Jump to content

Αγορά: Εκτυπωτής Pixma iP4200 ή Pixma mp170 ?

sansara
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκοπευω να εκτυπωνω πολλες σελιδες με κειμενο. Περιστασιακα ισως και καμια φωτο, αλλα σπανια.

Δελεαζομαι απο το σκανερ και το αντιγραφικο του πολυμηχανηματος (mp170), τα οποια θα ηταν χρησιμα καποιες φορες, αλλα σκεφτομαι οτι αν πεφτει πολυ η αντοχη και η αξιοπιστια του εκτυπωτη καθαυτου απο το επιπεδο του 4200 καλυτερα να προτιμησω τον τελευταιο. Εχει κανεις αποψη επι του θεματος?

mp170

iP4200

Κοίτα το σίγουρο είναι να πάρεις κάποιον πού πραγματικά χρειάζεσαι.Εγώ στη θέση σου θα διάλεγα τον 4200, αλλά εκτός αυτού δεν έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των εκτυποτών.Παραόλα αυτά τη δουλειά σου θα την κάνεις!!!

Αν σκοπεύεις να τυπώνεις πολλές σελίδες ασπρόμαυρου κειμένου, τότε ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις και τους laser. Έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή και φθηνότερα αναλώσιμα. Για γραφεία ας πούμε είναι πολύ καλύτερη επιλογή από έναν inkjet. Βασικά εξαρτάται από το πόσες σελίδες το μήνα θα τυπώνεις.

Θελω να εκτυπωσω πανω απο 1000 σελιδες κειμενο αυτο το διμηνο και μετα θα τον χρησιμοποιω περιστασιακα για κανα 100ρι σελιδες ή για καμια φωτο. Κοιταξα απο πολυμηχανημα μεχρι inkjet απλο και lazer λυσεις αλλα δεν ξερω τι να παρω τελικα. Εχω δουλεψει lazer σε γραφειο και ειχα inkjet στο σπιτι. Oi laser ειναι οντως πιο καλοι αλλα στερεισαι το χρωμα. Οι inkjet ειναι γρηγοροι και ποιοτικοι αλλα ακριβοι σε τελικο κοστος χρησης (βλαβες+μελανια). Με τα φτηνα πολυμηχανηματα δεν εχω πειρα αλλα ο Mp170 εχει πολυ καλες κριτικες οπου εχω διαβασει.

Θα μου αρεσε να εχω την ευκολια ενος φωτοτυπαδικου στο σπιτι μου (ελαφρα χρηση) και θα το ανταλλασσα με λιγο χαμηλοτερη ποιοτητα εκτυπωσης (σε σχεση με 4200), αλλα δε θελω σιγουρα να παρω κατι που θα μου βγαζει την πιστη ή που θα χαλασει ο μηχανισμος σε 1 μηνα.

Αν εχει κανεις τον 170 ας μας πει τις εντυπωσεις του...

Αυριο θα κανω την παραγγελια, μαλλον του mp170. Καμια τελευταια συμβουλη ?

Παρήγγειλα τον mp170 αλλα μολις βλεπω οτι τα μελανια του ειναι πολυ ακριβοτερα απο αυτα του 4200 και βγαζουν λιγοτερες σελιδες. Κανουν καπου 20 ευρω ενω του 4200 κανουν καπου 13 και βγαζουν 155 σελιδες κειμενο ενω του 4200 βγαζουν 450 ανα μαυρο μελανι.

Υπαρχει λυση ξαναγεμισματος μελανιου ή συμβατων μελανιων στον 170? Επειδη τον προοριζω για πολλες σελιδες κειμενου ειναι καθοριστικος παραγοντας η οικονομια μελανιου και σκεφτομαι να αλλαξω την παραγγελια πριν αποσταλλει απο το πλαισιο...

v@gelis ποσες περιπου σελιδες σου βγαζει εσενα το μαυρο σε κανονικη ποιοτητα?

εχω τον mp170 εδω και περιπου 10 μηνες και ειμαι ευχαριστημενος με την επιλογη μου.κανενα προβλημα λειτουργιας με το μηχανημα και τυπωνει και πολυ καλες φωτος.σε ο,τι αφορα τα μελανια του ειναι λιγακι ακριβα και οντως για την δουλεια που το θελεις δεν ξερω εαν θα σε βολεψει.

δεν εχω ακουσει πουθενα για ξαναγεμισμα στα μελανια του.

παντως μια συμβουλη απο ξενο review ειναι :

- εαν δεν σε ενδιαφερει το χρωμα της σελιδας ,να αγορασεις το μεγαλο εγχρωμο μελανι και να το χρησιμοποιεις για εκτυπωση κειμενων , επιλεγοντας να χρησιμοποιει μονο το εγχρωμο μελανι.(βγαζει περισσοτερες σελιδες ακομη και απο το μεγαλο μαυρο μελανι)

Τον ακυρωσα και παρηγγειλλα τον 4200 τελικα. Θυσιασα το πολυμηχανημα για να εχω μικροτερο κοστος εκτυπωσης.

Τι ενοεις "μεγαλο" μελανι ? Εγω πηρα το pigmented black PGI-5-BK για τις εκτυπωσεις στον 4200, αλλα βγαινει αντιστοιχο και για τον 170. Ειναι καλυτερο για κειμενο επειδη δεν ξεφτιζει με τον χρονο. Εχω την εντυπωση οτι ειναι και πιο οικονομικο απο το κανονικο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Απ'οτι καταλαβα ο 4200 βγαζει γυρω στις 1000 σελιδες draft κειμενο με το μαυρο μελανι! Ουτε λειζερ να ηταν...