Aeikinitos Δημοσιεύτηκε August 20, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2006 Σκέφτομαι να εγκαταστήσω ένα ασύρματο δίκτυο στο χωριό μου (σε βουνό συγκεκριμένα) και να μοιράσω μία δορυφορική σύνδεση που έχω σε όλο το χωριό σε μεγάλη έκταση. Πώς μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο; Από κόστος; Παράθεση Can't get enough Can't give it up When you're telling me those white lies Champagne It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2006 Aνάλογα πόσο μεγάλο είναι το χωριό, εάν μπορεί να βλέπει ένα σημείο όλο το χωριό, πόσοι περιμένεις ότι θα συνδεθούν, κλπ Μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά μην περιμένις ότι έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να σου δώσει μια απάντηση. Δώσε παραπάνω πληροφορίες, και ίσως μπορέσουμε να σου πούμε κάτι ποιο συγκεκριμένο (καμια συντεταγμένη για google earth κλπ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aeikinitos Δημ. August 22, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2006 Aνάλογα πόσο μεγάλο είναι το χωριό, εάν μπορεί να βλέπει ένα σημείο όλο το χωριό, πόσοι περιμένεις ότι θα συνδεθούν, κλπ Μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά μην περιμένις ότι έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να σου δώσει μια απάντηση. Δώσε παραπάνω πληροφορίες, και ίσως μπορέσουμε να σου πούμε κάτι ποιο συγκεκριμένο (καμια συντεταγμένη για google earth κλπ) Εμένα άλλο με απασχολεί. Μία κεραία Wi-Fi που λειτουργεί ως αναμεταδότης, πόσα χιλιόμετρα μπορεί να καλύψει; Α κι όσο για τις συντεταγμένες του χωριού μου, είναι: 39o 13' 34,69'' N 21o 33' 02,82'' E Παράθεση Can't get enough Can't give it up When you're telling me those white lies Champagne It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2006 Πρέπει να καταλάβεις ότι σε εξωτερικούς χώρους το WiFi δεν είναι plug and play, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, ενώ τα πάντα εξαρτούνται από δεκάδες παράγοντες. Μην περιμένεις ότι με μερικές ερωτήσεις σε ένα φόρουμ θα μάθεις πως θα καλύψεις ένα ολόκληρο χωριό. Στο awmn κάποιοι ασχολιούνται χρόνια και ακόμα δεν έχουν καταλάβει πολλά πράγματα. Έτσι ένα ΑΡ ανάλογα με το τι κεραία έχει, τι παράγοντες επικρατούν, τι κεραία έχει ή άλλη πλευρά, ή άλλες πλευρές, μπορεί να είναι από λιγότερα από 100 μέτρα μέχρι λίγα χιλιόμετρα. Ο όρος "αναμεταδότης" είναι αδόκιμος, καθότι μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικούς σκοπούς/χρήσεις. Οι κλασσικοί αναμεταδότες όπως τους εννοούν στις διαφημίσεις τους οι εταιρείες, έχουν 100-200 μέτρα εμβέλεια σε ανοιχτό χώρο. Είσαι σίγουρος για τις συντεταγμένες που μου έδωσες ? Πολύ βουνό έχει εκεί πέρα, το google δεν δίχνει καν χωριά εκεί, μόνο βράχια. Αυτό που μου έδωσες είναι καμιά 20αριά χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της λίμνης Πλαστήρα, επάνω στα βουνά της οροσειράς. Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα διαφορετικά, ξεκινώντας από τον βασικό σχεδιασμό. Ετσι αν θες να κάνεις κάτι σε στυλ hot spot όπου ο καθένας θα συνδέετε με ένα φορητό όπου κι αν είναι στο χωριό, θα χρειαστείς πολλά (σχετικό τα πολλά) ΑΡ συνδεδεμένα μεταξύ τους, αλλά και πάλι αν τα σπίτια στο χωριό είναι φτιαγμένα από πέτρες και έχουν χοντρούς τοίχους, τότε καληνύχτα. Αν θες να δώσεις πρόσβαση στα σπίτια σε στυλ adsl (δηλαδή να φτιάξεις last mile), θα πρέπει κάθε σπίτι που θα θέλει να συνδεθεί να βάλει μια εξωτερική κεραία και την δική του συσκευή. Εκεί θα πρέπει να έχεις 1-3 σημεία λίγο έξω από το χωριό όπου θα μπορούν να τα βλέπουν όλοι με τις εξωτερικές κεραίες τους. Όσο ποιο κοντά θα είναι το σημείο και ποιό μεγάλη κεραία θα έχει, τόσο ποιο μικρές κεραίες θα χρειάζονται. Βέβαια πρόβλημα στις μεγάλες κεραίες είναι ότι κοιτάνε σε ποιό στενό σημείο, κάτι που θα σε προβληματίσει στο περιφεριακό σημείο που θα χτίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aeikinitos Δημ. August 22, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2006 Κατ' αρχάς να σε ευχαριστησω για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σου. Επί του θέματος τώρα: 1) Στο Google Earth σου έδωσα ενδεικτικά την περιοχή καθώς ακόμα δεν έχει χαρτογραφηθεί. Η περιοχή είναι η Ανατολική Αργιθέα Καρδίτσας και περιτριγυρίζεται από βουνά. 2) Έχω βρει κάποια σημεία που είναι περίοπτα από μεγάλο μέρος του χωριού αλλά είναι σχετικά μακριά (περίπου 2-3 χλμ.). Η λύση εγκατάστασης πολλών διαφορετικών AP δεν είναι καθόλου πρακτική για μένα διότι πού θα τα εγκαταστήσω; Σε λειβάδια και δάση; 3) Δεν είναι δυνατόν να βάλω κεραίες έξω από κάθε σπίτι! Ο καθένας έχει το δικαίωμα να το αρνηθεί αυτό λόγω της ιδιοτησίας του. 4) Έχω σκοπό να διαμοιράσω μία δορυφορική σύνδεση (αυτό βέβαια δεν κολλάει κάπου, απλά έτσι το αναφέρω) Όσον αφορά το θέμα της εμβέλειας της κάθε κεραίας, μέχρι πόσα μέτρα ή χιλιόμετρα μπορεί να καλύψει μία περιοχή; (Υπ' όψιν ότι υπάρχει οπτική επαφή και μέγιστη απόσταση 3 χλμ.) Παράθεση Can't get enough Can't give it up When you're telling me those white lies Champagne It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2006 1) Ωραία περιοχή είναι εκεί, έχω περάσει από πάνω :) 2) Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις ? Εάν θες εσύ να έχεις πρόσβαση στο ιντερνετ από οποιοδήποτε σημείο του χωριού, τότε η λύση με τα πολλαπλά ΑΡ είναι μονόδρομος, εάν θες να δώσεις πρόσβαση στους συμπατριώτες σου, τότε το σημείο 2-3 χιλιόμετρα μακριά δεν είναι άσχημα, όποιος γείτονας θέλει να συνδεθεί, θα βάλει κεραία απ' έξω. Αμα δεν θέλει, δεν θα συνδεθεί, έτσι απλά. 3) Μπορεί και ανάλογα την χωροταξία του χωριού, να μπορείς να καλύψεις και με κεραία μέσα στο χωριό, αλλά δεν είναι εύκολό να σου το προτείνω αν δεν ξέρω ακριβώς πως είναι το χωριό για να σου πω αν παίζει αυτή η λύση. Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση του "πηγαίνοντας ψάχνοντας", όπου βάζεις μια κεραία σπίτι σου, και μετά περιμένεις να έρθει κανας γείτονας να συνδεθεί κλπ. Ελπίζω μιας που είσαι σε χωριό, να έχεις βρει και να συζητήση με κάποιους από τους γείτονες σου και να ενδιαφέρονται, ειδάλλως τσάμπα το συζητάμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aeikinitos Δημ. August 23, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2006 Πρώτον πολλαπλά ΑΡs όπως προανέφερα δεν είναι εφικτό να τοποθετηθούν! Εκτός κι αν βρω τρόπο να τα συνδέσω με φωτοβολταικά όπως επίσης και να τα προστατεύσω απ'τις καιρικές συνθήκες (πέρα απ'το υψηλό κόστος!) Εγώ θέλω από όποια περιοχή κι αν είμαι ή τουλάχιστον απ'τις περισσότερες να μπορώ να πιάνω σήμα χωρίς να κουβαλάω ή να εγκαθιστώ κεραίες έξω από σπίτια. Προς το παρόν πάντως δεν το έχω συζητήσει είναι η αλήθεια με τους γείτονες μου αλλά δε νομίζω να φέρουν κάποια αντίρρηση. Θα επικαλεστώ λόγους "τουρισμού"!!! Παράθεση Can't get enough Can't give it up When you're telling me those white lies Champagne It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2006 Oκ, τωρα έχουμε αρχίσει να συννεοούμαστε για το τι θες να κάνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα σημείο/σημεία σε μέγιστη απόσταση 300 μέτρα από εκεί που θες να καλύψεις, και να βάλεις sector κεραίες, με 90 ή 120 μοίρες άνοιγμα. Ετσι ίσως μπορέσεις με λίγες ανακλάσεις να καλύψεις και σημεία χωρίς οπτική επαφή. Για παράδειγμα η εκκλησία άμα είναι στο κέντρο του χωριού με 3-4 κεραίες να καλύπτει όλο το χωριό (άμα είναι μικρό) Σε γενικές γραμμές, κάλυψη όλου του χωριού για hot spot χωρίς πολλά σημεία δεν γίνετε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aeikinitos Δημ. August 24, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2006 Δεν υπάρχει όμως "κεντρική εκκλησία του χωριού" γιατί το χωριό είναι σαν λεκάνη. Περικλείεται από βουνά και όσο προχωράς παρακάτω γίνεται γκρεμός. Έγω έχω βρει 3-4 κομβικά σημεία τα οποία έχουν οπτική επαφή με όλο το χωριό αλλά η απόσταση τους είναι 2-3 χλμ. Υπάρχει κεραία WLAN που να καλύπτει τέτοιες αποστάσεις; Γενικά το χωριό απλώνεται σε μεγάλη έκταση. Παράθεση Can't get enough Can't give it up When you're telling me those white lies Champagne It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2006 Oχι για χρήση σε hot spot. Για να καταλάβεις, άντε και έβαλες σε κάποια μακρινό σημείο μια μεγάλη κεραία, με το φορητό σου τι θα κάνεις ? Θα κυκλοφορείς στο χωριό με την μεγάλη κεραία ? Τσάμπα το κουράζουμε... Αυτό που θες να κάνεις όπως το θες να το κάνεις, απλά δεν γίνετε. Λυπάμαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
whitesax Δημ. September 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2006 Παιδια καλη σας μερα.....ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια... ετοιμαζομαι να συνδεσω ασυρματα το σπιτι ενος φιλου με το μαγαζι του 300μ περιπου αποσταση...απο ταρατσα σε ταρατσα εχω οπτικη επαφη...για να μοιρασω αρχεια κ dsl.... θελω να μου πει καποιος....αν σηκωσω 2 εξωτερικες κεραιες...αν πιστευετε οτι θα πιασει....δεν εχει ιδιαιτερα φυσικα εμποδια (με τις κεραιες που θα σηκωσω εννοω) .... τι θα χρειαστω? 2 ασυρματες καρτες δικτυου και ενα access point? επισης ο ενα h/y ειναι φορητος οποτε η μια ασυρματη θα ειναι pcmcia .... please help .....ευχαριστω.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. February 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2009 και εγω κατι παρομοιο θελω να κανω.. θελω να κανω την γραμμη μου 24αρα και να την μοιραστω με τον ξαδελφο μου ο οποιος μενει στο διπλανο σπιτι αλλα και με ενα φιλο μου ο οποιος μενει κανα χιλιομετρο πιο περα. το δευτερο απ οτι καταλαβα δεν γινεται ..το πρωτο ομως πως θα το κανω ?πως μπορω δηλαδη να ενισχυσω το σημα ετσι ωστε να φτανει μεχρι το διπλανο σπιτι ? Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberrobots Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Αν παρεις μια καλυτερη κεραια την βαλεις στην ταρατσα του σπιτιου σου και αν το ρουτερ σου μπορει να δεχτει καμια αναβαθμιση για να εκπεμπει μεγαλητερυ ισχη τοτε γινεται και για την δευτερη περιπτωση!!! Αλλα οταν λεμε καλυτερη κεραια το εννοουμε!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Devil_7 Δημ. November 7, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2012 (edited) Γράφω εδώ και δεν ανοίγω καινούργιο θέμα μιας και αυτό που θέλω να κάνω περιγράφεται στο πρώτο post. Oι συντεταγμένες του χωριού είναι αυτές εδώ +36° 57' 15.48", +22° 45' 55.24". Παραθέτω και μία φώτο με τα σημεία που θέλω να συνδεθούν στο δίκτυο για αρχή. Το δορυφορικό ίντερνετ θα μπει στο σημείο Α. Τα σημεία που είναι ενωμένα μεταξύ τους έχουν άμεση οπτική επαφή και κάτω αριστερά γράφω και την απόσταση που έχουν μεταξύ τους. Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω τι βασικό εξοπλισμό θα χρειαστώ γενικά και τι για κάθε σπίτι που θα συνδεθεί? Άμα δεν υπάρχει οπτική επαφή, μέχρι τι μέγιστη απόσταση μπορεί να φτάσει το σήμα με νορμάλ κόστος? Αυτά για αρχή και βλέπουμε. http://img32.imageshack.us/img32/7048/95860037.png http://img32.imageshack.us/img32/7048/95860037.png Edited November 7, 2012 by Devil_7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. November 7, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2012 (edited) Καλησπέρα Devil_7, Να σου απαντήσω μερικά από τα ερωτήματα σου. Αν δεν έχεις οπτική επαφή, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να έχεις ένα σωστό λινκ. Μπορεί να παίξει ανάλογα την ένταση του σήματος και τον αριθμό και τύπο ανακλάσεων (πχ οι μεταλλικές επιφάνειες είναι καλύτερες από τις πέτρινες που είναι καλύτερες από τους τοίχους). Έτσι υπάρχουν λινκ χιλιομέτρων χωρίς οπτική επαφή (πχ στο φαράγγι του Βίκου, αλλά με πολύ χαμηλές ταχύτητες), ενώ μέσα στην πόλη μπορεί να μην παίζει ούτε στα 100 μέτρα. Τώρα σχετικά με τον προτεινόμενο εξοπλισμό, υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα το τι θες να δώσεις, πόσο απλή θες να είναι η κατασκευή σου, και πόσο απλή ή πόσο σωστά θες να τα φτιάξεις. Για μένα κορυφαίες εξωτερικές συσκευές (σε ποιότητα αλλά και σε λόγο ποιότητα/τιμή) αυτή την στιγμή είναι τα mikrotik, ενώ η ποιο αξιοπρεπή φθηνή λύση είναι τα ubiquity. Επειδή οι αποστάσεις που έχεις είναι πολύ μικρές, θα σου πρότεινα να βάλεις στις διασυνδέσεις σημείο προς σημείο συσκευές της ubiquity στους 5ghz (θες ένα ζευγάρι για κάθε σύνδεση) : http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/ubiquiti-ns5-nano-station-5-802.11a-ap-cpe-el.html http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/ubiquiti-ag-5g23-airgrid-m5-airmax-ap-cpe.html http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/ubiquiti-nb-5g22-nanobridgem5-airmax-ap-cpe-el.html Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις mikrotik (πιο δύσκολα στις ρυθμίσεις, αλλά ποιο καλά) http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/rb-sxt-5hpnd-5ghz-high-power-dual-chain-802.11n-mikrotik-cpe.html (πάλι ζευγάρι) http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/mikrotik-5ghz-dual-chain-802.11a-n-omnitiku-5hnd-routeros-l4.html (σε συνδιασμό με το από πάνω) http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/5.x-ghz/mikrotik-groove-5hn-802.11a-n-200mw-level3.html (Θέλει και κεραία). Όλα τα παραπάνω τα συνδέεις με απλό καλώδιο δικτύου. Μπορείς είτε να τα βάλεις όλα σε ένα απλό switch (και θα παίζουν τα πάντα στο ίδιο subnet με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα) , είτε να βάλεις από κάτω το http://linkshop.gr/shop/networking-el/switches/fast-ethernet-with-poe/mikrotik-routerboard-750up-level-4.html το οποίο και τα τροφοδοτεί, αλλά κάνει και δρομολόγηση, ώστε κάθε σπίτι να έχει δικό του τοπικό δίκτυο (δικό του subnet). Αρχικά θα σου πρότεινα να τα βάλεις με ένα απλό switch, και μετά αφού μάθεις 3-4 πράγματα παραπάνω σε δίκτυα, τότε ξεχωρίζεις τα τοπικά δίκτυα με δικό του subnet το καθένα. Το subnet είναι το 255.255.255.0 που βάζεις συνήθως, και σημαίνει ότι μπορεί να έχεις 254 υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο, και ότι επικοινωνούν μεταξύ τους όλα (μα όλα) τα πρωτόκολλα, κάτι που δεν είναι πάντα καλό, γιατί έτσι μεταδίδεται υιούς πολύ εύκολα, και έχεις και άχρηστο traffic στο δίκτυο (πχ ψάχνει συνέχεια στα Vista και πάνω για windows media player). Αντίθετα όταν έχεις ένα υποδίκτυο για κάθε σημείο, τότε μπορείς και βάζεις στον router (το 750 που πρότεινα παραπάνω) firewall ώστε να είναι ασφαλής κάποιος υπολογιστής σου στο εσωτερικό σου δικτυο. Τέλος εκτός από τα λινκ (Backbone link) στους 5γιγα, σε κάθε σημείο σχεδόν, να βάλετε και από ένα access point σε κάθε σημείο για τοπική πρόσβαση από διάφορες ασύρματες συσκευές (φορητά, smartphones Κλπ), είτε για τους γείτονες, είτε για όταν δεν είσαστε σπίτι σας, και έτσι να έχει όλο το χωριό ίντερνετ (με τα 750 μπορείτε να έχετε και σελίδα hot spot, καθώς και διαφορετικές πολιτικές για όσους συνδέονται). Για ΑΡ είτε θα βάλετε πάλι συσκευές της ubuity όπως τα nanostation (2, loco2, M2, κλπ), είτε της tp-link 5210, είτε το groove A2-Hn της mikrotik μαζί με κεραία όμνι http://linkshop.gr/shop/wi-fi/antenna-2.4ghz/omni/interline-horizon-9dbi-2.4ghz.html. Το τελευταίο σημείο (Ε) για παράδειγμα μπορείς να το εξυπηρετήσεις αποκλειστικά ασύρματα βάζοντας μία από τις παραπάνω συσκευές στο (D) και στοχεύοντας το ασύρματα και να μην του βάλεις καθόλου δίκτυο (εφόσον βέβαια δεν το χρειάζεται). Το κόστος σου θα είναι περί τα 200€ για κάθε σημείο (2 συσκευές των 70-80€ έκαστη, καλώδιο, ένα switch, ιστός για να τα βάλεις), ή στα 250-300€ εάν βάλεις και Access Point. ΘΑ πάρεις καλώδιο δικτύου εξωτερικού χώρου ΜΕ ΓΕΙΩΣΗ, (πχ της ubiquity) καθώς και μεταλλικά βύσματα, αν θες να ζήσουν καιρό και το καλώδιο αλλά και οι συσκευές. Τέλος να ξέρεις ότι η Σπάρτη δεν είναι πολύ μακριά, να έχετε στόχο να συνδεθείτε με κάποια κοντινή πόλη ή χωριό, και να τραβήξετε από εκεί ιντερνετ από adsl. Με όχι πολύ ακριβότερο εξοπλισμό, εγώ έχω λινκ 85 χιλιόμετρα... Edited November 7, 2012 by Papashark Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Devil_7 Δημ. November 7, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2012 Καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ. Είσαι κατατοπιστικότατος. Θα τα ψάξω αυτά που λες και λογικά θα επιστρέψω με νέες απορίες. Σε αυτό που λες για να πάρω ίντερνετ από τη Σπάρτη εννοείς μέσω awmn? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. November 7, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2012 Το awmn δεν "φτάνει" τόσο μακριά. Τελευταίος κόμβος προς τα εσένα είναι ο δικός μου στις Αδέρες (το βουνό μεταξύ Πόρου - Υδρας), που μετά έχει λίνκ με Δολιανιά, και από εκεί συνεχίζει προς Μεσσηνία (τα παιδιά αυτά πρέπει να βρεις). Μπορείς όμως να βρεις κάποιο γνωστό σε κάποιο κοντινό (ή καλύτερα "βολικό" από άποψη οπτικής επαφής) χωριό και να βάλεις μια adsl εκεί, και την φέρεις ασύρματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Devil_7 Δημ. November 8, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2012 Το ξέρω. Έχω φτιάξει κόμβο στο wind της μεσσηνίας, έχω γράψει στο forum τους και εδώ στείλει μήνυμα και σε κάποιον κοντινό κόμβο. Τώρα θα ψάξω να τους βρω και στο mirc. Πιο πολύ για βοήθεια. Αυτό που λες για το κοντινό χωριό το σκέφτηκα αλλά είναι πολύ ανάποδο το μέρος ρε ****το. Από κάποιο σπίτι δλδ το θεωρώ αδύνατο να βρω οπτική επαφή γιατί υπάρχουν βουνά που περικλείουν το χωριό. Τεσπα. Συνεχίζω το ψάξιμο και βλέπουμε. Σ' ευχαριστώ και πάλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts