Jump to content

Ad-Hoc Wireless LAN

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσπαθω εδω και καποιες ωρες να συνδεσω 2 laptops με ενσωματες καρτες ασυρματου δικτυου.

ενα ειναι Sony VAIO FE-21M

και Fujitsu-Siemens amilo v2065

Εψαξα και στο internet για guides αλλα και παλι δεν τα καταφερα.

Λοιπον, μπορει καποιος να κανει ή να δωσει καποιο link απο ολοκληρωμενο οδηγο απο την αρχη μεχρι το τελος.

Εγω καταφερα μόνο να δω την adhoc συνδεση που εγω εχω κανει (το client δεν βρισκει κανενα δικτυο)

http://mail.google.com/mail/?view=att&disp=inline&attid=0.1&th=10cdaa5256c76850

---

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one!

[sIGPIC][/sIGPIC]

εκανα οτι ακριβως εχει αυτη η σελιδα, πριν δημιουργησω το συγκεκριμενο θεμα.

δεν καταφερα δυστυχως τιποτα......

---

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one!

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Λοιπόν άκου τι πρέπει να κάνεις. Είναι λίγο μπελαλίστικο αλλά αξίζει.

Πρώτα απ' όλα: Με το ad-hoc δίκτυο σημαίνει ότι θα συνδέσεις 2 υπολογιστές ομότιμα για τοπικό δίκτυο.

Στα βήματα τώρα:

1) Στον 1ον υπολογιστή πατάς το εικονίδιο της ασύρματης σύνδεσης στο system tray και πας στην προβολή ασύρματων δικτύων. Κάνεις κλικ στο "Αλλαγή σειράς προτιμώμενων δικτύων". Σου εμφανίζεται ένα παράθυρο με όσα δίκτυα έχεις συνδεθεί με τον υπολογιστή σου. Πατάς το κουμπί "Προσθήκη". Σου εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο. Βάλε τις εξής πληροφορίες:

Όνομα δικτύου (SSID): Ότι όνομα θες (Μόνο με αγγλικούς χαρακτήρες)

Έλεγχος ταυτότητας δικτύου: Ανοικτή

Κρυπτογράφηση δεδομένων: Απενεργοποιημένο

Μετά κάνεις τσεκάρεις στο "Αυτό είναι ένα δίκτυο υπολογιστή-προς-υπολογιστή (ad-hoc). Δεν χρησιμοποιούνται ασύρματα σημεία πρόσβασης"

Αν είναι ήδη τσεκαρισμένο, μην το πειράξεις.

Πάτα ΟΚ για να το αποθηκεύσεις.

Ενώ είσαι ήδη στην καρτέλα "Ιδότητες: Ασύρματη σύνδεση δικτύου", κάνε κλικ στην καρτέλα "Γενικά".

Σε μία λίστα από πρωτόκολλα και υπηρεσίες, κάνε μονό κλικ στο "Πρωτόκολλο Internet TCP/IP" και πάτα "Ιδιότητες"

Θα ανόιξει μία καινούργια καρτέλα. Κάνε κλικ στο "Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης ΙΡ" και βάλε τις εξής πληροφορίες:

Διεύθυνση ΙΡ: 192.168.0.2

Μάσκα Subnet: 255.255.255.0

Και μην εισάγεις καμία άλλη πληροφορία. Πάτα ΟΚ για να το αποθηκεύσεις.

2) Στον 2ο υπολογιστή κάνε ακριβώς τις ίδιες ενέργειες που έκανες για τον 1ο υπολογιστή με την μόνη διαφορά ότι η διεύθυνση ΙΡ του 2ου υπολογιστή θα είναι 192.168.0.3 και η μάσκα subnet πάλι η ίδια 255.255.255.0

Μην ξεχάσεις να κάνεις τουλάχιστον 1 φάκελο στον κάθε υπολογιστή κοινόχρηστο στο δίκτυο ώστε να υπάρχει κοινή χρήση αρχείων.

Επίσης μην ξεχάσεις και στους δύο υπολογιστές να βάλεις το ίδιο όνομα Ομάδας Εργασίας. (Για να το κάνεις αυτό πήγαινε "Ο Υπολογιστής μου", "Ιδιότητες", Καρτέλα "Όνομα Υπολογιστή". Αν αλλάξεις το όνομα χρειάζεται επανεκκίνηση).

Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς πες μου.

Can't get enough

Can't give it up

When you're telling me those white lies

Champagne

It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain...