Jump to content

"Πρόβλημα" με οθόνη Eizo CRT F35

csk4023
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω εδώ και 5 χρόνια την CRT Eizo F35 15''

Από την αρχή της ζωής της έχει κάποιο περίεργο(?) ελάττωμα: στα καλά καθούμενα ακούγεται ένα έντονο "τσαφ" σαν σπινθήρας και η εικόνα χάνεται για κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτό ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά. Μπορεί να το παρουσιάσει μια μέρα στις 15 αλλά τη συγκεκριμένη μέρα πιθανόν θα το κάνει πάνω από μια φορά. Όταν ήταν ακόμα εντός εγγύησης είχα περιγράψει (με mail) το πρόβλημα στην αντιπροσωπεία της EIZO και μου είχαν πει να σταματήσω αμέσως να τη δουλεύω και να την πάω στο service. Προφανώς επειδή έχουν την εντύπωση ότι όλοι οι πελάτες του είναι κάτοικοι Αθηνών... Δεν το έκανα διότι φυσικά ήταν ασύμφορο.

Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια από τότε, και η οθόνη ακόμη λειτουργεί παρουσιάζοντας πάντα το ίδιο ελάττωμα. Πλέον δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τη δώσω έστω και σε τοπικό service αλλά έχω μείνει με την απορία... Τι μπορεί να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα? Έχει σχέση με την υψηλή τάση? Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα τις μέρες που υπάρχει πολλή υγρασία!!! Ίσως να κάνω και λάθος... Το αναφέρω για όσους έχουν κάποια υποψία για το τι μπορεί να το προκαλεί και ίσως βοηθηθούν απ'αυτό το στοιχείο..

Έχω την EIZO T57s και παρουσιάζει ανάλογο πρόβλημα όταν έχει υγρασία . Μικρό το πρόβλημα για ένα από τα κορυφαία monitors και με χρήση σχεδόν 6 χρόνια. Μάλλον ήρθε η ώρα για TFT. :)
http://www.signaturebar.com/uploads/images/33845.png

Έχω κι εγώ το ίδιο μοντέλο (F35) από το 98 και μέχρι σήμερα δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό (φτου φτου!!!). Αν δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, κράτα την έτσι μέχρι να μην ανάβει καθόλου.