Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά!!! γεια!! ειμαι απελπισμενη....χρειαζομαι τη βοηθεια οσων μπορουν να την προσφερουν και θελω καποιον που να μη με βρισει για την αγνοια μου:O

λοιπον...να εκφρασω το προβλημα μου... εχουμε στο σπιτι δυο λαπτοπ, που ανιχνευουν ασυρματα δικτυα. θελω να δημιουργησω δικο μου ασυρματο δικτυο, του σπιτιου μου μονο. προσπαθησα να διαβασω σχετικες πληροφοριες, αλλα δεν καταλαβαινω, ειδικα οταν αρχιζουν οι εξηγησεις για καλωδια, καρτες, γενικα οι "ξένες" λεξεις. με απλα ελληνικα, και σκεπτομενοι οτι δεν μιλατε με καποιον που γνωριζει τις ορολογιες, μπορει καποιος να μου εξηγησει, πως μπορω να κανω αυτο που θελω, τι να αγορασω, αυτο που θα αγορασω τι θα το κανω, τι θα πληρωνω γενικα, οχι μονο για την αγορα τους, γενικα τι, που πληρωνεις με ασυρματη συνδεση και ποσο διαρκει, υπαρχει για παραδειγμα ετησια συνδρομη καπου, ή κατι παρομοιο;;;

αυτο ειναι το προβλημα μου...αν υπαρχει καποιος που μπορει να μου απαντησει και να βοηθησει εναν συνανθρωπο του, :help: κανοντας την καλη πραξη της ημερας, ας μου απαντησει, ειτε εδω, ειτε σε pm.

ευχαριστω τα μαλα!!!:happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://freespiritnowtobe.blogspot.com/

Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου!

Πράγματι είσαι ακρετά μπερδεμένη.

Το πρώτο ερώτημα είναι τι ακριβώς θες να κάνεις.

1) Θέλεις απλά να συνδέεις τα 2 σου φορητά ασύρματα ? Τότε δεν χρειάζεσε καθόλου παραπάνω εξοπλισμό παραμόνο και τα φορητά να έχουν WiFi επάνω.

2) Εάν θες να συνδέεσε στο ιντερνετ ασύρματα μέσα στο σπίτι σου, τότε η επόμενη ερώτηση είναι πως συνδέεσε τώρα στο ίντερνετ. Με dial up (με μόντεμ δηλαδή που πέρνει τηλέφωνο ?) τότε πας στο (1) παραπάνω. Εάν έχεις dsl τότε πρέπει να αγοράσεις ένα Access Point με κόστος από 60-100 ευρώ, εφόσον το dsl modem σου έχει και έξοδο ethernet (από πίσω θα έχει ένα φαρδύ τηλεφωνικό βύσμα που θα λέει lan), εάν είναι μόνο usb (τετράγωνο), τότε πρέπει να πάρεις ένα wireless router με ενσωματομένο dsl modem, με κόστος 80-100 ευρώ, και να αντικαταστήσεις το υπάρχων usb modem.

3) Εάν θες να συνδέσεις το σπίτι σου με κάποια από τα υπάρχοντα ασύρματα δίκτυα που πιάνεις στα φορητά, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Τα υπάρχοντα ασύρματα δίκτυα που πιάνεις είναι κατα πάσα πιθανότητα οικιακά δίκτυα (ή και μικρά γραφεία) όπου έχουν και αυτά ένα Access Point για να μοιράζουν ασύρματα το ίντερνετ, και πολύ πιθανών να μην σε θέλουν παρέα. Μπορεί να πιάνεις όμως και awmn-xxxx όπου είναι το ασύρματο δίκτυο του Athens Wireless Metropolitan Network στο οποίο μπορείς να συνδεθείς εφόσον έχεις όρεξη να μάθεις πολλά για υπολογιστές και δίκτυα υπολογιστών (ειδάλλως θα δυσκολευτεις πολύ χωρίς λόγο).

Για την ώρα δεν υπάρχουν ασύρματα δίκτυα όπου πληρώνεις για να συνδεθείς, με εξαίρεση κάποια (λίγα) μαγαζιά και ξενοδοχεία, (Πχ starbucks), όπου το κόστος είναι απαγορευτικό για μη περιστασιακή χρήση.

Πες μας παραπάνω, για να σου πούμε παραπάνω ;)

Αγαπητέ papashark, είμαι πραγματικά ευγνώμων, σε ευχαριστώ!!!!!!

Μου απάντησες με απλά ελληνικά, κατάλαβα αυτά που διάβασα και δε μπερδεύτηκα -ούτε χρειάστηκα λεξικό εννοιών!!!

Πρόσεξε τώρα τι συμβαίνει: καταρχήν, δε με ενδιαφέρει να συνδέονται μεταξύ τους τα laptop σαν οικιακό δίκτυο κτλ... εκείνο που θα ήθελα είναι να μπορούν και τα 2 να συνδέονται -ακόμα και την ίδια ώρα στο Ιnternet. Ως τώρα είχαμε απλή - dial up, όπως λες σύνδεση, μη σου πω και με κάρτα χρόνου. Αλλά είμαστε σε μία φάση στο σπίτι που πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα κάνουμε με τη σύνδεση μας οριστικά, και μας ενδιαφέρει η ταχύτητα και η άνεση που έχει το ασύρματο. Αν δε κάνω λάθος, είναι πιο γρήγορο από adsl, ε? ένα ασύρματο που πιάναμε είχε ταχύτητα ας πούμε 54 Mbps Αλλά θέλουμε δικό μας, να του βάλουμε και ασφάλεια.

Άρα εφόσον δεν έχω τίποτα από dsl modem, μάλλον πρέπει να ξεκινήσω από κει. Να αγοράσω wireless router με ενσωματομένο dsl modem και μετά? αυτό είναι μία συσκευή που θα μπαίνει πού? σε τηλεφωνική γραμμή? και πώς γίνεται η χρέωση, με χρόνο? με όγκο? sorry αν ρωτάω πολύ αυτονόητα αλλά δεν τα ξέρω... Και θα το βρω σε μαγαζιά όπως.... πλαίσιο, media, multirama κτλ... ξέρεις κάποιο καλό να μου προτείνεις?

σ' ευχαριστώ πολύ πάντως... που ασχολήθηκες και με βοήθησες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραία τώρα θα συννενοηθούμε ακόμα καλύτερα που κατάλαβα τι θες.

Το ασύρματο δίκτυο που θα έχεις, είναι απλά το μέσο για να φτάσεις στην πρόσβαση που θα έχεις στο ίντερνετ. Οπότε το σύστημα θα είναι όπως μια αλυσίδα, δυνατή όσο ποιό αδύνατος κρίκος, γρήγορο όσο το ποιό αργό κομάτι. Θα έχεις ασύρματο δίκτυο στα 54mbit αλλά η σύνδεση σου με το ίντερνετ θα είναι πολύ ποιό αργή, με αποτέλεσμα να σε περιορίζει.

Αυτή την στιγμή με την πτώση που έχουν οι τιμές των dsl, ακόμα και με ελάχιστη χρήση (λιγότερο από 10 ώρες τον μήνα) συμφέρει να αποκτήσεις μια φθηνή πρόσβαση dsl.

Θα σου πρώτινα να πας σε κάποια από τα μαγαζιά που προανέφερες, και να πάρεις ένα πακέτο σύνδεσης με την μικρότερη ταχύτητα (768/192) με κόστος κάτω από 20ευρώ τον μήνα (νομίζω η hol πρέπει να ξεκινάει αρκετά κάτω από 15,7ευρώ τον μήνα). Θα πρέπει να ζητήσεις το πακέτο που θα πάρεις να έχεις Modem με wifi (δηλαδή wireless router με dsl Modem, Η hol νομίζω το προσφέρει μονάχα 23 ευρώ παραπάνω). Με αυτά θα έχεις ότι χρειάζετε για μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ, με την ευρυζωνική ταχύτητα (σχεδόν 15 φορές ποιό γρήγορα από ότι είσαι τώρα), και ασύρματη πρόσβαση μέσα στο σπίτι σου, για να συνδέεσε άνετα με τα φορητά σου.

Το dsl συνδέετε επάνω στην τηλεφωνική γραμμή σου (μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα την σύνδεση μόνη σου με τις οδηγείες), και λειτουργεί ταυτόχρονα με αυτήν, δηλαδή θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένη, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείς να μιλάς και στο τηλέφωνο. Να έχεις υπόψιν σου ότι κάποιες από τις προσφορές σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις κλήσεις μέσα από το ίντερνετ με δικό τους εξοπλισμό (για παράδειγμα και πάλι η Hol) με χαμηλότερες χρεώσεις από ότι ο πΟΤΕ.

Ρίξε μια ματιά στην αγορά, απλά κάνε υπομονή καμιά 15αρια μέρες, γιατί είμαστε σε περίοδο αλλαγής τιμών.

Καταρχήν μόλις τέλειωσε η εθνική και έχω πωρωθεί!!!! Μπράβο!!!!!:w00t: :rotfl: :yahoo: :yahoo:

Τώρα στα δικά μας... δηλαδή η συσκευή που θα πάρω πρέπει να είναι μέσω ενός πακέτου σύνδεσης? δήλαδη πρέπει να έχω ούτως ή άλλως σύνδεση με κάποια εταιρεία -πρόσβαση στο Ιντερνετ... και πώς θα κάνω την ταχύτητα πιο γρήγορη; αυτό το access point που λες θα το χρειαζόμουν επιπλέον από το wifi modem?

Αχ, τελοσπάντων... είμαι πολύ συγκινημένη αυτή τη στιγμή...

σ' ευχαριστώ για όλη σου τη βοήθεια... θα αρχίσω την έρευνα σιγα σιγα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι θα πρέπει να έχεις σύνδεση με κάποια εταιρεία πρόσβασης (λέγονται ΙSP = Internet Service Provider). Στην ελλάδα δεν υπάρχουν WISPs (Wireless ISPs) κατά γενικό κανόνα για να συνδέεσε κατευθείαν σε αυτούς.

Η ταχύτητα που θα έχεις θα είναι αυτή που θα πάρεις στο πακέτο, ποιό γρήγορη δεν θα μπορείς να την κάνεις παρα μόνο άμα πληρώσεις. Για νέα χρήστη όμως η βασική ταχύτητα 384/128 (που τώρα όλοι την κάνουν 768/192) είναι υπέραρκετή σε σύγκριση με τα 64Κ ή 56Κ μιας απλής dial up γραμμής.

Για να κάνεις αυτό που θες, χρειάζεσε 3 συσκευές. Το Αccess Point για να συνδέεσε ασύρματα, ένας Router που δρομολογεί τα δεδομένα από το δίκτυο σου προς το παγκόσμιο διαδύκτιο και τέλος το Dsl Modem που μετατρέπει την γραμμή του τηλεφώνου σε δεδομένα :)

Συνήθως τα 2 τελευταία πάνε παρέα και τα λέμε απλά dsl router, ξεχωρίζουν από την έξοδο δικτύου (την ονομάζουν ethernet ή lan) που διαθέτουν. Οι Wireless router που είχα αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα μου, διαθέτουν τα 2 πρώτα, την ασύρματη πρόσβαση και την δρομολόγηση των δεδομένων σου προς ένα δίκτυο εκτός του δικού σου. Εσύ θες κάτι που να διαθέτει και τα 3, (οι περισσότεροι wireless router δεν έχουν ενσωματομένο μοντεμ).

Η πρόταση μου να πάρεις ένα πακέτο σύνδεσης είναι γιατί είναι η ευκολότερη και οικονομικότερη λύση που μπορείς να έχεις. Εύκολη γιατί το πακέτο είναι συνήθως όλα σε ένα και χρειάζεσε να κάνεις ελάχιστες ρυθμίσεις (συνήθως απλά συνδέεις την συσκευή και βάζεις username & password για την dsl και έχεις άμεση πρόσβαση). Οικονομική γιατί για το κομάτι του ιντερνετ τα πακέτα έχουν παράδοξα καταντήσει να είναι ποιό φθηνά από το να αγοράσεις ξεχωριστά μόνο και μόνο την dsl από τον ΟΤΕ (και μετά να πρέπει να πάρεις και την πρόσβαση από τον isp), αλλά και γιατί γλυτώνεις το πάγιο ενεργοποίησης, την αγορά εξοπλισμού.

Για να καταλάβεις HOL 768/192 = 210ευρώ και έχεις 12 Μήνες dsl, internet, wifi, VoIP (τηλεφωνία μέσω ιντερνετ), εξοπλισμό, τέλος ενεργοποίησης, κλπ.

Ξεχωριστά θες = 50 το μόντεμ, 50 το ΑΡ, 30 η ενεργοποίηση = 130, και 12 * (19 ο ΟΤΕ και 11 ο ISP) = 130+360=490.....

Χμμμ...Επειδή κι εγώ σε ανάλογη μπερδεμένη κατάσταση βρίσκομαι,με 1 γραμμή DSL παρέα με τον splitter και τα φίλτρα της,1 ISP,το USR 9108 και 2 κάρτες για τους 2 υπολογιστές που θέλω να συνδέσω,καλύπτομαι;:O

Το access point πότε είναι απαραίτητο;

Ευχαριστώ!

σορρυ που δεν σου ξαναπαντησα, απλα εψαχνα όλα αυτα που μου προτεινες και μου εξηγησες. ηταν πραγματικα πολυ σημαντικη η βοηθεια σου, σε ευχαριστω παρα πολυ που ασχοληθηκες και μου απαντησες. τα ψαχνω ολα, και αν προκυψει καποιο προβλημα, δεν το αρνουμαι...:O θα σε ξαναενοχλησω!!!

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!

:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...

Γεια!!! Με χαρά σας ενημερώνω ότι ένα μήνα μετάσχεδόν έχω αποκτήσει πια το δικό μου ασύρματο δίκτυο και είμαι πολύ ευτυχής :rotfl: :D τώρα έχω μόνο μία απορία.. τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να είναι ασφαλές... να το μοιράζομαι μόνο την αδερφή μου, ζούμε στο ίδιο σπίτι και να μη μπαίνει άλλος;;

Περιμένω τα φώτα σας να πάρω μπροστά...:geek: ευχαριστώ παιδιά..:O

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατί βρε κορίτσια να μην μπαίνει κανένας άλλος ?

Που θα βρούμε εμείς νύφη που είμαστε σε δύσκολη ηλικία ? :P :D

Δοκιμάστε να βάλετε wpa pre-shared key :)

αγαπητέ pap,:wink:

ας πούμε ότι αυτό το ρημάδι το κλειδί το βάλαμε!

φτάνει αυτό;;;

ώστε ψάχνουμε νύφη εε;;;;:p

δύσκολη ηλικία τα 35;;;:cry:

Πειραιά βλέπω...Ολυμπιακός(:X) φαντάζομαι....

[sIGPIC][/sIGPIC]

αγαπητέ pap,:wink:

ας πούμε ότι αυτό το ρημάδι το κλειδί το βάλαμε!

φτάνει αυτό;;;

ώστε ψάχνουμε νύφη εε;;;;:p

δύσκολη ηλικία τα 35;;;:cry:

Πειραιά βλέπω...Ολυμπιακός(:X) φαντάζομαι....

Nαι φτάνει το κλειδί αυτό.

Εχω κάτσει στο ράφι και φοβάμαι να μην πέσω.... :p

(Και ναι γαύρος είμαι, αλλά πλένομαι καθημερινά και δεν βρωμάω ψαρίλα :lol: )

Για να μην ανοιξω νεο topic ειπα να θεσω εδω την ερωτηση μου.απο τα πακετα συνδεσης με wirelless router σε (otenet,con-x,forthnet,hol) πιο με συμβουλευεται να παρω?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...