SpecFor21 Δημοσιεύτηκε December 2, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 2, 2003 Έχω έναν Ibm thinkpad a31 που είχε "μαμήσιο" έναν 20αρη σκληρό.Επειδή ο υπολογιστής είχε μία έξτρα θήκη για εσωτερικό δίσκο(ultrabay 2000) πήρα και έναν Hitachi 30gb.Ο αρχικός δίσκος έχει δύο παρτίσιον, ένα κρυφό και το βασικό.Στο κρυφο, 1,40 γιγα, έχει κάποια προγράμματα επαναφοράς ρυθμίσεων η ΙΒΜ καθώς και την έκδοση των Windows (XP pro uk) ώστε αν πάει κάτι στραβά, κατά την εκίνηση του υπολογιστή ,πηγαίνω στην επαναφορά συστήματος και είτε προσπαθώ να το φτιάξω (σπάνια γίνεται) είτε κάνω φορμάτ και επανεγκατάσταση του λειτουργικού(έχει γίνει 4-5 φορές).Όπως φαντάζεστε είναι πολύ βολικό feature μιας και δεν χρειάζομαι ούτε windows cd ούτε υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει αυτή η διαδικασία. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι , πώς μπορώ να κάνω ένα ακριβές αντίγραφο του συγκεκριμένου παρτίσιον του 1ου δίσκου στον 2ο σκληρό, ώστε αν πάθει κάτι ο 20άρης, να τον αντικαταστήσω με τον δέυτερο και να μπορέσω να κάνω επαναφορά συστήματος από την αρχή (δλδ να μην "καταλάβει κάποια διαφορά " ο φορητός) σαν να είχε από την αρχή τον 30άρη για master disk. Παράθεση Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mkakoulidis Δημ. December 2, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2003 Φίλε μου, η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη αλλά εφικτή! ;) Σπάς τον δίσκο σε όσα διαμερίσματα θές, αρκεί το πρώτο να είναι ακριβώς ίσο με το αυθεντικό. Χρησιμοποίησε Partition Magic ή άν είσαι έμπειρος χρήστης fdisk. Θα σου συνιστούσα PM. Μετά τρέξε, όχι 100άρι :D , αλλά norton ghost και αντέγραψε το διαμέρισμα του παλιού σου δίσκου στον καινούργιο! !!! :!: ΠΡΟΣΟΧΗ :!: !!! Το ghost δέν συγχωρεί οπότε να είσαι σίγουρος ότι αντιγράφεις το παλιό στο καινούργιο και όχι αντίθετα γιατί δέν υπάρχει ούτε μύνημα ούτε διαδικασία restore. Ελπίζω να σε βοήθησα ;) Παράθεση m365.gr Το φόρουμ των xiaomi scooters στην Ελλάδα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpecFor21 Δημ. December 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2003 Έχω το Partition magic 8.0 και κοιτούσα κάτι επιλογές.Μόλις διάλεξα το παρτίσιον που θέλω έβγαλε μία λίστα με επιλογές και ανάμεσά τους υπάρχει και η επιλογή για την αντιγραφή αυτού στον ίδιο η σε άλλον σκληρό.Μάλιστα αναγνωρίζει ότι είναι σε φόρμα hidden fat32. Μπορεί να γίνει μέσω αυτού ή να το κάνω με το νόρτον ? Ορίστε τί λέει και στην βοήθεια : The Copy Partition wizard helps you duplicate a partition. The copy is the same size and file type and contains the same data as the original partition. When you copy a partition using the wizard, you specify the hard disk and the unallocated space where you want to place the copy. You also get to select the partition type (primary or logical) and whether the partition will be hidden or unhidden. You can keep the partition the same size as the original copy (or slightly different if copied to another physical disk with a different geometry), or you can resize the partition to the size you want. Παράθεση Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts