η υφιστάμενη γραμμή Γ16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (μέσω Ι. Οδού) τροποποιείται ώστε να διέρχεται από την Λ. Αθηνών, αποφορτίζοντας την Ιερά Οδό. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες για ελεύθερη μετεπιβίβαση με δεύτερη ακύρωση εισιτηρίου από τις τοπικές γραμμές 806, 807, 811, 820, 837, 852, 866 προς τις λεωφορειακές γραμμές 750, 812, 839, 851, Α16, Ε63, Α17, Β17 και αντίστροφα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Απο Βαρδουσίων στο Αιγάλεω πως μπορώ να πάω Μιχαλακοπούλου 50 (Ιταλικό ινστιτούτο) οικονομικά;
Link to comment
Share on other sites

Απο Βαρδουσίων στο Αιγάλεω πως μπορώ να πάω Μιχαλακοπούλου 50 (Ιταλικό ινστιτούτο) οικονομικά;

Δοκίμασε αυτό: http://www.thesa.gr/oasa/ για τον υπολογισμό της βέλτιστης διαδρομής.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Μιχ. Λιάπη εκδήλωση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ για τα 30 χρόνια από συστάσεως του ΟΑΣ και της ΕΑΣ.

 

Οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 1977 με το Νόμο 588/77.

 

Αφ’ ενός ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.), ο οποίος έχει ως σκοπό το σχεδιασμό, το συντονισμό και την εποπτεία του όλου συστήματος συγκοινωνιών της Πρωτεύουσας και αφ’ ετέρου η ανώνυμη κρατική εταιρεία με την επωνυμία Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών (Ε.Α.Σ.) με αρμοδιότητα τη λειτουργία των μπλε λεωφορείων.

 

Αργότερα οι εταιρείες μετεξελίχθηκαν σε ΟΑΣΑ με θυγατρικές του την ΕΘΕΛ (πρώην ΕΑΣ), τον ΗΛΠΑΠ και τον ΗΣΑΠ.

 

Κεντρικός επιτελικός στόχος των εταιρειών ήταν και παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη – επιβάτη των Αστικών Συγκοινωνιών μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση του σχεδιασμού, τη βελτίωση των υποδομών, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και την προστασία του περιβάλλοντος.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο εφαρμογής του «Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αθήνας’» που προβλέπει την αναδιάρθρωση του Συγκοινωνιακού Δικτύου, ξεκίνησε ήδη νέα σειρά ενεργειών με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Για το σκοπό αυτό από την Κυριακή 1η Ιουλίου 2007 για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού υλοποιούνται νέες τροποποιήσεις στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή της Άνω Γλυφάδας.

 

Συγκεκριμένα:

 

  1. Ιδρύεται νέα τοπική λεωφορειακή γραμμή 210 ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (κυκλική).
     

    Η νέα γραμμή έχει αφετηρία στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Άνω Γλυφάδα και ακολουθεί την εξής διαδρομή:

     

    Αφετηρία επί της οδού Λευκωσίας, Μικράς Ασίας, Γ. Γεννηματά, Κ. Αθανάτου, Γούναρη, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Εθνικής Αντιστάσεως, Σταθμός Μετρό “ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ“, Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Κ. Αθανάτου, Ελ. Ανθρώπου, Ήβης, Λευκωσίας, Τέρμα.

     

    Η νέα λεωφορειακή γραμμή 210 έχει συχνότητα δρομολογίων κατά τις ώρες αιχμής τον μήνα Ιούλιο ανά 25' περίπου και παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες για δωρεάν μετεπιβίβαση με δεύτερη ακύρωση του εισιτηρίου από/προς τις διερχόμενες προς Αθήνα λεωφορειακές γραμμές Α3, Α4, Β3, Β4, 108, 155, 208.


     

  2. Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ από το ύψος της λεωφόρου Αλίμου ώστε να ακολουθεί τη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 160 ΤΕΡΨΙΘΕΑ - ΑΛΙΜΟΣ μέσω της Λ. Αλίμου. Με την τροποποίηση αυτή μειώνεται ο χρόνος διαδρομής των επιβατών που μετακινούνται προς τον Πειραιά. Το τέρμα της λεωφορειακής γραμμής Β1 μεταφέρεται επί της οδού Κ. Αθανάτου (πρώην Αφετηρία 160). Η τροποποιημένη διαδρομή είναι η εξής:


    Κατεύθυνση προς Άνω Γλυφάδα:

     

    Λεωφ. Ποσειδώνος, Λεωφ. Αλίμου, Μ. Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Αλεξιουπόλεως, Λεωφ. Κύπρου, Γ. Γεννηματά, Κ. Αθανάτου, Τέρμα.

     

    Κατεύθυνση προς την Πειραιά:

     

    Κ. Αθανάτου, πάροδος Πριγκηποννήσου, Αγ. Νεκταρίου, Λεωφ. Κ. Αθανάτου, Γ. Γεννηματά, Λεωφ. Κύπρου, Αλεξιουπόλεως, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Μ. Γερουλάνου, Λεωφ. Αλίμου, Λεωφ. Ποσειδώνος, συνέχεια κανονικά.

     

    Κατά τον μήνα Ιούλιο, η συχνότητα της λεωφορειακής γραμμής Β1 κατά τις ώρες αιχμής είναι ανά 25' περίπου.


     

  3. Για τον παραπάνω λόγο, καταργείται η τοπική γραμμή 160 ΤΕΡΨΙΘΕΑ - ΑΛΙΜΟΣ ενώ δεν μεταβάλλεται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Α1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΒΟΥΛΑ η οποία κατά το μήνα Ιούλιο θα έχει συχνότητα δρομολογίων ανά 12' περίπου.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2007 για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τροποποιούνται οι λεωφορειακές γραμμές 450 ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ και 910 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ-ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ που εξυπηρετούν την περιοχή του Π. Φαλήρου, ενώ παράλληλα δρομολογείται νέα περιφερειακή λεωφορειακή γραμμή που συνδέει τα ΤΕΙ Αιγάλεω και Πειραιά με το σταθμό Μετρό στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα:

 

Η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 450 ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ μεταφέρεται από το Τροκαντερό στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Τζιτζιφιών) επί της Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου (Θησέως). Η νέα ονομασία της λεωφορειακής γραμμής θα είναι 450 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

 

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 450 τροποποιείται ως εξής:
  • Διαδρομή προς Καλλιθέα: Οδός Επαμεινώνδα, Λεωφ. Ποσειδώνος, Λεωφ. Ελευθ., Βενιζέλου(ΑΦΕΤΗΡΙΑ).
  • Διαδρομή από Καλλιθέα: Λεωφ. Ελευθ., Βενιζέλου, Ισμήνης, Επαμεινώνδα, Λάμπρου Κατσώνη, συνέχεια κανονικά.

Η λεωφορειακή γραμμή 910 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ - ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ τροποποιείται και θα λειτουργεί κυκλικά με αφετηρία και τέρμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Σταθμό Μετρό Συγγρού Φιξ. Η νέα ονομασία της λεωφορειακής γραμμής θα είναι 910 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ-ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ.

Η διαδρομή στο τροποποιημένο τμήμα της λεωφορειακής γραμμής 910 έχει ως εξής: Οδός Επαμεινώνδα, Λεωφ. Ποσειδώνος, Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου (Θησέως), Ισμήνης, συνέχεια κανονικά.

 

Η νέα λεωφορειακή γραμμή 829 ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ «ΑΙΓΑΛΕΩ» - ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο με συχνότητα δρομολογίων στις ώρες αιχμής ανά 12΄ λεπτά περίπου.

 

Η διαδρομή της νέας γραμμής είναι η εξής: Αφετηρία (Μητροπολίτου Ηλείας Αντωνίου), Πρεβέζης, Εδέσσης, Κορυτσάς, Παράδρομο Κηφισού, Ιερά Οδό, Π. Ράλλη, Θηβών, Σμύρνης, Δημαρχείου, Ιερά Οδό, Έβρου, Εδέσσης, Πίνδου, Πολυδεύκους, Τέρμα (Μητροπολίτου Ηλείας Αντωνίου).

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παιδια τι παιζει με το 905? Απ'οτι ξερω ηταν μια γραμμη που υπηρχε παλια αλλα καταργηθηκε. Προσφατα ομως ειδα στον δρομο εγκατεστημενες νεες στασεις που γραφαν 905 Πλατεια Καραισκακη-Χατζηκυριακειο. πχ ειχε μια μπροστα στο Καρφουρ στο Πασαλιμανι.

 

Ξερετε αν θα επαναλειτουργησει η γραμμη?

 

Στο σαιτ του ΟΑΣΑ παντως δεν την εχουν βαλει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...